Košarica
0,00 €

Wedderspoon KFactor™ 12 – surovi Manuka med s 65% cvetnega prahu od manuke (250 in 500g)

Na zalogi

Pravi dragulj iz Nove Zelandije, ta čarobni in skrivnostni med je po vsem svetu znan po svojem karizmatičnem profilu okusa in ugodnih učinkih. Cvetovi manuke rastline cvetijo le šest tednov, tako v obdobju šestih tednov čebele iz Nove Zelandije opravijo težko delo, saj proizvedejo na tone medu, ki ga uporabljajo ljudje po celem svetu.

KFactor™ 12 zagotavlja, da 65 % cvetnega prahu v medu predstavlja cvetni prah Manuka.

Wedderspoon uporablja lasten postopek za zaščito celovitosti medu, ki med ohranja surov in nepasteriziran, tako kot ga je narava ustvarila za uživanje.

 • SUROV!! (raw) – VSEBUJE NARAVNO PRISOTEN ČEBELJI CVETNI PRAH, PROPOLIS IN ŽIVE ENCIME
 • BREZ GENSKO SPREMENJENIH ORGANIZMOV (BREZ GSO)
 • SLEDLJIVOST IN KREDIBILNOST (vsak kozarec medu Wedderspoon Manuka se lahko izsledi do čebelarja na Novi Zelandiji)
 • PREFINJENEGA OKUSA, ODLIČNA TEKSTURA in VRHUNSKA KVALITETA
 • CERTIFICIRAN s KFactor™  ( Od ministrstva za primarno industrijo Nove Zelandije (MPI) odobreni sistem ocenjevanja Manuka medu)
 • SKLADEN Z NOVIMI MANUKA 5 STANDARDI novozelandske vlade

29,90 49,90 

Količinski popust:
Polna cena 1-2 izdelka / kos
-5% 3-4 izdelki / kos
-10% 5 ali več / kos

Opis

Izbrani izdelek Wedderspoon KFactor™ 12 je surovi Manuka med, v katerem 65 % cvetnega prahu v medu predstavlja cvetni prah Manuka.

Vsak kozarec Wedderspoon Manuka medu je nabavljen, pakiran in označen na Novi Zelandiji, s čimer izpolnjuje najvišje standarde kakovosti in bonitetne ocene.  Embalaža v kateri je pakiran Wedderspoon med je brez BPA, po uporabi pa jo je mogoče reciklirati.

Vsaka serija manuka medu je laboratorijsko testirana, da 100% izpolnjuje standarde, kot so delež cvetnega prahu manuka rastline, živi encimi, antioksidanti in druge fitokemikalije. Na ta način je zagotovljeno, da do končnega potrošnika pride samo med najvišje kvalitete.

Manuka standardi

Manuka med je eno najbolj cenjenih superživil, zato so se začeli žal začeli pojavljati tudi ponaredki. Kar 80% vsega manuka medu na svetovnem tržišču je ponaredkov. Zato se je Nova Zelandija odločila, da naredi zavajanju potrošnikov konec. Novozelandsko Ministrstvo za primarno industrijo (MPI) je razvilo standarde, ki določajo, kdaj je izdelek lahko označen za manuka med.

Od februarja 2018 naprej mora biti manuka med, namenjen za izvoz, obvezno testiran, če izpolnjuje stroge standarde MPI Nove Zelandije. Rezultati laboratorijskih testov morajo biti priloženi ostalim izvoznim dokumentom, da se zagotovi 100% avtentičnost manuka medu.

OPOZORILO: Ob nakupu manuka medu bodite pozorni, da je pakiran na Novi Zelandiji. Samo tako ste lahko prepričani, da je manuka med avtentičen. Če manuka med ni pakiran v končno embalažo v Novi Zelandiji, to pomeni, da ni potrebno, da izpolnuje stroge predpise novozelandskega Ministrstva za primarno industrijo.

Dogaja se, da preprodajalci naročijo večja pakiranja avtentičnega manuka medu z Nove Zelandije. Ko pride ta med v neko drugo državo, zapade pod zakonodajno pristojnost te države in pod manj stroge predpise glede pakiranja in označevanja manuka medu. V večini drugih držav (razen Nove Zelandije), je dovoljeno, da je izdelek označen kot manuka med tudi, če je zmešan z ostalimi vrstami medu. Zato preprodajalci manuka med razredčijo s kakšno drugo vrsto lokalnega medu in ga prodajajo pod oznako manuka med. Na tej točki je seveda do vas prišel manuka med, ki je po vsej verjetnosti že pasteriziran, razredčen z drugimi vrstami medu ter je izgubil svoj originalen okus, encime in aktivne učinkovine.

Če želite biti prepričani, da imate v rokah pravi manuka med in ne ponaredka, morate preveriti, ali je bil med pakiran na Novi Zelandiji. Wedderspoon manuka med je pakiran v končno embalažo in označen z etiketo na Novi Zelandiji ter tako izpolnjuje najstrožje standarde kakovosti MPI, zagotavlja sledljivost in je 100% avtentičen.

Kdaj je med lahko označen kot manuka med?

Novozelandsko ministrstvo za primarno industrijo je predpisalo pogoje, ki jih mora manuka med izpolnjevati.

✓ V kemični in genetski sestavi medu mora biti prisotnih 5 ključnih indikatorjev, ki se ugotavljajo s testiranjem v laboratoriju.
✓ Odvisno od ravni petih ključnih indikatorjev je določeno, ali gre za monocvetlični (monofloral) ali multicvetlični (multifloral) manuka med.
✓ Rezultati laboratorijskih testiranj morajo biti obvezno priloženi ostalim izvoznim dokumentom ob izvozu manuka medu iz Nove Zelandije.

Novi standardi MANUKA 5

Novozelandska vlada je sprejela strožje predpise glede manuka medu, ki jih po novem morajo izpolnjevati vsi izdelki, ki želijo biti označeni in izvoženi iz Nove Zelandije v svet kot “manuka med”.

Strogi kriteriji MANUKA 5 so bili določeni v večletnem projektu Ministrstva za primarno industrijo Nove Zelandije. Avtentičnost manuka medu je potrjena z laboratorijskimi testi, ki preverjajo, ali je izpolnjenih 5 KRITERIJEV: 4 aktivne učinkovine, ki so značilne samo za manuka med + 1 DNA marker iz manuka cvetnega prahu.

Na ta način je razvidno:

 • ali gre za manuka med ali kakšno drugo vrsto medu;
 • ali gre za monocvetlični ali multicvetlični manuka med.

MANUKA 5 standardi, ki jih mora dosegati monocvetlični – monofloral manuka med (izpolnjenih mora biti vseh 5 pogojev)1:

 • Koncentracija spojine 3-Phenyllactic acid mora biti enaka ali večja od 400 mg/kg
 • Koncentracija spojine 2’-Methoxyacetophenone mora biti enaka ali večja od 5 mg/kg
 • Koncentracija spojine 2-Methoxybenzoic acid mora biti enaka ali večja od 1 mg/kg
 • Koncentracija spojine 4-Hydroxyphenyllactic acid mora biti enaka ali večja od 1 mg/kg
 • Prisoten mora biti DNA iz cvetnega prahu manuka rastline.

MANUKA 5 standardi, ki jih mora dosegati multicvetlični – multifloral manuka med (izpolnjenih mora biti vseh 5 pogojev)1:

 • Koncentracija spojine 3-Phenyllactic acid mora biti enaka ali večja od 20 mg/kg, vendar manjša od 400 mg/kg
 • Koncentracija spojine 2’-Methoxyacetophenone mora biti enaka ali večja od 1 mg/kg
 • Koncentracija spojine 2-Methoxybenzoic acid mora biti enaka ali večja od 1 mg/kg
 • Koncentracija spojine 4-Hydroxyphenyllactic acid mora biti enaka ali večja od 1 mg/kg
 • Prisoten mora biti DNA iz cvetnega prahu manuka rastline.

Wedderspoon v celoti izpolnjuje ali celo presega s strani novozelandske vlade določene standarde in je testiran v neodvisnem laboratoriju, odobrenem od Ministrstva za primarno industrijo. Zato ste lahko prepričani, da je to, kar kupujete, 100% avtentičen manuka med!

Razlika med monocvetličnim in multicvetličnim manuka medom

Monocvetlični (monofloral) manuka med zagotavlja, da med v celoti ali večinoma izvira iz rastline manuka (Leptospermum scoparium). Gre za enovrstni med, ki ga je izjemno težko dobiti – to je možno le na strogo kontroliranih monokulturnih rastiščih Leptospermum scoparium, kar se odraža v ceni. Le majhen delež nektarja prihaja iz drugih rastlin, zato je to najčistejši manuka med, ki ga je mogoče pridelati. Nikoli pa ne more biti med 100% enovrsten, ker čebele letijo precej daleč in potrebujejo nekaj raznovrstnosti v svoji prehrani.

V naši ponudbi imamo izjemno kvaliteten in težko dobavljiv Monofloral manuka med: Wedderspoon KFactor™ 16 – surovi Manuka med s 75% cvetnega prahu od manuke

Multicvetlični (multifloral) manuka med je večvrstni med, ki vsebuje bistveni delež rastline manuka (Leptospermum scoparium)To pomeni, da čebele med nabirajo iz več različnih vrst rastlin, še vedno pa velik delež prihaja iz rastline manuka, kar je potrjeno z laboratorijskimi testiranji.

V ponudbi imamo tudi multifloral manuka med, ki še vedno zagotavlja zelo visok delež cvetnega prahu iz rastline manuka – kar 65%: Wedderspoon KFactor™ 12 – surovi Manuka med s 65% cvetnega prahu od manuke

KFactor™

Wedderspoon se zavezuje k zagotavljanju najvišje kakovosti in čistosti Manuka medu. Za identifikacijo in merjenje kompleksnih lastnosti, najdenih v Manuka, je Wedderspoon ustvaril KFactor™, celovit večstopenjski sistem za preverjanje pristnosti, imenovan za ključne dejavnike, ki so del tega posebnega medu.

KFactor™ 12 zagotavlja, da 65 % cvetnega prahu v medu predstavlja cvetni prah Manuka.

KFactor™ 16 zagotavlja, da 75 % cvetnega prahu v medu predstavlja cvetni prah Manuka.

Sistem ocenjevanja KFactor™ je odobreni sistem ocenjevanja Manuka, kot je navedeno v tem uradnem pismu ministrstva za primarno industrijo Nove Zelandije (MPI), ki razvija standarde in ureja Manuko (in vse druge živilske in agroživilske dejavnosti) za državo. (slika potrdila v galeriji)

Pomembno je poudariti, da nova uredba ministrstva ne priznava testiranja za vsebnost MGO / MG / metilglioksala v manuka medu, saj je rezultate možno prikrojiti in zato MGO test ni zanesljiv označevalec manuka medu.

Zanesljiv označevalec manuka medu je vsebnost cvetnega prahu v manuka medu in na podlagi tega je ocenjen Wedderspoon manuka med. Wedderspoon manuka med je edini, ki je uspešno opravil vse teste Ministrstva za primarno industrijo NZ pred in po veljavi nove uredbe, česar drugi proizvajalci manuka medu ne morejo trditi.

Zakaj izbrati Wedderspoon manuka med?

Wedderspoon lahko dokaže, da resnično vsebuje tisto, kar piše na etiketi. Z nakupom Wedderspoon manuka medu boste dobili visoko kakovosten in certificiran izdelek.

Izmerjena količina vsebnosti cvetnega prahu v Wedderspoon manuka medu dokazuje, da je med Wedderspoon pristni manuka med in vsaka serija Wedderspoon manuka medu vsebuje vse potrebne certifikate.

Wedderspoon je blagovna znamka št.1 v ZDA in Kanadi, zaradi česar pri Wedderspoon-u skrbijo za zaščito svojega ugleda.

Kako primerjati KFactor z MGO / UMF?

KFactor je odobreni sistem ocenjevanja manuka medu, medtem ko MGO in UMF nista usklajena z novimi predpisi, sta neuradna in neregulirana sistem. Zato je KFactor nemogoče primerjati z MGO ali UMF.  Wedderspoon manuka med je edini skladen z vsemi novimi predpisi in ustreza najvišjemu standardu.

MGO in UMF ne testirata nobenih markerjev, ki so predpisani v novi uredbi Ministrstva Nove Zelandije in nista v skladu z novimi predpisi. Ves med, ki je trenutno na trgu, ni v skladu z novimi predpisi medtem, ko Wedderspoon manuka med v celoti je skladen z vsemi novimi predpisi. S primerjavo Wedderspoon-a z MGO in UMF bi Wedderspoon-u znižali vrednost, saj je Wedderspoon nemogoče primerjati z nereguliranim in neuradnim sistemom razvrščanja.

UMF ter MGO meritvi torej ne moreta potrditi pristnosti manuka medu, saj ne vsebujeta indikatorskih testov, ki bi ustrezali sistemu razvrščanja manuka medu. KFactor sistem ocenjevanja pa je zanesljiv označevalec, ki je edini skladen s predpisi. To potrjuje, da boste z nakupom Wedderspoon manuka medu dobili visoko kakovosten in certificiran izdelek.

Bistvene prednosti Wedderspoon manuka medu pred konkurenco

1. Ves Wedderspoon manuka med je enake barve in konsistence kot med v panjih. Med v panju ni gost in ni temne barve.

2. UMF med je gost in temne barve zaradi segrevanja. Med 6 do 12 mesecev hranijo v skladišču, ki je ogret na več kot 50° C. Zaradi segrevanja se poveča vsebnost metilglioksala v medu (metilglioksal je toksičen). Takšen med je bil zmanipuliran. Segrevanje poleg tega uniči vse vitamine, encime, aminokisline in minerale v medu kar pomeni, da takega medu ni mogoče prodajati kot surov (RAW, presni) med. Zaradi tega razloga med na tržišču večinoma ni surov. Znamki Manuka Health in Comvita ne prodajata surovega manuka medu. Dejstvo, da je Wedderspoon manuka med tisti med, ki je prišel neposredno iz panja, ni bil segret in je surov, potrjuje kredibilnost kvalitete Wedderspoon manuka medu. Dlje časa kot se med hrani v ogretem skladišču, temnejše barve postane.

3. Zaradi ”kuhanja medu” veliko znamk, ki prodajajo med tako imenovane ”visoke kakovosti’,’ ni prestalo najnovejših testov in nova regulativa Ministrstva Nove Zelandije je bila delno ustvarjena z namenom zaustavitve te prakse. Wedderspoon manuka med je surov in se nikoli ne segreje nad 42 °C, kar zagotavlja, da encimi, antioksidanti, vitamini, minerali in druge aktivne učinkovine ostanejo nespremenjene in se ohranijo tudi v postopku pakiranja.

Wedderspoon Manuka

Manuka grm raste v nedotaknjenih in oddaljenih območjih Nove Zelandije. Ta poseben grm je v sorodu s čajevcem in njegovi cvetovi cvetijo le 6 tednov v letu. Čebele se hranijo z Manuka cvetovi in proizvajajo Manuka med, ki je najslajše super živilo narave.

Izvor Wedderspoona

Pravi Manuka med izvira iz Nove Zelandije. Maori, domorodno ljudstvo Nove Zelandije, so prvi odkrili posebne lastnosti Manuke. Wedderspoon uporablja KFactor™ novozelandski sistem za ocenjevanje in preverjanje kakovosti Manuke. Uživajte v žlici Wedderspoon Manuka medu. Najboljša, pristna, surova, brez GMO certificirana Manuka iz Nove Zelandije.

Wedderspoon Raw

Wedderspoon Manuka med je surov, brez gensko spremenjenih organizmov, nepasteriziran in vsebuje naravno prisoten čebelji cvetni prah, žive encime in propolis. Med našim lastniškim postopkom se med nežno segreje na temperaturo, podobno notranjosti delovnega čebelnjaka. Nikoli se ne segreje nad 42 °C, kar zagotavlja, da encimi, antioksidanti, vitamini, minerali in druge aktivne učinkovine ostanejo nespremenjene in se ohranijo tudi v postopku pakiranja.

Wedderspoon Manuka med je surov od panja do kozarca, točno tak kot ga je ustvarila narava.

Wedderspoon Traceability – sledljivost

Vsako kozarec medu Wedderspoon Manuka se lahko izsledi do čebelarja na Novi Zelandiji. V podjetju Wedderspoon verjamejo v izdelavo le najboljšega, surovega Manuka medu, ki ne vsebuje  gensko spremenjenih organizmov. Vsak kozarec Wedderspoon Manuka je nabavljen, pakiran in označen na Novi Zelandiji, s čimer izpolnjuje najvišje standarde kakovosti in bonitetne ocene.

Ohranjanje opraševalcev – ohranjanje planeta

Wedderspoon je zavezan k zaščiti in ohranjanju čebel in ostalih opraševalcev. Od zdravja opraševalcev so odvisne celotne skupnosti in velik del svetovne pridelave hrane. S ponosom povemo, Wedderspoon manuka med certificirano ne vsebuje glifosata. Glifosat je sicer široko razširjen herbicid, ki ga naš manuka med ne vsebuje niti v sledovih!

Wedderspoon manuka med je redno testiran na 292 različnih pesticidov in kemikalij, kar zagotavlja čistost, vrhunsko kvaliteto in najvišjo raven varnosti za uživanje. Dodatno pa s tem poskrbimo tudi k zaščiti opraševalcev in k ohranjanju našega planeta.

Wedderspoon je zavezan k zaščiti in ohranjanju čebel in ostalih opraševalcev. Od zdravja opraševalcev so odvisne celotne skupnosti in velik del svetovne pridelave hrane. S ponosom povemo, Wedderspoon manuka med certificirano ne vsebuje glifosata. Glifosat je sicer široko razširjen herbicid, ki ga naš manuka med ne vsebuje niti v sledovih!

Wedderspoon manuka med je redno testiran na 292 različnih pesticidov in kemikalij, kar zagotavlja čistost, vrhunsko kvaliteto in najvišjo raven varnosti za uživanje. Dodatno pa s tem poskrbimo tudi k zaščiti opraševalcev in k ohranjanju našega planeta.

Pravi manuka med - Wedderspoon - certifikati

Sestavine:  100% surovi med  Manuka (65 % cvetnega prahu v medu predstavlja cvetni prah Manuka)

Povprečna hranilna vrednost na 100 g:
energijska vrednost 1355 kJ / 324 kcal
maščobe 0 g -od tega nasičene maščobe 0 g
ogljikovi  hidrati 81 g -od tega sladkor 76 g
beljakovine 0 g

Poreklo:  Nova Zelandija
Neto količina: 250 g/500 g
Proizvajalec: Wedderspoon, Malvern, Pennsylvania 19355

Distributer (za SLO)Pozitivna sprememba d.o.o., Šenčurska pot 29, 4208 Šenčur
Kontakt: 040 256 256, [email protected]

Morda vam bo prav tako všeč…