Brezglutenski špageti iz rjavega riža z bučko, timijanom in parmezanom
Zahtevnost:
Enostavno
Število porcij:
4
Bučke za to okusno kosilo ali večerjo pripravimo vnaprej in jih nekaj ur pustimo v aromatični marinadi. Pred postrežbo samo še skuhamo Freee brezglutenske špagete iz rjavega riža, vse skupaj potresemo s parmezanom in hiter obrok je na mizi.
Navodila za pripravo
Priprava marinade
- Bučke s pomočjo lupilca za zelenjavo po dolžini narežemo na tanke rezine in jih damo v skledo.
- Česen in čili drobno nasekljamo in jih dodamo v skledo k bučkam. Dodamo še oljčno olje, limonin sok, timijan, sol in poper.
- Sestavine dobro premešamo, pokrijemo in pustimo, da se marinirajo vsaj 2 uri.
Kuhanje brezglutenskih špagetov iz rjavega riža
- V velikem loncu zavremo 2 litra vode za kuhanje testenin in jo solimo.
- Dodamo špagete in takoj premešamo, da prepečimo sprijemanje.
- Kuhamo nepokrito 5 minut.
- Previdno vzamemo košček špageta iz vode in preverimo, če je kuhan 'al dente'.
- Kuhane testenine odcedimo.
Serviranje jedi
- Odcejene špagete damo nazaj v lonec, v katerem so se kuhali.
- Rezine bučke skupaj z marinado stresemo k špagetom.
- Potresemo z nastrganim parmezanom in takoj postrežemo.