Košarica
0,00 €

Kurkuma v spreju Better You, 25 mL

Na zalogi

KURKUMA V SPREJU Better You vsebuje edinstveno inkapsulirano formulacijo treh aktivnih kurkumionoidov Cyclocurmin®, ki zagotavlja hitro in učinkovito absorpcijo preko ustne sluznice neposredno v krvni obtok.

Za običajno kurkumo in kurkumin je značilna slaba stopnja absorpcije v krvni obtok (okoli 1%). Z uporabo kurkume v spreju se težavam z absorpcijo v prebavilih izognete, kajti vsrka se že v ustih.

Prvo prehransko dopolnilo na svetu s kurkumo v obliki spreja, ki je l. 2017 prejelo zlato priznanje za najboljše prehransko dopolnilo na sejmu Natural & Organic Products Europe v Londonu.

Omogoča višjo biorazpoložljivost kot navadna kurkuma v prahu ali v tabletah. Prijeten okus z naravno aromo pomaranče. 100% primerno za vegane.

21,00 

Na zalogi

Količinski popust:
Polna cena 1-2 izdelka21,00 € / kos
-5% 3-4 izdelki19,95 € / kos
-10% 5 ali več18,90 € / kos

Opis

Zakaj izbrati kurkumo v spreju v obliki ustnega spreja oz. pršila?

PREDNOSTI IZDELKA Kurkuma v spreju BetterYou:

 • Edinstvena inkapsulirana formulacija treh aktivnih kurkumionoidov Cyclocurmin® v obliki spreja.
 • Visoka stopnja absorpcije v ustih neposredno v krvni obtok ter hitro in učinkovito delovanje.
 • Dnevni odmerek je ekvivalenten 1300 mg kurkume.
 • Večji izkoristek kot pri kurkumi v prahu ali v tabletah.
 • Ni potrebno kombiniranje s črnim poprom za večjo biološko razpoložljivost.
 • Priročno pakiranje v spreju, ni potrebno uživanje s hrano ali pijačo kot pri navadni kurkumi.
 • Antioksidativno in protivnetno delovanje.
 • Prijeten okus z naravno aromo pomaranče.
 • Ni potrebno hranjenje v hladilniku.


Kurkuma v spreju BetterYou prejete nagrade

Kaj o kurkumi pravijo znanstvene študije?

Kurkuma ni topna v vodi, zato se v prebavilih težko vsrka v kri. Absorbira se je le okoli 1%1. Kurkuma v spreju BetterYou pa je narejena v posebnem procesu, v katerem iz kurkume izolirajo tri kurkuminoide in jih inkapsulirajo v ciklodekstrin (naravno pridobljen ovoj iz glukoznih molekul). Na ta način nastane Cyclocurmin®, edinstvena formulacija, ki omogoča, da molekule kurkume postanejo topne v vodi.

Kurkuma v obliki ustnega pršila BetterYou zagotavlja mikroskopsko razpršitev, kar omogoča učinkovito absorpcijo preko ustne sluznice neposredno v krvni obtok in večjo biorazpoložljivost kot pri navadni kurkumi v prahu. Raziskave so pokazale, da je absorpcija aktivnih učinkovin iz kurkume v Cyclocurminu 4,5 x večja kot standardna absorpcija preko prebavil.2

Kurkumin, aktivna komponenta v kurkumi, deluje antioksidativno in protivnetno. Našemu telesu pomaga v borbi proti prostim radikalom, ki povzročajo oksidativni stres. Številne študije ugotavljajo, da kurkumin pomaga ublažiti simptome artritisa.3

Raziskava iz l. 20124, izvedena na posameznikih s prekomerno telesno težo in hiperlipidemijo, je ugotovila, da se je udeležencem po 3 mesecih jemanja prehranskega dopolnila s kurkumo znižal skupni holesterol (za 32%), “slabi” LDL holesterol (za 42%) in trigliceridi (za 38%).

Sestavine: voda, sladilo: ksilitol, kurkuma (standardizirana na 95 % kurkuminoidov, ciklodekstrin), emulgator: gumi arabicum, konzervans: kalijev sorbat, sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, olje pomarančne, gostilo: ksantan gumi.
Z okusom pomaranče.

Priporočeni dnevni odmerek (4 razprški) vsebuje 850 mg Cyclocurmina®, kar je ekvivalentno 1.300 mg kurkume.

Uporaba: Popršite pod jezik ali na notranjo stran ličnic 4 x dnevno. Pred uporabo pretresite.

Primerno od starosti treh let naprej. Otrokom do 12 let priporočamo 2 razprška.

100% veganski izdelek. Primerno za diabetike in bolnike s celiakijo ali preobčutljivostjo na gluten. Varen v obdobju dojenja.

Ne priporoča se med nosečnostjo! Obstaja nekaj raziskav, ki kažejo, da visoki odmerki niso primerni med nosečnostjo, saj lahko povzročajo krčenje maternice.

Shranjevanje: Ne izpostavljajte neposredni sončni svetlobi. Hranite pri sobni temperaturi. Izdelek porabite v šestih mesecih po prvi uporabi.

Opozorila:

 • Uporaba med nosečnostjo ni priporočljiva.
 • Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.
 • Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.
 • Shranjevati nedosegljivo otrokom!
 • Prekomerno uživanje ima lahko odvajalni učinek.

Neto količina: 25 ml (zadošča za 120 razprškov oz. 30 dni redne uporabe).

Proizvajalec: BetterYou Ltd., Velika Britanija.

Oglejte si celotno ponudbo prehranskih dopolnil v spreju BetterYou TUKAJ.

Opomba: Dnevni odmerek kurkume v spreju BetterYou vsebuje 26 mg aktivnih kurkuminoidov. Če iščete izdelek z močnejšim odmerkom kurkumina, ki edini prehaja tudi skozi krvno-možgansko pregrado, vam priporočamo uporabo NatureVibe Longvida optimiziranega kurkumina.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Kurkuma v spreju Better You, 25 mL”