Vse najboljše Sunwarrior! Za 13 let delovanja znamke Sunwarrior v Sloveniji vam podarjamo 13% popust s kodo 13LET na vse Sunwarrior izdelke. Akcija traja od 29. 5. do vključno 18. 6. 2024.

Košarica
0,00 €

Vse najboljše Sunwarrior! Za 13 let delovanja znamke Sunwarrior v Sloveniji vam podarjamo 13% popust s kodo 13LET na vse Sunwarrior izdelke. Akcija traja od 29. 5. do vključno 18. 6. 2024.

NatureVibe Natural C, naravni vitamin C, 60 kapsul

Na zalogi

NatureVibe Natural C je nežen, naravni vitamin C, pridobljen iz rastlinskih izvlečkov acerole, ribeza, šipka, peteršilja in črnega bezga.
Naravni viri vitamina C omogočajo visoko absorpcijo, odličen izkoristek in učinkovito delovanje.
Brez sintetičnega vitamina C (askorbinske kisline), izključno naravni rastlinski viri.
Zelo nežen do prebavil, ne draži in ne deluje kislo kot askorbinska kislina ali dopolnila iz citrusov.
Vitamin C ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, pri nastajanju kolagena in pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom ter prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.
Ne vsebuje umetnih barvil, arom, konzervansov, mleka, glutena, laktoze, soje, sladkorja, pšenice, kvasa.
Primeren tudi za vegane.

22,49 

Na zalogi

Količinski popust:
Polna cena 1-2 izdelka22,49 € / kos
-5% 3-4 izdelki21,37 € / kos
-10% 5 ali več20,24 € / kos

Opis

NutriHolis Natural C - naravni vitamin C - sestavineNATUREVIBE NATURAL C - naravni vitamin C, 60 kapsul

NatureVibe Natural C je nežen, naravni vitamin C v kapsulah, pridobljen iz rastlinskih izvlečkov acerole, ribeza, šipka, peteršilja in črnega bezga.

Vitamin C iz naravnih, rastlinskih sestavin naše telo lažje prepozna in jih zato lahko optimalno prebavi, absorbira ter uporabi. Na ta način je zagotovljen maksimalen izkoristek tega esencialnega vitamina.

Ne vsebuje sintetičnega vitamina C (askorbinske kisline), kar pripomore k odličnemu izkoristku in nežnemu, a učinkovitemu delovanju. Marsikdo ne tolerira dobro prehranskih dopolnil, ki temeljijo na citrusih, ker delujejo preveč kislo. NatureVibe Natural C pa ne deluje kislo, zato ne draži prebavil.

Acerola, ribez, šipek, peteršilj in črni bezeg vsebujejo antioksidante, vitamine, minerale, bioflavonoide, pektine, esencialna olja, likopen, karotenoide, rastlinske sterole, katehine, polifenole in druga fitohranila. Kombinacija naravnih učinkovin omogoča sinergistično delovanje, ki je velika prednost naravnega vitamina C NatureVibe Natural C.

Zakaj potrebujemo vitamin C?

Vitamin C je esencialni vitamin, ki ga človeško telo ne proizvaja samo, zato ga moramo nujno zaužiti s hrano ali s prehranskimi dopolnili. Je vodotopen vitamin, ki ga najdemo v sadju in zelenjavi, npr. v pomarančah, papriki, jagodah, kiviju in brokoliju. V telesu ima številne funkcije: med drugim ima vlogo pri delovanju imunskega sistema, deluje antioksidativno in sodeluje pri nastajanju kolagena.

Zelo bogati naravni viri tega vitamina so acerola češnja, črni ribez, šipek, peteršilj in črni bezeg - izvlečki teh rastlin so združeni v vsaki kapsuli NatureVibe Natural C vitamina.

Zakaj potrebujemo vitamin C - 1

Zakaj potrebujemo vitamin C - 2

Zakaj potrebujemo vitamin C - 3

1. Vitamin C je močan antioksidant, ki ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativim stresom

Antioksidanti so molekule, ki ščitijo naše celice pred škodljivimi prostimi radikali. Če se prosti radikali prekomerno nakopičijo, pride do stanja oksidativega stresa, ki je povezan s številnimi kroničnimi boleznimi in stanji: kardiovaskularne in nevrodegenerativne bolezni, revmatoidni artritis, avtoimuna stanja in hitrejše staranje.1

Klinična študija iz l. 20032 je pokazala, da uživanje večjih količina vitamina C povzroči dvig vitamina C v krvnem serumu. Po 5-letnem uživanju prehranskega dopolnila s 500 mg vitamin C dnevno se je koncentracija v krvi dvignila za 38,5%.

KAKO ANTIOKSIDANTI NEVTRALIZIRAJO PROSTE RADIKALE?

Za antioksidante je značilno, da preprečujejo nastanek celičnih poškodb, ki jih v telesu povzročajo prosti radikali in s tem upočasnjujejo nastanek nekaterih kroničnih bolezni.

Prosti radikali so molekule, ki jim manjka elektron in so zelo nestabilni ter radi reagirajo z drugimi molekulami. Nastanejo kot posledica raznih fizioloških in okoljskih dejavnikov in lahko povzročajo celične poškodbe ter spremljajo številne kronične bolezni.

Antioksidanti se borijo proti oksidativnemu stresu, ki ga povzročajo prosti radikali in tako zavirajo nastanek kroničnih bolezni, kot so srčno-žilne bolezni (arteroskleroza) in nevrodegenerativne bolezni (Alzheimerjeva, Parkinsonova).

Kajenje in zračni polutanti lahko poslabšajo oksidativni stres, zato imajo kadilci povečane potrebe po vitaminu C.

Antioksidativno delovanje - NutriHolis Natural C

2. Vitamin C ima vlogo pri delovanju imunskega sistema

Vitamin C ima pri delovanju našega imunskega sistema pomembno funkcijo iz različnih vidikov.
Spodbuja nastajanje belih krvnih celic (limfocitov T), ki organizem ščitijo pred infekcijami.3 Belim krvničkam pomaga k bolj učinkovitemu delovanju in jih ščiti pred prostimi radikali.
Vitamin C ima tudi vlogo pri ombrambni funkciji kože, saj v koži sodeluje pri sintezi kolagena in deluje kot antioksidant.4

3. Vitamin C ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje žil, kosti, hrustanca, dlesni, kože in zob

Telo potrebuje vitamin C za proizvodnjo kolagena, ki je gradnik žil, kosti, hrustanca, dlesni, kože in zob. Vitamin C deluje kot kofaktor encimom prolin hidroksilaza in lizin hidroksilaza, ki sta vključeni v biosintezo kolagena - stabilizirata terciarno strukturo molekule kolagena. 4
Uživanje vitamina C lahko celo pomaga pri celjenju kožnih ran.5

4. Vitamin C prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti

Utrujenost, izčrpanost, pomanjkanje energije, šibkost so pogosto prvi znaki pomanjkanja vitamina C. Ti simptomi bi lahko bili povezani z nezadostno sintezo karnitina, za katero je bistvena prisotnost vitamina C. Karnitin sicer skrbi za transport dolgoverižnih maščobnih kislin v celične mitohondrije, kjer poteka proizvodnja energije.6
Na ta način torej vitamin C prispeva k sproščanju energije pri presnovi in v povezavi s tem k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

5. Vitamin C prispeva k normalnemu psihološkem delovanju in k delovanju živčnega sistema

Vitamin C sodeluje pri biosintezi nevrotransmiterjev in hormonov nadledvične žleze, ščiti nevrone pred oksidativnim stresom, regulira nevrotransmisijo (prenos informacij v možganih).7 Koncentracija vitamina C v človeškem telesu je najvišja ravno v možganih.8

6. Vitamin C povečuje absorpcijo železa

Železo ima v našem telesu vlogo pri nastajanju rdečih krvničk in hemoglobina, pri prenosu kisika in še številne druge funkcije. Zato je zelo pomembna vloga vitamina C tudi to, da povečuje absorpcijo železa.
Znano je, da ima železo iz rastlinskih virov nižjo absorpcijo kot železo iz živalskih virov. Vitamin C tukaj pomaga na način, da železo pretvori iz trivalentne (feri) oblike v dvovalentno (fero) obliko, ki se bolje absorbira v prebavni trakt.9

Kdaj so potrebe po vitaminu C povečane?

Priporočen dnevni vnos vitamina C za odrasle ženske je 95 mg, za moške pa 110 mg.10

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ)10 višje dnevne vnose vitamina C od splošne populacije odraslih priporoča za skupine:
nosečnice od 4. meseca nosečnosti dalje (105 mg na dan),
doječe matere (125 mg na dan),
kadilci (moški, 155 mg na dan).

NIJZ tudi navaja, da so v nekaterih življenjskih okoliščinah potrebe po vitaminu C povišane11:
hudi telesni napori (npr. težka fizična dela, tekmovalni šport),
trajni umski in duševni stres,
zasvojenost z alkoholom in zdravili (barbiturati, antibiotiki),
nekatere kronične bolezni (sladkorna bolezen, kronične bolezni ledvic, ki zahtevajo dializo) in okužbe,
pri starejših, ki so zaradi težav z žvečenjem in drugače omejenih življenjskih pogojev podhranjeni ali stalno jemljejo zdravila.

Pri zdravih odraslih posameznikih v odmerkih do 1000 mg vitamina C na dan po mnenju NIJZ11 ni pričakovati takojšnjih škodljivih gastrointestinalnih učinkov, ti se običajno pojavijo pri višjih odmerkih (3-4 g/dan).

Aktivne učinkovine v izdelku NatureVibe Natural C

1. ACEROLA

Acerola

Acerola predstavlja enega najboljših naravnih virov vitamina C z visoko biorazpoložljivostjo. Acerola češnje vsebujejo 1000 do 4500 mg vitamina C na 100 g, kar je 50–100x toliko kot enaka količina pomaranče ali limone.
To superživilo vsebuje celo zbirko fitonutrientov: antioksidante, bioflavonoide, karotenoide, antocianine, provitamin A, vitamina B1 in B2, niacin, železo, fosfor in kalcij.12

Študija iz. 201113  je primerjala absorpcijo čiste askorbinske kisline in v primerjavi z askorbinsko kislino v soku acerole.
Pokazalo se je, da se je bolje absorbirala askorbinska kislina iz soka acerole in se tudi v manjšem deležu izločila z urinom kot pa pri čisti askorbinski kislini. Na boljšo absorpcijo v primeru soka acerole naj bi vplivale preostale komponente, naravno prisotne v aceroli, ki v primeru dopolnjevanja s čisto askorbinsko kislino niso prisotne.

2. ČRNI RIBEZ

Črni ribez

Črni ribez vsebuje 70–280 mg vitamina C na 100 g svežega sadja. Poleg vitamina C v črnem ribezu najdemo tudi flavonoide, kot so dobro raziskani antocianini in flavonoli, pa tudi kemferol, kvercetin, miricetin.
Zaradi številnih koristnih fitokemikalij študije v povezavi s črnim ribezom potrjujejo njegovo antioksidativno, antimikrobno, imunomodulatorno in protivnetno delovanje.14

3. ŠIPEK

Šipek

Plodovi šipka so poznani po visoki stopnji antioksidativnega, protivnetnega in antimikrobnega delovanja. Razlog je visoka vsebnost bioaktivnih sestavin - polifenolov (katehin, kvercetin, galna kislina), vitaminov C, E, B in karotenoidov. 15

4. PETERŠILJ

Peteršilj

Listi peteršilja so bogati z vitaminom C, s karotenoidi (lutein, beta karoten) in flavonoidi (apigenin, kvercetin) ter deluje antioksidativno. 16
Posušen peteršilj s tega vidika ni nič manj vreden, saj vsebuje celo več antioksidantov kot svež. Raziskava iz l. 2014 je ugotovila, da imajo posušeni listi peteršilja v primerjavi s svežimi kar 17x višjo vsebnost antioksidantov.17

5. ČRNI BEZEG

Črni bezeg

Plodovi črnega bezga so dober vir vitamina C, fenolne kisline, antocianinov in flavonolov (kvercetin, kemferol, izorhamnetin).18
Močni antioksidanti v drobnih črnih jagodah pomagajo zmanjševati oksidativni stres v telesu, antocianini pa delujejo protivnetno.19

Sestava

Ena kapsula vsebuje: Količina % PDV*
Vitamin C (iz acerola češnje) 125 mg 156 %
Ostale sestavine:    
Acerola češnja 500 mg /
Črni ribez 108 mg /
Šipek 108 mg /
List peteršilja (Petroselinum sativum) 50 mg /
Črni bezeg 7 mg /

* = Priporočen dnevni vnos
/ = Priporočen dnevni vnos ni določen

Sestavine:
Rastlinska kapsula: Izvleček acerola češnje, hidroksipropilmetil celuloza (HPMC), list peteršilja v prahu, sredstvo proti sprijemanju: mikrokristalna celuloza, izvleček črnega ribeza, izvleček šipka, izvleček črnega bezga.

Ne vsebuje umetnih barvil, arom, konzervansov, mleka, glutena, laktoze, soje, sladkorja, pšenice, kvasa.

Navodila za uporabo NatureVibe Natural C

Vzemite 1 kapsulo 1x do 3x dnevno ali po priporočilu zdravstvenega delavca.

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Neto: 60 kapsul

Proizvedeno: Velika Britanija za Pozitivna sprememba d.o.o., Šenčurska pot 29, 4208 Šenčur, NutriHolis.si, tel.: 069 69 72 36

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “NatureVibe Natural C, naravni vitamin C, 60 kapsul”

Morda vam bo prav tako všeč…