Košarica
0,00 €

SHARE ORIGINAL® – japonska fermentirana sliva, 7 kosov

Na zalogi

Adijo zaprtost s fermentirano japonsko slivo

  • Za osebe, ki imajo težave z odvajanjem in želijo opolnomočiti svoj prebavni trakt s koristnimi bakterijami in prebavnimi encimi.
  • Postopek 30 mesečne fermentacije japonskih sliv je dolgotrajen in zaradi tega edinstven.
  • Ročno obrano in skrbno fermentirano.
  • Rezultat fermentacije je prava “bomba” prebavnih encimov, probiotikov (laktobacili in bifidobakterije) in drugih pomembnih snovi: vitamini, antioksidanti, elektroliti …
  • Z zeliščnim plaščem listov mate čaja, murv v prahu, cassia fistula (tube cassia) in korenčkovega izvlečka.
  • Sladko-kiselkast okus.
  • Moč zelenih sliv je bila v Aziji znana že od 5. stoletja našega štetja.

27,90 

Na zalogi

Količinski popust:
Polna cena 1-2 izdelka27,90 € / kos
-5% 3-4 izdelki26,51 € / kos
-10% 5 ali več25,11 € / kos

Opis

SHARE ORIGINAL® – japonska fermentirana sliva, 7 kosov

Izdelek ShareOriginal® je japonska sliva, ki je fermentirana po tradicionalnem japonskem receptu, v kontroliranem postopku. Za zagotavljanje neoporečnosti in konsistentnosti kvalitete izdelka, je bilo razvito posebno okolje, v katerem se odvija fermentacija. Proces izdelave je edinstven in poteka pod strogimi standardi, je ISO certificiran in zaščiten pod blagovno znamko ShareOriginal®.

Vaše telo bo veselo te male slive v zeliščnem plašču. Ni skrivnost, da so laktobacili in bifidobakterije zelo koristni. In vse to najdete v vsakem sadežu posebej.

Za koga se izdelek priporoča?
  1. Za osebe, ki imajo težave z odvajanjem (splošno, na potovanjih…).
  2. Za tiste, ki želijo očistiti svoj prebavni trakt (razstrupljanje, postenje).
  3. Za tiste, ki želijo opolnomočiti svoj prebavni trakt z zdravimi bakterijami in prebavnimi encimi.
Kako poteka proces fermentacije?

Fermentacija se umetno ne pospešuje, ampak poteka dolgih trideset mesecev, saj le tako sadež razvije svojo izjemno probiotično in encimsko bogatost. Po fermentaciji se slive posušijo, kar daje izdelku značilen okus, teksturo in aromo. Izdelek je nato posipan/povaljan v mešanici posušenega in zdrobljenega sezonskega sadja, ki mu doda nekaj sladkobe, zato je izdelek lahko v vsakem letnem času rahlo drugačnega okusa. Šele nato gre v embalažo, kjer se nadaljuje proces zorenja.

Izdelek ShareOriginal® je naravno živilo, zato so si sadeži po obliki med seboj različni. Nekateri so večji, drugi manjši. Zeliščni plašč sestavljajo listi mate čaja, murve v prahu, cassia fistula (tube cassia) in korenčkov izvleček. Celotna sestava skupaj s sadežem ima okus sladkega in rahlo kislega. Moč zelenih sliv je bila v Aziji znana že od 5. stoletja našega štetja.

S ShareOriginal® dobite ročno obrano in skrbno obdelano, super sadje najboljše kakovosti. Slive rastejo divje v naravnem rezervatu, mali kmetje pa jih skrbno ročno obirajo. Z osebnim stikom in poštenimi cenami pri Share® zagotavljajo, da so ta prizadevanja poplačana in, da celotna proizvodna veriga od drevesa do vas ostane trajnostna. Z vsakim plodom prispevate k poštenemu gospodarstvu.

ShareOriginal® ne vsebuje nobenih konzervansov – zaradi naravne fermentacije je ta čudežna sliva lahko prebavljiva in blagodejna za naše črevesje.

Izkoristite tisočletja staro tradicijo Daljnega vzhoda! Privoščite si eno najbolj vznemirljivih živil našega časa, ki vas bo povrnila v normalne tokove in vam dala sveže energije.

Kaj se nahaja v izdelku?

V splošnem je znano, da se v fermentirani japonski slivi nahajajo prebavni encimi, prehranske vlaknine, probiotiki, antioksidanti, vitamini (C, E in K),  minerali (kalij, natrij), flavonoidi, različne esencialne in neesencialne aminokisline.

Share fermentirani izdelki so popolnoma veganski in:
  • ne vsebujejo glutena,
  • ne vsebujejo laktoze,
  • so izdelani po tradicionalnem postopku, ki se je prenašal skozi generacije,
  • postopek izdelave je ISO certificiran,
  • vsaka šarža je po fermentaciji pregledana in potrjena s strani neodvisnega inštituta.

Priporočeno doziranje: ena sliva na dan, z večjim kozarcem mlačne vode. Nato čez dan popijte vsaj 500 ml tople vode. Na splošno pitje tople vode čez dan ni samo priporočilo proizvajalca, temveč tudi dobro znana ajurvedska tradicija.

Uporaba: ker gre za fermentirano živilo, ga lahko zaužijete kadarkoli želite. V kolikor sadež uživate prvič, začnite s četrtino ali polovičko sadja in počakajte odziv telesa.

Kakšno je priporočeno uživanje?Način in dolžina uživanja je odvisna od potreb in želja posameznika.

  1. V kolikor gre za splošne težave z odvajanjem je priporočljivo jemanje 1 ShareOriginal® dnevno, zvečer, vsaj 3 mesece.
  2. Če želite razstrupiti prebavni trak in telo je priporočljivo jemanje 1 ShareOriginal® dnevno, zvečer, vsaj 3 mesece.
  3. V kolikor gre za težave z odvajanjem zaradi stresnih situacij (potovanja in druge stresne situacije) je priporočljivo jemanje 1 ShareOriginal® dnevno v času trajanja težav z odvajanjem.
  4. Za tiste, ki želijo pred dieto ali postom očistiti svoj prebavni trakt, je priporočljivo jemanje 1 ShareOriginal® dnevno, zvečer, vsaj 7 dni.
  5. Za tiste, ki želijo zaščititi in opolnomočiti svoj prebavni trakt z zdravimi bakterijami in prebavnimi encimi, ter tako ojačati svoj imunski sistem, je priporočljivo jemanje 1 ShareOriginal® dnevno, zvečer, vsaj 3 mesece.

POGOSTA VPRAŠANJA IN ODGOVORI

Kakšna je razlike med Share Original, Share Pomelozzini in Share Aqua D’oro?

ShareOriginal® je 30 mesecev fermentirana japonska sliva (at. Prunus Mume), bogata z živimi encimi in telesu koristnimi mikroorganizmi in mnogimi drugimi pomembnimi snovmi.

Share Pomelozzini® je macerirana in 30 mesecev fermentirana grenivka (pomelo) najvišje kakovosti, bogata z eteričnimi olji, encimi, mikroorganizmi, vitamini – predvsem vitaminom C – in pomembnimi grenčinami.

Izdelka se razlikujeta po sestavi, kakor se razlikujeta sadeža kot takšna. Proizvodni postopek izdelka Share Pomelozzini® je nekoliko zahtevnejši. Nekaterim ljudem Share Pomelozzini® bolj ustreza po okusu in učinku.

Obstaja kakšnokoli živilo, ki ga ne bi smel zaužiti medtem ko uživam Share izdelke?

Ker so naši fermentirani izdelki tudi hrana, vam v prehrani ni treba ničesar spreminjati. Razen če si tega želiš. Super bi bilo, če bi se izognili sladkorju in spili veliko telesno tople vode.

Kakšna je vloga teh snovi na naše telo?

Prebavni encimi, ki se tvorijo med fermentacijo, pomagajo pri prebavi hrane, spodbujajo izločanje prebavnih sokov ter zmanjšujejo težave, kot so zaprtje, napenjanje in prebavne motnje. Ti encimi lahko podpirajo tudi absorpcijo hranilnih snovi in ​​zmanjšujejo nelagodje v prebavnem traktu.

Prehranske vlaknine so pomembne za zdravje prebavnega sistema. Vlaknine spodbujajo redno blato, izboljšujejo prebavo ter podpirajo zdravo ravnovesje črevesne mikrobiote.

Prebiotiki so vrsta vlaknin, ki jih človeško telo ne more prebaviti, vendar so hrana za koristne bakterije v našem prebavnem traktu in so ključnega pomena za rast in razmnoževanje teh bakterij.

Probiotiki so žive bakterijske kulture, ki prispevajo k uravnoteženju črevesne mikrobiote ter izboljšajo prebavo, absorpcijo hranil in splošno zdravje prebavnega sistema.

Antioksidanti pomagajo zaščititi telo pred prostimi radikali, so koristni pri preprečevanju oksidativnega stresa in zmanjšujejo tveganje za razvoj kroničnih bolezni.

Vitamin C je ključen za delovanje imunskega sistema, pomaga pri tvorbi kolagena, zdravju dlesni in celjenju ran. Vitamin E je močan antioksidant, ki pomaga zaščititi celice pred oksidativnim stresom ter igra vlogo pri ohranjanju zdrave kože, las in nohtov. Vitamin K pa je ključnega pomena za strjevanje krvi, saj sodeluje pri tvorbi protrombina, ki je potreben za normalno strjevanje krvi in celjenje ran.

Natrij in kalij sta elektrolita, ki sta ključna za ravnotežje tekočin in delovanje živčno-mišičnega sistema v človeškem telesu. Natrij je potreben za vzdrževanje pravilne ravni hidracije, prenos živčnih impulzov in uravnavanje krvnega tlaka, medtem ko kalij igra pomembno vlogo pri vzdrževanju normalnega srčnega ritma, mišičnih kontrakcijah in presnovnih procesih.

Flavonoidi so pomembni za človeško telo, saj imajo močne antioksidativne lastnosti, ki pomagajo zaščititi celice pred poškodbami zaradi prostih radikalov. Poleg tega flavonoidi lahko prispevajo k zmanjšanju vnetja, izboljšanju delovanja srca in ožilja ter krepitvi imunskega sistema.

Esencialne aminokisline so pomembne, saj jih naše telo ne more sintetizirati samo, zato jih moramo vnesti s hrano. So gradniki beljakovin in ključne za sintezo encimov, hormonov in tkiv. Neesencialne aminokisline pa jih naše telo lahko proizvaja samo in so potrebne za normalno delovanje celic, prenos signalov v živčnem sistemu ter vzdrževanje zdravega imunskega sistema.

Ali so Share izdelki zdravilo ali prehransko dopolnilo?

Share izdelki so živilo, kot vsakršno sadje, le da je obdelano s posebnim postopkom. To pomeni, da ti izdelki niso zdravilo in ne prehransko dopolnilo. Zato zanje ni mogoče v splošnem določiti vsebnosti posameznih sestavin, saj se od sadeža do sadeža razlikujejo. Prav tako zanje ni dovoljeno podajati zdravstvenih trditev – zato so vse informacije, ki so navedene tukaj in v vseh opisih izdelka na drugih mestih le osebno priporočilo in izkušnje milijone ljudi iz vsega sveta.

Ali so glede fermentirane japonske slive bile narejene kakšne raziskave?

Fermentirana japonska sliva (imenovana tudi »umeboshi«) je predmet številnih raziskav, ki so se osredotočale na njihovo sestavo, prehrambene lastnosti in morebitne koristi za zdravje:

2018 – študija “Antioxidant Properties of Umeboshi, a Japanese Fermented Plum”, objavljena v reviji “Journal of Agricultural and Food Chemistry”, je raziskovala antioksidativne lastnosti umeboshi. Ugotovili so, da imajo umeboshi močan antioksidativni potencial zaradi prisotnosti fenolnih spojin.

2017 – je bila v reviji “Food Chemistry” objavljena študija, ki je analizirala sestavo umeboshi. Ugotovili so, da vsebujejo številne bioaktivne snovi, vključno z organskimi kislinami, fenolnimi spojinami, flavonoidi in vitamini.

2016 – študija “Antibacterial Activity of Umeboshi, a Traditional Japanese Fermented Plum” v reviji Journal of Ethnopharmacology je preučevala antibakterijsko delovanje umeboshi. Ugotovili so, da imajo nekatere sestavine v umeboshih pomembne antibakterijske učinke proti nekaterim patogenim bakterijam.

2015 – V študiji objavljeni v reviji “Food Science and Technology Research”, so preučevali hranilno vrednost fermentirane japonske slive. Ugotovili so, da je bogata z vitamini (npr. vitamin C), minerali (npr. kalij, natrij) ter prehranskimi vlakninami.

2014 – študija “Antimicrobial Activity of Japanese Umeboshi against Pathogenic Microorganisms” v reviji Food Control je preučevala antimikrobno aktivnost umeboshi proti bakterijam, glivicam in virusom. Ugotovili so, da ima fermentirana japonska sliva močan antimikrobni učinek proti nekaterim patogenom.

2013 – Študija, objavljena v reviji “Journal of Food Composition and Analysis”, je podrobno analizirala aminokislinsko sestavo fermentirane japonske slive. Ugotovili so, da vsebujejo različne esencialne in neesencialne aminokisline.

Tukaj so navedene samo nekatere. Fermentirane japonske slive so predmet mnogih dodatnih raziskav, ki so se osredotočale na njihovo antimikrobno delovanje, učinke na prebavo, antioksidativne lastnosti ter vpliv na krvni tlak in kardiovaskularno zdravje.

Ali je možno predoziranje s fermentirano japonsko slivo?

Tveganje predoziranja je podobno kakor pri vseh ostalih sadežih, torej zelo majhno. Pri upoštevanju priporočenega uživanje tveganja za predoziranje ni.

Ali lahko izdelek uživajo tudi otroci?

Načeloma ne obstajajo indici za tveganje če fermentirano japonsko slivo uživajo otroci, vendar zaenkrat o tem niso bile opravljene raziskave. Otroci imajo lahko drugačne prehranske potrebe in občutljivosti kot odrasli, zato je priporočljiva skrbnost pri odmerjanju. Priporočljivo je, da se o primernosti uživanja posvetujete s pediatrom ali zdravnikom, še posebej, če gre za dojenčke, majhne otroke ali otroke s posebnimi prehranskimi potrebami ali zdravstvenimi težavami.

Rok uporabe izdelka?

Rok uporabe je napisan na embalaži vsakega izdelka in je praviloma vsaj 3 leta. Proces fermentacije Share fermentirane sliva in grenivke poteka še po embalažiranju, zato z dnevi izdelek postaja samo še boljši.

Ali je potrebno Share izdelke hraniti v hladilniku?

Ni potrebno. Priporočljivo je, da ga hranite v suhem in hladnem prostoru, stran od neposredne sončne svetlobe.

Proizvedeno za: SHARE SWISS AG, Unterdorfer Straße 12, 8808 Pfäfferkon, Švica