Košarica
0,00 €

NatureVibe LongVida optimiziran kurkumin

NatureVibe LongVida optimiziran kurkumin

Kurkumin je flavonoidni izvleček iz korena kurkume, ki se v našem organizmu na žalost slabo absorbira in se hitro pretvori v neaktivno obliko. NatureVibe LongVida optimiziran kurkumin je stabilen in popolnoma topen, optimiziran za absorpcijo prostega kurkumina (aktivna oblika, ki se ne presnavlja) v krvni obtok in želeno tkivo.

Prosti kurkumin je edina oblika, ki dokazano prehaja krvno-možgansko pregrado v možgane. V tem prispevku boste izvedeli nekaj zanimivih dejstev o prednostih LongVida optimiziranega kurkumina ter o blagodejni moči tega izjemnega zaklada narave.

Po katerih kriterijih lahko merimo kakovost prehranskega dopolnila s kurkuminom?

Topnost: Kurkumin se mora raztopiti v vsebini želodca – če ni topen, se ne more absorbirati.

Stabilnost: Kurkumin se mora raztopiti v vsebini želodca – če ni topen, se ne more absorbirati.

Prepustnost: Kurkumin mora skozi celice črevesja prehajati v naš sistem zato, da lahko učinkuje na naš organizem.

Presnova: Kurkumina ne smejo presnavljati encimi v črevesni steni in jetrih – produkti razgradnje kurkumina niso prisotni v aktivni obliki in se zato zlahka izločijo iz telesa.

Trajanje: Kurkumin se naravno hitro presnavlja in zato mora biti v telesu prisoten v svoji “prosti obliki”, da povzroči pomembne in trajne koristi za zdravje.

Zagotovitev visoke ravni “prostega” kurkumina: Proste oblike kurkumina, in ne njegovi razgradni produkti, so odgovorne za zdravstvene koristi.

Prečkanje krvno-možganske pregrade: Samo prosta oblika kurkumina doseže možgane preko krvno-možganske pregrade.

V primerjavi z drugimi ponudniki kurkumina, LongVida optimizirani kurkumin edini izpolnjuje vse naštete kriterije.

Korenika kurkume

Zakaj je NatureVibe LongVida optimiziran kurkumin boljši od ostalih ponudnikov kurkumina?

Kurkumin v primerjavi z drugimi kurkuminoidi

Kurkuma se v Ayurvedski medicini uporablja od leta 1900 pred našim štetjem in sicer za zdravje in dobro počutje. Skupina kurkuminoidov vsebuje številne aktivne sestavine kurkume, vključno z:

  • Kurkumin
  • Demetoksikurkumin (DMC) (15 %)
  • Bisdemetoksi kurkumin (BDMC) (10 %)

Od naštetih kurkuminoidov kurkumin klinično dokazano deluje protivnetno, antioksidativno, protivirusno in protiglivično1. Naš kurkumin LongVida zagotavlja razmeroma visoke koncentracije kurkumina, medtem ko lahko drugi izdelki vsebujejo večinoma DMC ali BDMC.

Formula kurkumina

LongVida kurkumin in možgani

Za razliko od svojih razgradnih produktov in drugih kurkuminoidov lahko prosti kurkumin prečka krvno-možgansko pregrado. Ker je LongVida v aktivni, prosti obliki lahko v telesu dolgo časa, je edina oblika kurkuma, ki dokazano prehaja skozi krvno-možgansko pregrado in ima zato potencial, da pozitivno vpliva na možgane.

Optimizirana biološka uporabnost

Naravno ima kurkumin zelo nizko razpoložljivost, kar pomeni, da ga zelo malo preide v krvni obtok, večina pa se izloča skozi črevo ali hitro razgradi zaradi encimov v črevesju in jetrih. Razpolovna doba (čas, v katerem je koncentracija v telesu prepolovljena) kurkume je krajša od 1 minute!

Razgradni produkti kurkumina, THC in HHC so manj koristni od proste oblike kurkumina. So topni v vodi in se iz telesa hitro odstranijo z urinom. Prosta oblika kurkumina je po drugi strani topna v maščobi in ostane v telesu dlje časa.

Zaščita, ki jo zagotavlja lipofilni ogrodni sistem (SLCP), omogoča, da se kurkumin absorbira neposredno iz črevesja v limfni sistem. To obide jetra in se dostavi neposredno v krvni obtok. To pomeni, da kurkumin v svoji prosti obliki lahko doseže celice, ne da bi se najprej razgradil z jetrnimi encimi.

LongVida v primerjavi z drugimi izdelki kurkumina

Tehnologija z lipidi zagotavlja izjemno učinkovit kurkumin, tako da je mogoče doseči terapevtske koncentracije v krvi z bistveno nižjimi odmerki. Razpolovna doba je impresivnih 7,5 ur.

Piperin (ekstrakt črnega popra) izboljša privzem kurkuminoidov, ne da bi imel večji vpliv na to, kako dolgo ostanejo aktivni v telesu. Razpolovni čas piperin-kurkuminskih kompleksov je 6,6 minut, bistveno manj kot LongVida kurkumin. Poleg tega piperin preprečuje razgradnjo kurkumina v jetrih in zato lahko dolgotrajna uporaba piperina povzroči kopičenje toksinov, zdravil in odvečnih hormonov v telesu.

Meriva kurkumin je dobro sprejet, vendar ne v prosti, aktivni obliki. Prav tako se hitro razgradi v jetrih in takoj sprosti.

Čeprav imata zdravilo Novasol in CurcuWIN dobro biološko uporabnost, kliničnih preskušanj ni.

NatureVibe LongVida OPTIMIZIRAN KURKUMIN

NatureVibe LongVida optimiziran kurkumin je kurkumin v svoji izvorni in aktivni obliki, kar omogoča prenos prostega kurkumina do tarčnih tkiv, plazme, krvi in možganov. Veliko prehranskih dodatkov, ki vsebujejo kurkumin, ne doseže krvnega obtoka in ciljnih tkiv.

Naturevibe LongVida optimiziran kurkumin ima 285x večjo biološko razpoložljivost oziroma uporabnost, kar pomeni merilo deleža neke snovi, ki je v nespremenjeni obliki razpoložljiv v sistemskem krvnem obtoku. Poleg tega ima 7x daljši učinek kot standardni ekstrakt kurkume.

NatureVibe Longvida optimiziran kurkumin podpira zdravje možganov

Podpora možganom: LongVida optimiziran kurkumin je edina oblika kurkumina, ki dokazano prodre v možgane in ima nevrološki antioksidacijski učinek.

Antioksidativni in antiinflamatorni (protivnetni) učinek: LongVida optimiziran kurkumin deluje na celičnem nivoju in je priljubljen pri tistih, ki trpijo zaradi vnetja, bolečin v sklepih in bolečih mišic.

LongVida optimiziran kurkumin ima 7x daljše trajanje delovanja kot standardni kurkumin. LongVida kurkumin je stabilen in popolnoma topen, optimiziran za prenos prostega kurkumina (aktivna oblika, ki se ne presnavlja) v krvni obtok in želeno tkivo. Prosti kurkumin je edina oblika, ki je dokazano dosegla možgane. Zagotavlja protivnetno, možgansko in srčno funkcijo, izboljšuje spomin in pozitivno vpliva na splošno zdravje.

Tehnologija LongVida obravnava faktorje s slabo biološko uporabnostjo z zagotavljanjem edinstvenega plašča fosfolipidov in maščobnih kislin, ki zaokroža kurkumin, kar omogoča, da kurkumin lahko vstopi v limfni sistem in ne v krvni obtok. Za razliko od cirkulacijskega sistema limfni sistem obide jetra (glavni organ metabolizma), zato je manj kurkumina izpostavljenega presnovnim encimom in ostane v prosti aktivni obliki.

Farmacevtka

Visoko kakovostne, naravne sestavine

Pri LongVida izbirajo le najboljše surovine, ki jih nudi mati narava in so varne, učinkovite ter se dobro prenašajo. Da bi zagotovili, da prehransko dopolnilo resnično deluje, uporabljajo le najboljše oblike sestavin, prednost dajejo biološki uporabnosti in priporočajo odmerke, ki zagotavljajo klinično dokazane koristi za zdravje.

  • Izogibajo se alergenov, vključno z mlečnimi izdelki, glutenom, laktozo, sojo in kvasom.
  • Njihovi prehranski dodatki so vedno brez GSO.
  • Brez umetnih barvil, arom in konzervansov.
  • Biorazpoložljiva oblika sestavin, ki zagotavlja optimalno absorpcijo in prebavo.
  • Trajnostne surovine.

Prehranska dopolnila za farmacevtski razred, izdelana v Veliki Britaniji

Morda se sprašujete, zakaj poudarjamo, da imajo njihovi izdelki “farmacevtsko kakovost”, hkrati pa poudarjamo naravne proizvode. V Združenem kraljestvu izdelujejo v skladu s strogimi standardi kakovosti dobre proizvodne prakse (GMP), ki jih mora upoštevati farmacevtska industrija, da bi zagotovili dosledno visoko in zanesljivo kakovost. Njihove prehranske dodatke dobavljajo za zdravstvene delavce, zasebne klinike, bolnišnice in celo za klinične raziskave.

Ali so prehranska dopolnila potrebna?

Ne, če uživate sezonsko, lokalno in ekološko hrano, če je vaš spanec večinoma globok in osvežujoč in doživljate malo ali nič stresa. To so osnove za dobro zdravje. Bi morala prehrana zagotavljati vaš vir hranil? Absolutno. Ali biološko razpoložljivi dodatki pomagajo zapolniti vrzeli? Verjamemo, da – vendar le, če vzamete prave oblike učinkovin.

V nasprotnem primeru bo vaše telo izločalo veliko tega (v najboljšem primeru) ali kopičilo ne-metabolizirane hranilne snovi, kar bo motilo homeostazo. Ko gre za dopolnila in odmerke, je kakovost v količini – in vedno se posvetujte s kvalificiranim strokovnjakom, če imate vprašanja v povezavi s prehranskimi dodatki.

Komu lahko kurkumin koristi?

Obsežni zdravstveni učinki kurkumina v kombinaciji z neprimerljivo biološko uporabnostjo prehranskega dopolnila LongVida bi koristili vsem, ki iščejo varno, priročno in učinkovito dnevno kurkuminsko prehransko dopolnilo.

Prejšnje študije so pokazale, da lahko LongVida kurkumin koristi tistim, ki želijo optimizirati vnetno ravnovesje, zdravje sklepov, delovanje možganov in uravnoteženost razpoloženja, zdravje celičnega cikla, delovanje srca in ožilja, imunsko funkcijo, antioksidacijsko obrambo, občutek bolečine, prebavo in okrevanje po športni aktivnosti.

Naročite NatureVibe LongVida optimiziran kurkumin tukaj:

Kurkumin Zdravje
Nazaj
Bolečine v vratu: 5 predlogov, kako jih lahko olajšate
Naprej
Kurkuma ali kurkumin – Kakšna je razlika?