Opis
Camu camu (Mycaria dubia), majhen sadež iz amazonskega deževnega gozda v Peruju, vsebuje kar 20 odstotkov vitamina C, kar je več kot katerakoli druga človeku poznana rastlina. (Za primerjavo: limona ga vsebuje tridesetkrat manj.)
Vitamin C krepi imunski sistem, prispeva k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti, ščiti celice pred oksidativnim stresom, prispeva k izdelovanju kolagena in izboljšuje absorpcijo železa.
Camu camu pa ne odlikujejo samo visoke vrednosti vitamina C, temveč je ta sadež izjemno bogat še z drugimi antioksidanti, aminokislinami, bioflavonoidi ter raličnimi vitamini in minerali, zato je odličen vir hranilnih snovi, ki so pomembne za človeški organizem.
Camu camu znamke Natural Earth vsebuje izključno v divjini nabrane, naravno posušene in v prah zmlete sadeže camu camu. Ti rastejo v težko dostopnih poplavnih območjih perujskega deževnega pragozda in v nasprotju z umetno gojenimi sadeži ohranijo količine in razmerja naravnih snovi.
Deklaracija:
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.