Košarica
0,00 €

Kurkumin ima močne antioksidativne učinke

Kurkumin rastlina.
  1. Kurkumin dramatično poveča antioksidativno sposobnost telesa

Oksidativne poškodbe naj bi bile eden od mehanizmov staranja in številnih bolezni. Vključuje proste radikale, visoko reaktivne molekule z neparnimi elektroni. Prosti radikali po navadi reagirajo z pomembnimi organskimi snovmi, kot so maščobne kisline, beljakovine ali DNA.

Glavni razlog, da so antioksidanti tako koristni, je, da naše telo ščitijo pred prostimi radikali. Kurkumin je močan antioksidant, ki lahko zaradi svoje kemijske strukture nevtralizira proste radikale. Toda kurkumin spodbuja tudi delovanje lastnih antioksidativnih encimov telesa. Na ta način kurkumin doseže en ali dva udarec proti prostim radikalom. Neposredno jih blokira, nato pa spodbuja lastne antioksidativne mehanizme telesa.

POVZETEK

Kurkmin ima močne antioksidativne učinke. Najprej nevtralizira proste radikale, nato pa stimulira lastne antioksidativne encime telesa. 

  1. Kurkumin povečuje možganski nevrotrofični faktor, ki je povezan z izboljšano funkcijo možganov in nižjim tveganjem za možganske bolezni

Včasih so bili prepričani, da se nevroni po zgodnjem otroštvu niso mogli ločiti in razmnoževati. Vendar pa je zdaj znano, da se to zgodi. Nevroni so sposobni oblikovati nove povezave, toda na določenih področjih možganov se lahko tudi pomnožijo in povečajo.

Eden glavnih gonilnikov tega procesa je nevrotrofični faktor (Brain-Derived Neurotrophic Factor, BDNF), ki je vrsta rastnega hormona, ki deluje v možganih.

Veliko pogostih možganskih motenj so povezali z zmanjšano koncentracijo tega hormona. To vključuje depresijo in Alzheimerjevo bolezen. Zanimivo je, da lahko kurkumin poveča možgansko stopnjo BDNF. S tem je lahko učinkovito pri prestavitvi na kasnejši čas ali celo obrnitvi številnih možganskih bolezni in pri zmanjšanju možganske funkcije, do katere pride zaradi starosti.

Obstaja tudi možnost, da bi to lahko pomagalo pri izboljšavi spomina in temu, da bi postali pametnejši. To zveni zelo smiselno, glede na njegove učinke na ravni BDNF, seveda je to potrebno preučiti v raziskavah na ljudeh.

POVZETEK

Kurkumin spodbudi nivoje možganskega hormona BDNF, ki povečuje rast novih nevronov in se bori proti različnim degenerativnim procesom v možganih.

 

Edini kurkumin za katerega je dokazano, da prehaja preko krvne-možganske pregrade.

Unikatna formula naravnega kurkumina, ki je optimizirana za dostavo prostega kurkumina v tarčna tkiva (krvni obtok, možgani). Razvita v več kot deset letnem sodelovanju z elitnimi nevroznanstveniki na UCLA se ponaša z močnim varnostni profilom in kredibilnostjo širom sveta.

Ima patentirano fino nastavljeno lipofilno matrico za spodbujanje absorpcije in topnosti na specifični točki v črevesju, zaradi česar je možen prenos nepoškodovanega oz. naravnega kurkumina v plazmo in rdeče krvne celice ter prehajanja preko krvne-možganske pregrade..

PATENTIRANE IN EDINSTVENE LASTNOSTI:

Edini kurkumin, ki dokazano preide možgansko pregrado in v možganih cirkulira 24h.
65x boljša biološka razpoložljivost od standardnega 95% ekstrakta kurkumina.
Tehnologija SLCP ™, ki ščiti in omogoča, da Longvida® kurkumin nepoškodovan in v naravni obliki preide v krvni obtok in možgane.
Več kot 17 opravljenih kliničnih študij.
Uvrščena v svetovni vrh po kvaliteti , biološki razpoložljivosti in učinkovitosti.

  1. Kurkumin vodi do različnih izboljšav, ki bi morale zmanjšati tveganje za bolezni srca

Bolezni srca in ožilja so največji morilec na svetu. Raziskujejo jih že več desetletij in raziskovalci so se veliko naučili o tem, zakaj se to zgodi. Izkazalo se je, da je srčna bolezen neverjetno zapletena in obstajajo različne stvari, ki prispevajo k njej.

Kurkumin lahko pomaga pri preusmeritvi številnih korakov v procesu srčne bolezni. Morda je glavna korist kurkumina pri boleznih srca izboljšanje delovanja endotelija, ki je obloga krvnih žil.

Znano je, da je endotelna disfunkcija glavni dejavnik bolezni srca in vključuje nezmožnost endotelija za uravnavanje krvnega tlaka, strjevanja krvi in ​​različnih drugih dejavnikov.

Več študij kaže, da kurkumin vodi k izboljšanju endotelijske funkcije. Ena študija kaže, da je enako učinkovita kot vadba, druga kaže, da deluje podobno kot zdravila za zniževanje holesterola.

Kurkumin prav tako zmanjša vnetje in oksidacijo, ki sta pomembna dejavnika tudi pri srčnih boleznih.

V eni študiji so preučevali 121 bolnikov, ki so čakali na koronarno arterijsko obvodno operacijo. Preiskovance so randomizirali na placebo ali 4 grame kurkumina na dan, nekaj dni pred operacijo in po njej. Skupina, ki je prejemala kurkumin je imela 65-odstotno zmanjšano tveganje za nastanek srčnega infarkta v bolnišnici.

POVZETEK

Kurkumin ima koristne učinke na več dejavnikov, za katere je znano, da imajo vlogo pri srčnih boleznih. Izboljša delovanje endotelija in je močno protivnetno sredstvo in antioksidant.

 

Prehrana
Nazaj
Cavalier gourmete – čokoladne kapljice zaznamovane z odliko
Naprej
Prehransko dopolnilo kurkumin