Košarica
0,00 €

Cavalier gourmete – čokoladne kapljice zaznamovane z odliko

Cavalier čokolada na mizi.

Saj ga poznate, mar ne? Tisti občutek neustavljive želje po mamljivi, pregrešno dobri čokoladi. Razvajanje brbončic, občutek sreče in dobrega razpoloženja so prava ekstaza za naše telo in duha. V neustavljivi želji po čokoladni omami, si jo privoščimo na različne načine. Takšno iz trgovine, v obliki torte iz slaščičarne ali pa se kar sami lotimo priprave domače sladice. Užitek v pravljici čokoladnega okusa je naravnost nebeški.

Žal pa pravljica ni vedno takšna kot si je želimo! Zagotovo ste že poizkusili čokolado slabega okusa, ki se v ustih počasi topi in za seboj pušča občutek kot bi vsebovala droben pesek. Če ste se lotili izdelave sladice, ste pri takšni čokoladi najverjetneje naleteli na grudasto čokoladno glazuro, ki se po strjevanju ne sveti, temveč dobi mat videz.

V kolikor iščete kvalitetno, naravno in zdravo čokolado, so Cavalier Gourmete čokoladne kapljice prava izbira za vas. Pakiranje v obliki kapljic omogoča lažje in enakomerno raztapljanje. Odlikuje jih najvišja kakovost, zato zadovoljujejo tako sladokusce, profesionalne slaščičarje, tiste, ki se lotijo domače priprave sladi. Poleg tega navdušujejo zagovornike zdravega življenjskega stila, diabetike in kandida bolnike, saj so sladkane z zdravim in naravnim rastlinskim sladilom stevia, ki ne vsebuje dodanega sladkorja. Odlikuje jih plemenita aroma, vtis gladkosti in voljnosti v ustih, primerna topnost, čvrst prelom, visok sijaj in prijeten pookus.

In zakaj so Cavalier Gourmete čokoladne kapljice boljše od ostalih klasičnih čokolad? Ker vsebujejo kvalitetno temno čokolado s 85% kakava, so primerne za uporabo pri preciznih čokoladnih dekoracijah, poleg tega pa imajo izvrsten okus.

Skrivnost prave teksture, viskoznosti, primerne topnosti in sijaja Cavalier Gurmete čokoladnih kapljic je v deležu kakavovega masla. Izloča se pri proizvodnji iz kakavove mase pri močnem segrevanju in čokoladi daje nežen okus kakava. Predstavlja najbogatejši vir kakavovih zrn in zavira kristalizacijo. V čokolade slabše kakovosti namesto kakavovega masla dodajajo hidrogenirane (rastlinske) maščobe kot sta kokosova in palmova. Manjši je delež kakavovega masla, slabša je kvaliteta čokolade. Posledično so takšne čokolade cenejše, slabšega okusa ter imajo veliko kontradiktornih karakteristik za izdelavo kvalitetnih sladic.

Slaščičarji stremijo k viskoznosti čokolade, saj je na ta način primerna za oblivanje tort, pripravo glazur, izdelavo dekoracij,… Ker je slabša čokolada, ki ima malo kakavovega masla za tovrstni namen pregosta, jo redčijo z rastlinskimi maščobami in s tem poslabšajo njeno kvaliteto.

Da bi izboljšali njen okus, ji dodajajo sladkor, ki še dodatno zreducira kakovost, saj visok odstotek sladkorja ustvarja pekoč občutek v ustih.

 

Cavalier Gourmete čokoladne kapljice so pridelane po visokih standardih in najkvalitetnejših postopkih, ohranjajo naravne sestavine kakavovih zrn in visok delež kakavovega masla.

Cavalier Gourmete čokoladne kapljice imajo visok delež kakava (85%), naravno vanilijo, ne vsebujejo hidrogeniranih maščob, konzervansov, sintetičnih arom, umetnih ojačevalcev okusa, vanilina in stabilizatorjev. Sladicam dajejo več arome, okusa in intenzivnejšo barvo. Imajo lep sijaj in visoko obstojnost. Idealna temperatura segrevanja kapljic je 32 stopinj Celzija.

 

 

Na nizki temperaturi jih lahko postopno segrevamo v mikrovalovni pečici, nad vodno paro, ali v vodni kopeli. Po kvaliteti, okusu in videzu so od jedilne čokolade v visoki prednosti. Slednja ima namreč slabši okus (težko jo uživamo samo), premore zelo malo naravnih sestavin, vsebuje vanilin, Cavalier Gourmete pa naravno vanilijo. Okus jedilne čokolade skušajo izboljšati z dodajanjem sladkorja, medtem ko ga čokoladne kapljice ne vsebujejo.

Prekosi tudi nadomestke za čokoladni obliv, ki jih sicer ni potrebno temperirati, saj se stopijo na 3 do 5 stopinj Celzija in se hitro oprimejo tort in kolačev, vendar pa se od Cavalier Gourmete razlikujejo po intenzivnosti čokoladnega okusa, aromi in teksturi. Hidrogenirane maščobe jih res da naredijo viskozne, vendar pa jim močno poslabšajo okus. Na sobni temperaturi se hitro strdijo, zato niso primerne za izdelavo preciznejših čokoladnih dekoracij, ki zahtevajo daljši čas izdelave, čokoladne kapljice pa zagotavljajo natančno dekoriranje in optimalen čas strjevanja.

Raztopljeno teksturo zlahka mažemo, ko se strdi je stabilnejša, ustvarja gladkost in poči, ko ugriznemo ali zarežemo vanjo. Zaradi visoke vsebnosti kakavovega masla slaščice lahko oblijemo v tanjši plasti kot z običajnim slaščičarskim oblivom.

Blagovna znamka belgijskih čokolad Cavalier se potreb po kakovosti zaveda, zato vam ponuja le najboljše in najpristnejše kakavove užitke za sladkanje brez slabe vesti in profesionalno uporabo.

Prehrana
Nazaj
Manuka med kot potencialna alternativa antibiotikom?
Naprej
Zdravilna moč manuka medu