Košarica
0,00 €

Viridian probiotiki – koristne bakterije za izboljšanje zdravja

Viridian Probiotiki

Zadnje čase je veliko govora o probiotikih - dobrih bakterijah, ki imajo lahko zelo ugoden vpliv na naše zdravje. So učinkovita podpora za zdrava prebavila, krepak imunski sistem in imajo številne druge pozitivne učinke na zdravje, o katerih smo na našem blogu že pisali v članku Probiotiki: Kaj so in kako izbrati najboljšega za vas. Tokrat v središče postavljamo vrhunsko znamko probiotikov Viridian. Viridian probiotiki upravičeno sodijo v sam vrh najkakovostnejših probiotičnih izdelkov. Zelo pomembno je namreč razumeti, kako probiotiki delujejo in na katere podatke moramo biti pri izbiri le-teh pozorni, saj niso vsi probiotiki na tržišču enako kvalitetni. Kaj je torej tisto, kar Viridianove probiotike postavlja med najkakovostnejše na svetu?

Zagotovo je to dejstvo, da gre za probiotike, ki vsebujejo človeku lastne bakterije, ki se uspešno kolonizirajo, še bolj pomemben podatek pa je zagotovo ta, da so Viridianovi probiotiki edini na tržišču, ki imajo vse seve klinično testirane in hkrati ne vsebujejo nobenih stabilizatorjev, emulgatorjev in polnil.

Viridian probiotiki vsebujejo le dobre bakterije - probiotike in hrano za dobre bakterije - prebiotike.

Prav tako ne vsebujejo sladkorja, laktoze, glutena, soli, kvasa, umetnih barvil, so brez obsevanja in niso testirani na živalih.

Zakaj je tako zelo pomembno, da so sevi, ki se nahajajo v probiotiku klinično testirani? Če kupimo probiotik, ki nima klinično testiranih sevov, ne vemo, kakšen vpliv imajo probiotiki na naše zdravje. To pomeni, da ne vemo ali je sev dejansko živ, ali prenese želodčno kislino, ali se uspešno kolonizira v črevesju in ali ima merljive učinke na naše zdravje.

Probiotiki Viridian - Signatura

Kvaliteten probiotik prepoznamo po tem, da ima na deklaraciji navedeno vrsto in rod probiotika, ki jima sledi signatura.
Signatura je niz črk in/ali številk, kar nam zagotavlja sledljivost probiotika.
Na ta način lahko preverimo, ali je bil probiotik res klinično preizkušen.

Ko kupujemo probiotik, je torej pomembno, da kupimo kvalitetnega, kjer so vsi zgoraj omenjeni kriteriji zagotovljeni, saj lahko v primeru, da tega ne vemo, kupimo probiotik, ki je vprašljive kvalitete in ne bo imel željenih učinkov na naše zdravje.

Vsi Viridian probiotiki so v obliki prahu ali kapsul. To je zelo pomemben podatek, saj je na tržišču kar nekaj probiotikov, ki se nahajajo v tekoči obliki, ki pa dokazano niso tako kvalitetni, saj v tekočini niso tako obstojni, prav tako tekoči probiotiki nimajo klinično testiranih sevov.

Pri izbiri probiotika je potrebno biti pozoren tudi na število bakterij, ki jih izdelek vsebuje. V zadnjem času so namreč zelo popularni probiotiki z velikim številom bakterij, kar pa ni odraz kvalitete. Optimalno naj izdelek vsebuje od enega do štiri seve, maksimalno pet. Vse kar vsebuje več kot toliko sevov, je nesmiselno, saj probiotiki med seboj delujejo antagonistično, kar pomeni, da lahko eden drugega uničujejo.

Probiotična terapija naj traja vsaj dva do tri mesece. Probiotike jemljemo vsak dan, neprekinjeno, s hladno ali mlačno tekočino. Nikoli jih ne jemljemo z vročo tekočino, saj so občutljivi na temperaturo nad 40 stopinj Celzija.

Če uživamo Viridianove probiotike v prahu, jih moramo pred zaužitjem, zmešati s tekočino. Pomembno je, da mešanico zaužijemo takoj, saj se probiotiki v stiku s tekočino aktivirajo in njihova obstojnost po določenem času začne upadati.

Za dodatno pomoč ali nasvet glede izbire najprimernejšega probiotika za vas smo vam na voljo v naši trgovini NutriHolisna Zaloški 167 v Ljubljani, na mailu info@nutriholis.si ali preko telefona 069 69 72 36.

Zdravje
Nazaj
Kako se upreti neznosni želji po nezdravi hrani?
Naprej
Razstrupljanje – kdaj ste nazadnje menjali “filter” v telesu?