Košarica
0,00 €

Liposomski glutation Ekolife Natura, 30 kapsul

Na zalogi

Glutation je najmočnejši antioksidant.
1 kapsula (priporočen dnevni odmerek) liposomskega glutationa Ekolife Natura vsebuje 200 mg reduciranega L-glutationa (GSH).

Glutation je še posebej primeren:
– za vse po 40. letu,
– za pogosto bolne,
– za kronično utrujene in izčrpane ljudi,
– za vse, ki so dnevno izpostavljeni stresnim situacijam,
– ob nezdravem prehranjevanju,
– ob rednem jemanju zdravil.

28,24 

Na zalogi

Količinski popust:
Polna cena 1-2 izdelka28,24 € / kos
-5% 3-4 izdelki26,83 € / kos
-10% 5 ali več25,42 € / kos
Šifra: EKLIP-GLUTAT-30 Kategorija: Brand:

Opis

Liposomski glutation Ekolife Natura, 30 kapsul

prehransko dopolnilo v kapsulah

1 kapsula (priporočen dnevni odmerek) vsebuje 200 mg reduciranega L-glutationa (GSH).

Nekaj splošno znanih dejstev o glutationu:

- je najmočnejši človeku lasten antioksidant,
- njegova raven začne hitro upadati, ko smo pod kroničnim stresom, se nezdravo prehranjujemo, redno jemljemo zdravila, smo podvrženi raznim infekcijam ter po 40. letu starosti.

Prednosti liposomske oblike glutationa:

Liposomi dostavijo glutation direktno v celico in omogočajo maksimalni izkoristek.
Glutation vsebuje žveplo, ki ima zelo neprijeten vonj, še bolj pa okus. Zato smo liposomski glutation zapakirali v kapsule, ki jih lahko uživate brez skrbi.
Glutation je najmočnejši antioksidant v našem telesu. Je beljakovina, ki jo telo ustvarja iz treh aminokislin: cistein, glutamin in glicin. Ko smo mladi in zdravi, ga telo samo proizvaja v zadostni količini. Njegova raven pa začne hitro upadati, ko smo pod kroničnim stresom, se nezdravo prehranjujemo, redno jemljemo zdravila, smo podvrženi raznim infekcijam ipd. Hitro se začne trošiti tudi po 40. letu starosti.

Za normalno delovanje ga potrebuje vsaka naša celica.

Načeloma lahko potrebne gradnike za glutation dobimo iz živil, bogatih z beljakovinami. Žal pa je večina današnje hrane precej obdelana in tako gradnikov praktično ni ali pa jih je malo, zato nam glutationa zlahka primanjkuje, kar pa vpliva tudi na našo sposobnost čiščenja in obrambe telesa.

Kako torej pomagati telesu do čim več glutationa?

Celica s premajhno količino glutationa propade. Glutation se ne more prenašati od celice do celice, tako kot npr. glukoza ali kalij. Kajti sam glutation se dokončno izgradi znotraj celice. Zato uživanje pripravkov z glutationom ni učinkovito, saj zaradi delovanja prebavnih sokov do celic ne pride zadostna količina te beljakovine. Do nedavnega je edini učinkovit način povečanja glutationa predstavljalo intravenozno jemanje. Obstaja lažje dostopna in ravno tako učinkovita dostava glutationa v celico – preko liposomov. Liposom je majhen mehurček v katerem je varno zapakiran glutation. Zaradi maščobne ovojnice so liposomi obstojni v prebavnih sokovih in tako predstavljajo varno 'prevozno sredstvo'. Tako telesu omogočajo maksimalni izkoristek tega močnega antioksidanta.

Sestavine: sredstvo za povečanje prostornine: maltodekstrin, celuloza; emulgator: sojin lecitin (brez GSO); reduciran L-glutation (GSH); stabilizator silicijev dioksid; kapsula: hidroksipropil metil celuloza (HPMC, vegan).

1 kapsula vsebuje 200 mg reduciranega L-glutationa (GSH).

Navodila za uporabo: 1 kapsula na dan, zaužiti pred večerjo s kozarcem vode.

Opombe in opozorila: Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom. Priporočene dnevne količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti.

BREZ koruze, glutena, riža in kvasa. 

Primerno za vegane in vegetarijance.

Liposom

Prednosti liposomskega glutationa Ekolife Natura:

  • odlična absorpcija (vsrkavanje) glutationa v telo
  • dostava glutationa direktno v celico
  • znanstveno potrjene neverjetne koristi za zdravje
  • proizveden v Evropi

Zakaj izbrati liposomski glutation?

Glutation ima zagotovo številne koristi za naše zdravje in počutje. Zato si želimo, da se absorbira čim več zaužitega glutationa ter da ga lahko telo čim bolje izkoristi. Ta lastnost prehranskih dopolnil se imenuje tudi biorazpoložljivost.

Liposomski glutation ima višjo stopnjo absorpcije oz. večjo biorazpoložljivost kot običajna prehranska dopolnila z glutationom. V primerjavi z običajnim glutationom se v tankem črevesu veliko lažje in v večji meri vsrka (absorbira).

Liposomski glutation Ekolife Natura je sestavljen iz fosfolipidov (iz sončničnega lecitina), ki so enaki fosfolipidom v človeški celici. Zato se zlahka zlije z membranami telesnih celic, ki sprejmejo dragocen glutation v sredici. Liposom ob stiku s telesno celico "potisne" vsebino (glutation) v celico ali pa z lahkoto preide skozi celično membrano, se tam razpusti in tako dostavi glutation. Liposomski ovoj torej zdravilno učinkovino (ali glutation zadrži v notranjosti liposoma in jo sprosti šele, ko doseže tarčno celico.

Ko zaužijemo prehransko dopolnilo, mora to potovati od ust, mimo želodca do tankega črevesja, kjer se absorbira. Pri običajnih prehranskih dodatkih predstavljajo oviro absorpciji na tej poti številni prebavni encimi, kisline v prebavnem traktu, črevesna flora... Vse te ovire hranila in njihovo vsrkavanje "oslabijo". Liposomski prehranski dodatki so pred ovirami zavarovani, zato je njihova biorazpoložljivost veliko boljša. Boljša biorazpoložljivost pomeni boljše vsrkavanje, večji izkoristek in večjo učinkovitost.

Mnenje strokovnjaka:
Prof. dr. Borut Štrukelj, mag. farmacije s Fakultete za farmacijo pravi, da predstavlja liposomska tehnologija napredno farmacevtsko tehnologijo, ki omogoča, da je učinkovina bolj zaščitena v prebavnem traktu, se bolje in hitreje absorbira in tako doseže visoke koncentracije v krvi.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Liposomski glutation Ekolife Natura, 30 kapsul”