Košarica
0,00 €

GLUKOMANAN – NatureVibe Slim fit moka (različne količine)

(1 mnenje stranke)
Razprodano, kmalu na zalogi.

AKCIJSKA PONUDBA

V primeru, da je vaš cilj izguba telesne teže oz. hujšanje, vam priporočamo NatureVibe SLIM FIT MOKO.

Ste vedeli, da je bilo v 10 letih je bilo na EFSA poslanih v potrditev in odobritev preko 44.000
najrazličnejših prehranskih dopolnil in sestavin? EFSA jih je odobrila samo 222 – eden od teh je tudi glukomanan! Od vseh prehranskih dopolnil za izgubo telesne teže je glukomanan edini, ki je dobil uradno potrditev od EFSA. Takšen glukomanan je vsebovan v izdelku NatureVibe SLIM FIT MOKA.

NatureVibe  SLIM FIT MOKA oz. 100% glukomanan ima dokazane učinke, potrjene s strani Evropske agencije za varnost hrane:
– da ob energijsko omejeni prehrani prispeva k zmanjšanju telesne teže,
– da prispeva k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi.

8,90 16,90 

Količinski popust:
Polna cena 1-2 izdelka / kos
-5% 3-4 izdelki / kos
-10% 5 ali več / kos

Opis

NatureVibe SLIM FIT MOKA je 100% konjak moka oz. glukomanan v prahu, ki je pridobljen iz rastline konjak in v prevodu pomeni: »vlakna rastline, ki se topijo v vodi«. Vlakna rastline konjak oz. glukomanan imajo izrazito absorpcijsko sposobnost, saj nase vežejo 300x več vode od njihove lastne teže.

Glukomanan ima visoko vsebnost prehranskih vlaknin. Vlaknine so pomembne del uravnotežene prehrane in jih je priporočljivo uživati vsakodnevno.

Po novi evropski zakonodaji, ki velja od decembra 2012, je pri predstavitvi in oglaševanju izdelka dovoljeno navajati zdravstvene trditve in blagodejne učinke na zdravje samo pri izdelkih, ki jih je tudi uradno odobrila EFSA. V 10 letih je bilo na EFSA poslanih v potrditev in odobritev preko 44.000 najrazličnejših prehranskih dopolnil in sestavin. EFSA jih je odobrila samo 222 – eden od teh je tudi glukomanan! Od vseh prehranskih dopolnil za izgubo telesne teže je glukomanan edini, ki je dobil uradno potrditev od EFSA. Takšen glukomanan je vsebovan v izdelku NatureVibe SLIM FIT MOKA.

Dokazani učinki potrjeni s strani EFSA – Evropske agencije za varnost hrane1:

Glukomanan ob energijsko omejeni prehrani prispeva k zmanjšanju telesne teže.
Ta koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 3 g glukomanana v treh odmerkih po 1 g z 1–2 kozarcema navadne vode pred obroki in ob energijsko omejeni prehrani. Ne presegajte 4 g na odmerek. Lahko ga vmešate tudi v smoothie, ipd.

Glukomanan prispeva k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi.
Ta koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 4 g glukomanana.

ZANIMIVOST:
Glukomanana naši prebavni encimi in prebavni trak ne morejo absorbirati in izkoristiti za vir energije.
Deluje kot zgoščevalec, zato ga lahko uporabite namesto navadne pšenične moke in tako
pripravite brezglutenski obrok z nižjo energijsko vrednostjo.

NAČINI UPORABE:
Glukomanan je odličen za pripravo peciva, testa, kruha, palačink, pudingov, krem, sladoleda, omak…
Za uporabo kot zgoščevalno sredstvo je priporočljivo, da ga zmešate z malo zrnaste snovi (sol ali SugarSweet sladilo), dodate malo mrzle vode in zmešate do srednje kompaktne gostote. Mešanico zlijte v jed, ki jo želite zgostiti. Ne dodajte direktno v jed ali vročo tekočino, ker se bo nastale grudice.

Z uporabo konjak moke lahko dosežemo skoraj popolnoma enako konsistenco peciva ali kruha, kot pri tradicionalnih pecivih ali kruhih.

Konjak moka je pri peki primerna tudi za nadomeščanje jajc. Jajca so v veliko receptih potrebna kot »vezivo«, a to nalogo lahko opravi tudi glukomanan.

Primeren je tudi kot želirno sredstvo.

Pomembno opozorilo: Ob zaužitju glukomanana obstaja nevarnost zadušitve pri ljudeh s težavami pri požiranju ali ob zaužitju z nezadostno količino tekočine, zato ga zaužijte zmešanega z veliko vode, da snov doseže želodec. SLIM FIT MOKO oz. konjak moko NIKOLI ne zaužijemo direktno »na žlico« in nato spijemo vodo, ker lahko pride do zadušitve.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g: energijska vrednost 828 kJ (198 kcal) | maščobe 0 g | ogljikovi hidrati 1,5 g | prehranske vlaknine 94 g | beljakovine 1 g | sol 0 g

Uživanje živila priporočamo v okviru raznolike in uravnotežene prehrane ter zdravega načina življenja.
Živilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Proizvaja Pozitivna sprememba d.o.o., Šenčurska pot 29, 4208 Šenčur, 040 256 256

Več o glukomananu si lahko prebereš tukaj:

1 mnenje za GLUKOMANAN – NatureVibe Slim fit moka (različne količine)

  1. Lucija

    Slim fit moko uporabljam za zgostitev jedi namesto škroba ali moke. Pripravila sem že razne pudinge, kreme za torte, za zgoščevanje omake in se obnese odlično! Že majhna količina veže nase ogromno tekočine, zato je potrebno dodati samo noževo konico.
    Preverila sem tudi trditev, da ZMANJŠUJE APETIT in to DRŽI! Pol ure pred obrokom sem popila z vodo v skladu z navodili na embalaži. Dejansko imaš občutek sitosti in polnosti v želodcu in zato pri obroku poješ manj. Napitka sploh ni težko popiti, ker nima nobenega neprijetnega vonja ali okusa. Če imaš trenutno za cilj HUJŠANJE, priporočam, da ga uživaš redno. Jaz ga uživam kljub temu, da trenutno samo vzdržujem težo, ker mi POMAGA PRI REDNI PREBAVI.
    Učinkovit izdelek in zelo cenovno dostopen v primerjavi z drugimi prehranskimi dopolnili za hujšanje, ki sem jih preizkusila že veliko in sploh nimajo učinka. Sem vesela, da sem ga našla. Močno priporočam!

Podaj mnenje