Košarica
0,00 €

NatureVibe LongVida® optimiziran KURKUMIN, 10g/25g

(4 mnenja strank)
Na zalogi

NatureVibe LongVida OPTIMIZIRAN KURKUMIN vsebuje naravni antioksidant kurkumin (izvleček korenine kurkume) v prahu.

Edinstvena patentirana formula SLCP v izdelku NatureVibe LongVida optimiziran kurkumin:

 • zagotavlja kurkumin v obliki, ki je optimizirana za dostavo v tarčna tkiva in učinkovito delovanje;
 • omogoča absorpcijo in prenos prostega kurkumina v svoji izvorni, aktivni obliki do tarčnih tkiv, plazme, krvi in možganov;
 • preprečuje, da bi se kurkumin razgradil v manj aktivne spojine in se hitro izločil, ter deluje več kot 7 ur;
 • vsebuje najkvalitetnejši kurkumin z 95-kratno višjo biološko razpoložljivostjo, kot jo ima standardni kurkumin;
 • vsebuje edini kurkumin, ki prehaja skozi krvno-možgansko pregrado in v možganih cirkulira 24 ur ter tako zagotavlja koristne učinke kurkumina tudi za možganske celice;
 • je brez GSO, ostrih topil ali hlapnih olj;
 • je dobro raziskana z vidika varnosti in učinkovitosti v več kot 19 kliničnih študijah;
 • znanstveno dokazano blagodejno učinkuje na naše telo in možgane.

Posebnosti in delovanje NatureVibe Longvida® optimiziranega kurkumina je podrobneje opisala priznana avtorica Sanja Lončar v knjigi Kako ohraniti možgane.

10,90 24,90 

Količinski popust:
Polna cena 1-2 izdelka / kos
-5% 3-4 izdelki / kos
-10% 5 ali več / kos

Opis

Kaj je NatureVibe LongVida optimiziran kurkumin?

NatureVibe LongVida optimiziran kurkumin je posebna patentirana formula naravnega antioksidanta kurkumina - izvlečka iz korenine kurkume. Kurkumin je najpomembnejša aktivna spojina v kurkumi.
Patentirana formula LongVida kurkumina je bila razvita v sodelovanju z nevroznanstveniki na prestižni univerzi UCLA in zagotavlja visoko varnost, učinkovitost, ter maksimalno biorazpoložljivost in absorpcijo.

Komu lahko koristi uživanje NatureVibe LongVida optimiziranega kurkumina?

Zaradi številnih koristnih učinkov v kombinaciji z najvišjo biološko razpoložljivostjo priporočamo uživanje NatureVibe LongVida optimiziranega kurkumina vsem, ki iščejo zdravo, priročno in učinkovito prehransko dopolnilo z ekstraktom kurkume.

Kaj pravijo o kurkuminu znanstvene raziskave?

Trenutno so v presoji pri Evropski agenciji za varstvo hrane (EFSA) številne trditve v zvezi s kurkumo, ki še niso niti odobrene niti zavržene, so pa sprejete v presojo na podlagi številnih znanstvenih študij, ki opisujejo antioksidativne in protivnetne učinke kurkume ter njeno široko uporabo:

 • deluje antioksidativno
 • deluje protivnetno
 • podpira delovanje živčnega sistema in imunskega sistema
 • pomaga ohranjati zdravje pljuč in zgornjih dihal
 • podpira zdravje srca in ožilja
 • podpira prebavo
 • podpira regeneracijo po športni aktivnosti
 • podpira kognitivne funkcije 

Izkoristite sinergijsko protivnetno delovanje Optimiziranega kurkumina
v kombinaciji z NatureVibe Complete Vegan Omega 3!

Kakšna je razlika med kurkumo in kurkuminom?

Kurkuma je široko uporabljana začimba, ki se večinoma uporablja za izpopolnjevanje okusa jedi ter kot barvilo za živilske izdelke. Vsebuje le 0,5%-3% kurkumina. Če si želimo izkoristiti tudi številne druge koristne učinke kurkume, je zato bistveno, da zaužijemo kurkumin - torej izvleček kurkume, ki je vsebovan v izdelku NatureVibe LongVida optimiziran kurkumin.

Kakšna je razlika med standardnim kurkuminom in NatureVibe LongVida optimiziranim kurkuminom?

Za standardni kurkumin je značilna nizka biološka razpoložljivost, ki ovira njegove koristne učinke. Navadno se kurkumin v telesu namreč slabo absorbira, je slabo obstojen v različnih pH okoljih, večina se izloči, hitro se pretvori v neaktivne oblike, slabo prehaja v tarčna tkiva. Njegova koncentracija v krvi ob normalnih odmerkih je preprosto prenizka, da bi lahko imel kakšne bistvene učinke.

LongVida optimiziran kurkumin pa uporablja posebno patentirano tehnologijo, ki zagotavlja visoko absorpcijo in visoko biološko razpoložljivost (biorazpoložljivost).

Za NatureVibe LongVida optimiziran kurkumin je v primerjavi s standardnim kurkuminom značilna:

 • vsaj 95-kratna boljša biorazpoložljivost,
 • 7x daljše delovanje,
 • prehaja skozi krvno-možgansko pregrado.

Zakaj se LongVida kurkumin imenuje "optimiziran" kurkumin?

Edinstvena formula LongVida kurkumina je optimizirana za dostavo prostega kurkumina v kri in tarčna tkiva.

LongVida optimiziran kurkumin je edini, ki se absorbira v krvni obtok v dovolj velikih količinah in v svoji izvorni - prosti, aktivni obliki - ter tam ostane dovolj dolgo (biološki razpolovni čas je več kot 7 ur), da lahko upravičeno govorimo o koristnih učinkih, ki jih potrjujejo študije.

Samo kurkumin v prosti obliki lahko prehaja preko krvno-možganske pregrade. Krvno-možganska pregrada je specializiran sistem celic, ki možgane ščitijo pred strupenimi snovmi, prepuščajo pa hranljive snovi in nekatera zdravila. LongVida optimiziran kurkumin je edini kurkumin, ki zaradi napredne formulacije prehaja skozi to pregrado in na ta način s svojimi koristnimi učinki vpliva tudi na možganske celice.

Vrhunska patentirana tehnologija, ki to omogoča, je SLCP Technology (Solid Lipid Curcumin Particle Technology). Gre za nekakšen "varovalni ovoj" (lipofilni ogrodni sistem), ki obdaja molekule kurkumina in jim omogoča topnost na specifični točki v črevesju, absorpcijo in prenos nepoškodovanega, izvornega, prostega kurkumina v aktivni obliki do tarčnih tkiv (plazma, kri, možgani).

NAVODILA IN OPOZORILA

Sestavine: 100% NatureVibe Longvida® optimiziran kurkumin ekstrakt iz kurkumine korenine v prahu.

Odmerek: 400 mg (1,5 merice – merica priložena)

Način jemanja: Zaužiti s hrano ali direktno (odmerjeno količino date v usta in poplaknete s tekočino). Ne sme se ga termično obdelovati ali raztopiti v tekočini.

Uporaba v smutijih: lahko da dodate v smuti, ampak šele po tem, ko je smuti že pripravljen, tako da kurkumina ne miksate, ker bi se zaradi tega raztopil.

Količina 25g zadostuje za 62 odmerkov po 400 mg (cca. 2 meseca); Količina 10 g zadostuje za 25 odmerkov po 400 mg (cca. 1 mesec).

Dokazano je, da odmerek NatureVibe LongVida optimiziranega kurkumina v količini 400 mg zadostuje, da kurkumin v možganih cirkulira 24h.

Opozorila:

 • Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.
 • Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.
 • Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Distributer in ekskluzivni zastopnik Longvida® za območje Slovenije in republike bivše Jugoslavije:

Pozitivna sprememba d.o.o., Šenčurska pot 29, 4208 Šenčur 

Dobavljivo tudi v prodajalnah z zdravo prehrano (Sanolabor, Kalček, Vita Care, Biotopic, Zlata Ptička, ..)  in nekaterih lekarnah.

VEČ O IZDELKU NATUREVIBE LONGVIDA OPTIMIZIRAN KURKUMIN:

Razvoj inovativne formulacije z optimalno biološko razpoložljivostjo

V devetdesetih letih je skupina vrhunskih nevroznanstvenikov na medicinski univerzi UCLA, ki sta jo vodila dr. Sally Frautschy in dr. Greg Cole, pričela z iskanjem varnega, učinkovitega in dostopnega načina za podporo kognitivnih funkcij.

Po desetih letih, neštetih preizkusih in skoraj 200 formulacijah, ki temeljijo na kurkuminu, so uspeli rešili problem njegove biološke razpoložljivosti: s patentirano tehnologijo trdnih lipidnih kurkuminovih delcev (SLCP ™).

Skrivnost NatureVibe optimiziranega kurkumina leži v patentiranem procesu SLCP ™, ki je sestavljen iz enkapsulacije kurkumina, s čimer se poveča stopnja njegovega raztapljanja na specifični točki v črevesju, zaradi česar je možen prenos prostega kurkumina v plazmo in rdeče krvne celice. Prost kurkumin je biološko aktivna oblika kurkumina (DiSilvestro 2012).

Klinične študije, izvedene na tej edinstveni formulaciji, so pokazale, da je varen dnevni vnos do 4 g.

Študije biološke razpoložljivosti na ljudeh

Gota in sod. (2010) so raziskali farmakokinetiko pripravka Longvida® kurkumin pri odraslih ljudeh. Izvedli so križno, dvojno slepo analizo, pri kateri je šest zdravih moških dobilo Longvida® SLCP kurkuminski pripravek in 95% kurkuminoidno formulo (ki vsebuje> 60% kurkumina) v obliki kapsul v enkratnem peroralnem odmerku 650 mg (ki vsebuje 130-195 mg kurkumina iz pripravka Longvida® in > 390 mg kurkumina iz 95% ekstrakta kurkuminoida).

Vzorce krvi so odvzeli pred zaužitjem odmerkov in od 1 do 12 ur po zaužitju. Plazma, v kateri se je nahajal kurkumin v prosti obliki, je bila analizirana s tehniko HPLC (High-performance liquid chromatography). Na Sliki 1 je prikazana koncentracija prostega kurkumina v plazmi po zaužitju LongVida pripravka.

Mean Free Plasma Curcumin Concentration-Time Profile of healthy human subjects

Slika 1: Mean Free Plasma Curcumin Concentration-Time Profile of healthy human subjects (N=6) from Gota et al (2010)

Pri zdravih osebah je bila povprečna vrednost najvišje koncentracije kurkumina, dosežena z odmerjanjem 650 mg pripravka Longvida®, 22,43 ng/ml, medtem ko plazemski kurkumin pri odmerjanju enake količine neformuliranega ekstrakta 95% kurkuminoida ni bil ugotovljen (<1 ng/ml).

Tabela 1 prikazuje največje koncentracije (Cmax) kurkumina v plazmi po odmerjanju bodisi s 650 mg preparata Longvida® (najmanj 130 mg kurkumina) ali 650 mg standardnega 95% kurkuminoidnega izvlečka (390 mg kurkumina). Ugotovljeno je bilo, da je pripravek LongVida® 95-krat bolj biorazpoložljiv kot standardni 95% kurkuminoidni izvlečki.

Tabela 1: Curcumin Cmax of Longvida versus standard 95% Curcuminoid Extract (Gota et al. 2010)

Human Plasma Curcumin
Cmax (ng/ml)
650mg Longvida®  SLCP curcumin preparation
with 130 mg curcumin min.
22.4
650 mg 95% Curcuminoids extract
with 390 mg Curcumin min.
<1

V nedavni klinični raziskavi je skupina raziskovalcev iz Univerze Ohio State- USA (DiSilvestro 2012) analizirala različne biološke označevalce med zdravimi ljudmi v starosti od 40 do 60 let, ki so prejemali placebo (N=19) ali 400 mg Longvida® pripravka (N=19) 30 dni.

Koristni učinki

Meritve iz raziskave potrjujejo, da ima LongVida® SLCP  kurkumin bistvene (statistično značilne) učinke:

 • podpira zdravje srca in ožilja: znižanje plazemskih trigliceridov, povišanje koncentracije plazemskega dušikovega oksida za 37% (kar znižuje krvni pritisk) ter zmanjšane plazemske koncentracije vaskularne adhezijske molekule v krvi (sICAM-1, ki je povezana z aterosklerozo)
 • zmanjšuje stresni odziv (nižja koncentracija encima salivarne amilaze)
 • deluje antioksidativno (24% višji antioksidativni status, izmerjen v slini; dvig aktivnosti plazemskega encima katalaza za 72%)
 • podpira zdravje možganov (zmanjšanje plazemske koncentracije beta amiloidnih proteinov, ki so povezani z nastankom Alzheimerjeve bolezni)
 • podpira zdravje jeter (11% zmanjšana koncentracija jetrnega encima alanin aminotransferaze - kazalnika jetrnih okvar)

Significative Changes of Biological Markers versus Placebo after 4 weeks of 400mg Longvida preparation intake 

Slika 1: Significative Changes of Biological Markers versus Placebo (p<0.05) after 4 weeks of 400mg Longvida® preparation intake (DiSilvestro 2012)

Koristni učinki za spominsko in kognitivno funkcijo

Skupina raziskovalcev z Univerze v Swinburnu v Melbournu v Avstraliji je nedavno objavila rezultate randomizirane, dvojno slepe, s placebom nadzorovane študije (Cox et al 2014).

V štirih tednih je 60 udeležencev starosti od 60 do 85 let zaužilo:

-bodisi 400 mg/dan patentiranega LongVida SLCP kurkuminskega kompleksa OptimCurcuma (80 mg kurkumina)

-ali 400 mg placeba.

Avtorji so poročali, da je LongVida kurkumin v primerjavi s placebom bistveno izboljšal kratkoročne in dolgoročne kognitivne sposobnosti, zlasti delovni spomin in pozornost, izboljšal je tudi razpoloženje (zmanjšanje splošne utrujenost in povečanje umirjenosti.

Pozitiven vpliv na regeneracijo mišic

Študija na University of North Texas, objavljena v Biochimica et Biophysica Acta Clinica, nakazuje da je formulacija Longvida OptimCurcuma zmanjšala pokazatelje vnetja v telesu in izboljšala okrevanje mišic po obremenitveni vadbi nog v primerjavi s placebo skupino. (McFarlin 2016)

28 mladih udeležencev (povprečno 20 let) je bilo naključno dodeljenih za konzumiranje bodisi 400 mg Longvida SLCP kurkumina - formulacija OptimCurcuma - ali placebo (riževa moka) 2 dni pred in 4 dni po telesni poškodbi, ki jo povzroči vadba. Vzorci krvi so bili zbrani pred vadbo in na dan 1,2,3 in 4. Izmerjeni so bili biomarker poškodb mišic (kreatin kinaza) in vnetni biomarkerji (citokini: TNF-α, IL-6, IL-8 in IL-10).

Med udeleženci v kurkuminski skupini so raziskovalci opazili bistveno manjše povečanje kreatin-kinaze (-48%), TNF-α (-25%) in IL-8 (-21%) po vadbi v primerjavi s placebo skupino. Ni  pa bilo ugotovljenega znatnega zmanjšanja za IL-6, IL-10 ali zmanjšanja bolečine v  štiriglavi stegenski mišici.

LITERATURA

Anand P, Kunnumakkara AB, Newman RA, Aggarwal BB. Bioavailability of curcumin: problems and promises. Mol Pharm. 2007 Nov-Dec;4(6):807-18. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17999464

Begum AN, Jones MR, Lim GP, Morihara T, Kim P, Heath DD, Rock CL, Pruitt MA, Yang F, Hudspeth B, Hu S, Faull KF, Teter B, Cole GM, Frautschy SA. Curcumin structure-function, bioavailability, and efficacy in models of neuroinflammation and Alzheimer’s disease. J Pharmacol Exp Ther. 2008 Jul;326(1):196-208 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18417733

Cox KH, Pipingas A, Scholey AB. Investigation of the effects of solid lipid curcumin on cognition and mood in a healthy older population. J Psychopharmacol. 2014 Oct 2 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25277322

Dadhaniya P, Patel C, Muchhara J, Bhadja N, Mathuria N, Vachhani K, Soni MG. Safety assessment of a solid lipid curcumin particle preparation: acute and subchronic toxicity studies. Food Chem Toxicol. 2011 Aug;49(8):1834-42 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21571027

DiSilvestro RA, Joseph E, Zhao S, Bomser J. Diverse effects of a low dose supplement of lipidated curcumin in healthy middle aged people. Nutr J. 2012 Sep 26;11:79 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23013352

European Patent: EP 1993365B1” Bioavailable curcuminoid formulations for treating alzheimer’s disease and other age-related disorders” http://www.google.com/patents/EP1993365A2?cl=en

Frautschy, SF “Improving bioavailability of curcumin by solid lipid particle for treatment of Alzheimer’s (AD)” at the 38th Annual Meeting of the Society of Neuroscience ,

Washington DC, November 15, 2008

Gota VS, Maru GB, Soni TG, Gandhi TR, Kochar N, Agarwal MG. Safety and pharmacokinetics of a solid lipid curcumin particle formulation in osteosarcoma patients and healthy volunteers. J Agric Food Chem. 2010 Feb 24;58(4):2095-9 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20092313

Jurenka JS. Anti-inflammatory properties of curcumin, a major constituent of Curcuma longa: a review of preclinical and clinical research. Altern Med Rev. 2009 Jun;14(2):141-53 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19594223

McFarlin B.K., A.S. Venable, A.L. Henning, J.N Best Sampson, K. Pennel, J.L. Vingren, D.W. Hill; Reduced inflammatory and muscle damage biomarkers following oral supplementation with bioavailable curcumin; BBA Clinical, Volume 5, June 2016, Pages 72–78.

Nahar PP, Slitt AL, Seeram NP. Anti-Inflammatory Effects of Novel Standardized Solid Lipid Curcumin Formulations. J Med Food. 2014 Dec 9 – http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25490740

Volak LP, Hanley MJ, Masse G, Hazarika S, Harmatz JS, Badmaev V, Majeed M, Greenblatt DJ, Court MH. Effect of a herbal extract containing curcumin and piperine on mida****, flurb**** and para****(acetam*****) pharmacokinetics in healthy volunteers. Br J Clin Pharmacol. 2013 Feb;75(2):450-62

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22725836

WHO Monographs on Selected Medicinal Plants – Volume 1;

http://apps.who.int/medicinedocs/en/d/Js2200e/14.html#Js2200e.14

Dobavljivo tudi v prodajalnah z zdravo prehrano in nekaterih lekarnah. Distributer in ekskluzivni zastopnik LongVida® za območje Slovenije in republike bivše Jugoslavije: Pozitivna sprememba d.o.o. | [email protected] | +386 40 256 256

Več o kurkuminu si lahko preberete tukaj:

4 mnenja za NatureVibe LongVida® optimiziran KURKUMIN, 10g/25g

 1. Franci

  Odlično delovanje kurkumina! Manj bolečin v sklepih in boljše počutje – tako kot dokazujejo študije.

 2. Lucija

  Mami pomaga pri artritisu – lajša simptome, občuti manj bolečin. Jaz ga pa uživam proti stresu, za izboljšanje imunske odpornosti in razpoloženja. Tudi merica je že priložena.

 3. Matjaz

  Pred nekaj leti so mi diagnosticirali nizkomaligni možganski tumor (oligodendrogliom). Veliko berem članke in raziskave – Longvida kurkuma ima po mojih informacijah edina kredibilne dokaze, da prehaja v možgane. Jemljem jo, ker naj bi inhibirala STAT3. Ker je to obširna tema, branje če vas zanima 🙂 : https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=glioma+stat3

 4. katinegasrati (preverjena stranka)

  odkar so bila moja kolena delezna prvega odmerka kurkumina long vida, ga ne izpustijo vec😁. na svoji dolgoletni poti iskanja resitve za moja stalno boleca kolena sem ze pred leti odkrila kurkumo. najprej sem si jo pripravljala sama, a sem zaradi zamudnosti in dejstva, da je se kako pomembno, v kaksni obliki ga jemljemo, zacela iskati ustrezen nadomestek. poskusila sem prakticno vse, nazadnje liposomsko obliko (curesupport, lipolife), za kateri sem menila, da deluje najbolje. pa sem se zmotila. iz radovednosti sem poskusila se z long vido in od tedaj vsak dan znova ugotavljam, kako prekasa celo liposomsko obliko (ki je zaradi preteka roka trajanja po zaslugi long vide pristala v smeteh😁😁😁). ocena – odlicno! ps: tudi cena nadvse dostopna za taksno kakovost! peter, hvala za odkritje🤩🤩🤩🤩🤩

Podaj mnenje

Morda vam bo prav tako všeč…