Vse najboljše Sunwarrior! Za 13 let delovanja znamke Sunwarrior v Sloveniji vam podarjamo 13% popust s kodo 13LET na vse Sunwarrior izdelke. Akcija traja od 29. 5. do vključno 18. 6. 2024.

Košarica
0,00 €

Vse najboljše Sunwarrior! Za 13 let delovanja znamke Sunwarrior v Sloveniji vam podarjamo 13% popust s kodo 13LET na vse Sunwarrior izdelke. Akcija traja od 29. 5. do vključno 18. 6. 2024.

Prehransko dopolnilo kurkumin

Kurkumin kot prehransko dopolnilo

Veliko visoko kakovostnih študij kaže, da ima kurkumin številne pozitivne učinke na naše telo in možgane. Kurkumin v obliki prehranskega dopolnila ima potencial za to, da postane najučinkovitejše prehransko dopolnilo. Pa si poglejmo, zakaj.

Kurkuma vsebuje bioaktivne spojine z močnimi zdravilnimi lastnostmi

Kurkuma je začimba, ki daje curryju značilno rumeno barvo. V Indiji se že tisoče let uporablja kot začimba in zdravilna rastlina. V zadnjem času je znanost začela potrjevati tisto, kar so Indijci že dolgo poznali: prav zares vsebuje spojine z zdravilnimi lastnostmi. Te spojine imenujemo kurkuminoidi, od katerih je najpomembnejši kurkumin.

Kurkumin je glavna aktivna sestavina v kurkumi. Ima močne protivnetne učinke in je zelo močan antioksidant. Vendar vsebnost kurkumina v kurkumi ni tako visoka … le okoli 3%, glede na težo. Večina študij o kurkumi uporablja kurkumine izvlečke, ki vsebujejo večinoma kurkumin, z odmerki, ki običajno presegajo 1 gram na dan. Te ravni bi bilo zelo težko doseči samo z uporabo kurkume v vaši hrani.

Če želite doživeti polne učinke, morate zato uživati izvleček (prehransko dopolnilo), ki vsebuje znatne količine kurkumina. Priporočamo NatureVibe OPTIMIZIRAN KURKUMIN – LongVida, ki je edini kurkumin, za katerega je dokazano, da prehaja preko krvne-možganske pregrade.

Unikatna formula naravnega kurkumina, ki je optimizirana za dostavo prostega kurkumina v tarčna tkiva (krvni obtok, možgani). Razvita v več kot desetletnem sodelovanju z elitnimi nevroznanstveniki na UCLA, se ponaša z močnim varnostni profilom in kredibilnostjo širom sveta.

Ima patentirano fino nastavljeno lipofilno matrico za spodbujanje absorpcije in topnosti na specifični točki v črevesju, zaradi česar je možen prenos nepoškodovanega oz. naravnega kurkumina v plazmo in rdeče krvne celice ter prehajanja preko krvne-možganske pregrade..

PATENTIRANE IN EDINSTVENE LASTNOSTI:
  • Edini kurkumin, ki dokazano preide možgansko pregrado in v možganih cirkulira 24h.
  • 65x boljša biološka razpoložljivost od standardnega 95% ekstrakta kurkumina.
  • Tehnologija SLCP ™, ki ščiti in omogoča, da Longvida® kurkumin nepoškodovan in v naravni obliki preide v krvni obtok in možgane.
  • Več kot 17 opravljenih kliničnih študij.
  • Uvrščena v svetovni vrh po kvaliteti , biološki razpoložljivosti in učinkovitosti.

Prehransko dopolnilo NatureVibe LongVida Optimiziran kurkumin – ekskluzivni izdelek na slovenskem tržišču 

NatureVibe Optimiziran kurkumin Longvida® je unikatna  formula naravnega kurkumina, ki je optimiziran za dostavo prostega kurkumina v tarčna tkiva (krvni obtok, možgani). To pomeni, da kurkumin dejansko pride v krvni obtok in možgane, kjer pozitivno učinkuje.

NatureVibe Optimiziran kurkumin LongVida je razvit v sodelovanju z elitnimi nevroznanstveniki na UCLA in je svetovno poznan patent z močnim varnostnim profilom, ki uživa kredibilnost širom sveta.

NatureVibe Longvida® je unikatna  formula naravnega kurkumina, ki je optimiziran za dostavo prostega kurkumina v tarčna tkiva (krvni obtok, možgani). Razvita v sodelovanju z elitnimi nevroznanstveniki na UCLA, Longvida® nosi močan varnostni profil in kredibilnost širom sveta.

Edinstvene lastnosti:
Prosti kurkumin, ki preide možgansko pregrado s 24h cirkulacijo.
65x boljša biološka razpoložljivost od standardnega 95% ekstrakta kurkumina.
Tehnologija SLCP ™ ščiti kurkumin v Longvida® proti hitri razgradnji in izločanju.
Brez GSO, ostrih topil ali hlapnih olj.

POVZETEK

Kurkuma vsebuje kurkumin, snov z močnimi protivnetnimi in antioksidativnimi lastnostmi. V večini študij so bili uporabljeni kurkuminski ekstrakti, ki so standardizirani tako, da vsebujejo velike količine kurkumina.

Kurkumin je naravna protivnetna spojina 

Vnetje je neverjetno pomembno. Telesu pomaga, da se bori proti tujim napadalcem, hkrati ima vlogo tudi pri popravljanju škode. Brez vnetja bi lahko patogeni, kot so na primer bakterije, zlahka prevzeli telo in nas ubili. Čeprav je akutno (kratkoročno) vnetje koristno, lahko postane velik problem, kadar je vnetje kronično (dolgotrajno) in neprimerno usmerjeno proti lastnemu tkivu.

Zdaj se domneva, da je kronično vnetje povezano s skoraj vsemi kroničnimi bolezni v razvitem svetu. To vključuje srčne bolezni, rak, metabolični sindrom, Alzheimerjevo bolezen in različna degenerativna stanja1,2,3.

 

Zato je vse, kar lahko pomaga pri boju proti kroničnemu vnetju, potencialno pomembno pri preprečevanju in celo zdravljenju teh bolezni.

Izkazalo se je, da je kurkumin tako močno protivnetno, da ustreza učinkovitosti nekaterih protivnetnih zdravil4,5,6.

Kurkumin dejansko cilja na več korakov na vnetni poti, in sicer na molekularni ravni. Kurkumin blokira NF-kB, molekulo, ki potuje v jedra celic in spremeni gene, povezane z vnetjem. Obstaja možnost, da ima NF-kB pomembno vlogo pri številnih kroničnih boleznih.

Brez, da bi zaplavali v podrobnosti (vnetni procesi so zelo zapleteni), kar si morate zapomniti na tej točki je to, da je kurkumin bioaktivna snov, ki se na molekularni ravni bori proti vnetju.

V več študijah je bil njegov potencial ugodno primerjan s protivnetnimi farmacevtskimi sredstvi … s to razliko, da kurkumin ni imel stranskih učinkov.

POVZETEK

Znano je, da kronično vnetje prispeva k številnim pogostim zahodnim boleznim. Kurkumin lahko zavira veliko molekul, za katere je znano, da igrajo pomembno vlogo pri vnetju.

Kurkumin Prehrana Zdravje
Nazaj
Manuka med – uporaba in koristi
Naprej
Zmanjšajte vnetja v telesu – opis in naravna preventiva z 10 živili