Košarica
0,00 €

Aduna Baobab – sadno meso opičjega kruhovca v prahu – ekološki, 80 g/275 g

Razprodano, kmalu na zalogi.

Aduna BAOBAB v prahu je 100% ekološko s hranili bogato polnovredno živilo. Zaradi njegovih izjemnih hranilnih vrednosti ga imenujejo tudi »sadež dobrega počutja«.

Aduna baobab ali »opičji kruhovec« se naravno posuši na drevesu. Odstranijo se samo semena in lupina, rezultat tega izjemnega drevesa pa je presen, polnovreden prah.

Baobab ima zanimiv, rahlo kiselkast okus, podoben citrusom. Izjemno okusen je v kombinaciji suhega sadja in oreščkov pri pripravi domačih energijskih ploščic.

11,49 22,00 

Količinski popust:
Polna cena 1-2 izdelka / kos
-5% 3-4 izdelki / kos
-10% 5 ali več / kos

Opis

Aduna Baobab v prahu je 100% ekološko s hranili bogato polnovredno živilo. Zaradi njegovih izjemnih hranilnih vrednosti ga imenujejo tudi »sadež dobrega počutja«.

Aduna baobab ali »opičji kruhovec« se naravno posuši na drevesu. Odstranijo se samo semena in lupina, rezultat tega izjemnega drevesa pa je presen, polnovreden prah.

Baobab se ne goji na plantažah. Vsako drevo je last določene skupnosti in je ročno obrano. Aduna je povezana neposredno z lokalnimi proizvajalci v Afriki, ki usklajujejo nabiranje, zbiranje in hkrati skrbijo za najvišje standarde kakovosti. Zagotovijo tudi, da so pridelovalci pošteno plačani. Vizija Adune je, da Baobab najde dom v naših gospodinjstvih in s tem lahko skupaj ustvarimo tržišče, ki bo pripomoglo k trajnostnemu razvoju 8-10 milijonov gospodinjstev afriškega podeželja.

Uporaba:

2-4 čajne žličke dnevno vmešamo v poljubno tekočino: limonado, pomarančni sok, sadno-zelenjavni smuti, rastlinske napitke, jogurte in kosmiče. Odličen je pri pripravi presnih sladic, tort in krem kot naravno sladilo. Ima zanimiv, rahlo kiselkast okus, podoben citrusom. Izjemno okusen je v kombinaciji suhega sadja in oreščkov pri pripravi domačih energijskih ploščic.

Hranilne vrednosti na 100 g:

% priporočenega dnevnega vnosa
Energija 256 kcal / 1064 kJ
Maščobe < 1g
Ogljikovi hidrati 39 g
   (od teh sladkorji) 29,5 g
Vlaknine 45 g
   (od teh topne vlaknine) 22,5 g
Beljakovine 2,4 g
Sol 0.0023 g
Vitamin C 225 mg 281,3 %
Kalij 2500 mg 125 %
Kalcij 300 mg 37,5 %

Aduna Baobab - opičji kruhovec - hranilne vrednosti

Neto količina: 80 g/275 g

Poreklo: Afrika, Gana.

Fairtrade: iz pravične trgovine.

Distribucijo ekoloških proizvodov kontrolira: SI-EKO-002.

Dobavitelj: Center Moje Zdravje d.o.o., Cesta v Kostanj 6, 1000 Ljubljana, Slovenija.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Aduna Baobab – sadno meso opičjega kruhovca v prahu – ekološki, 80 g/275 g”