Košarica
0,00 €

Kakavovo maslo – dokaz kakovosti čokolade

Kakavovo maslo

Kakavovo maslo je čudež, ki spremeni čokolado v najboljšo čokolado. Ne pustite se zavesti čokoladam, ki ga ne vsebujejo nič ali skoraj nič. Naj bo kakavovo maslo vaše vodilo pri izbiri čokolade. Pa je to res rumen čudež in edino vodilo pri izbiri?

Ob besedi “maslo” verjetno najprej pomislite na tisto klasično maslo, ki ga vsi poznamo. Saj veste, tisto rumeno maslo, ki ga namažete na kruh ali ga dodate h kakšni jedi. Pa ste kdaj pogledali med sestavine kakšne čokolade? Skoraj zagotovo ste tam opazili kakavovo maslo, seveda v spremenljivih deležih. V kolikor ga tam niste niti opazili, potem zagotovo čokolada ni bila kvalitetna. Ni bila tista prava.

Vendar pa je zmotno prepričanje, da se kakavovo maslo uporablja le pri izdelavi čokolade.  Kakavovo maslo je odlično tudi za nego telesa, uporabljajo pa ga tudi v kozmetični industriji.

Cavalier čokolade imajo visoko vsebnost kakavovega masla, hkrati pa ne vsebujejo dodanega sladkorja, zato jih odlikuje vrhunski okus in so hkrati bolj zdravju prijazne, kot navadne čokolade.

PREVERITE ČOKOLADNE DOBROTE CAVALIER V NAŠI SPLETNI TRGOVINI:

Kako nastane kakavovo maslo?

Ko stisnejo kakavovo maso, pridobijo svetlo rumeno snov – temu se reče kakavovo maslo, ki ima močno aromo po čokoladi. Pravzaprav ga pridobimo iz maščobe iztisnjenih kakavovih zrn. Je sestavina vsake prave čokolade, hkrati pa je zelo uporabno tudi pri pripravi sladic.

Ob nakupu bo maslo v trdni obliki, v večjih in majših koščkih.

Uporaba kakavovega masla v kuhinji

Da kakavovo maslo postane uporabno, ga morate stopiti. Kako? Preprosto v vodni kopeli nad paro.  Sedaj ko ste ga stopili, pa lahko začnete raziskovati, kaj z njim lahko počnete. Seveda ostajamo v kuhinji in pri sladicah. Ni je sladice, ki kakavovega masla ne bi sprejela. Čokoladni namaz, preliv, sladoled. Odlično ga lahko kombinirate celo v smutijih.

Koristi kakavovega masla

A preden ga začnete uporabljati bi morda bilo smiselno še kaj več vedeti o njem?

  • Vsebuje ogromno vitamina E, ki pomaga telesu v boju proti oksidativnem stresu1
  • Uporabno je za zaščito kože
  • Nepogrešljivo za pripravo božanskih čokoladnih sladic
  • Odpravlja brazgotine in strije
  • Pripomore k hitrejši porjavelosti kože (vendar ne vsebuje zaščitnega faktorja)

Če povzamemo: kakavovo maslo lahko postavimo v kuhinjo, čokoladnico, kopalnico ali na plažo. Uporabno, zdravo, negovalno, hranilno, nepogrešljivo je. Ste vedeli, da ga lahko uporabite tudi za masažo telesa? Vonj masla je skoraj takšen, kot bi se masirali s čokolado. Tisto najboljšo čokolado, v kateri je kakavovo maslo bistvo dobrega okusa in seveda kvalitete.

“Čokoladna masaža” je zelo blagodejna za vašo kožo, hkrati pa zaradi vonja samega deluje zelo sproščujoče.

Cavalier čokolada z visoko vsebnostjo kakavovega masla

Kakavovo maslo kot merilo kakovosti čokolade

Kakavovo maslo je koristno na veliko področjih, najbolj znana pa je raba tega čudovitega masla pri izdelavi čokolade. Vsaka prava čokolada ga vsebuje. Ni čokolade brez tega rumenega “čudeža”. Vsaj tiste kakovostne in dobre čokolade ne. Seveda je najboljše kakavovo maslo tisto iz ekološke pridelave. Tam so ohranjene vse sestavine v najboljši meri.

Glede na to, da kakavovo maslo ni surovina, ki bi bila poceni, žal mnoge “tovarne” iščejo cenejše variante, kot so npr. rastlinska olja. Naj vas to ne zavede. Ob nakupu čokolade vedno preverite vsebnost kakavovega masla in olj, ki je razvidna iz sestavin čokolade. Če se boste malo bolj poglobili v okuse čokolad, boste sčasoma že po okusu ugotovili, katere čokolade ga vsebujejo in katere ne. Katere ga imajo veliko in katere malo. Že po videzu.

A ni bolje jesti čokolado, ki je kakovostna, dobra in kvalitetna? Seveda je.

Najbrž velikokrat uporabite besedno zvezo, da ko jeste čokolado, “grešite”.  A ne bi bilo dobro, da “grešite” s kvalitetno čokolado? Zato bodite pozorni, da kupujete čokolade, ki so bogate s tem rumenim čudežem. To so dejansko tiste prave čokolade. Tiste, s katerimi je vredno grešiti.

V kolikor pa kupujete čisto kakavovo maslo, nikoli ne spreglejte dejstva, da mora biti ekološko pridelano. Le tako boste dobili najbolj kvalitetno maslo za vaš denar in edino tako boste dobili maslo, ki bo imelo polno aromo in kakovostno sestavo.

Torej, ste že izbrali svojo najljubšo čokolado? Takšno, ki ima v sebi karseda veliko kakavovega masla in vas zapelje že s svojim vonjem? Ponudba je pestra, izbirajte premišljeno in grešite s takšno čokolado, ki je tega tudi vredna.

In naj vam namignemo – Cavalier ne skopari s kakavovim maslom, zaraven vsega pa pazi tudi pri vsebnosti sladkorja. A ni to dobitna kombinacija?

Izberite svojo najljubšo čokolado Cavalier v naši spletni trgovini nutriholis.si.

 

Čokolada Zdravje
Nazaj
Logotip SunStevia
Naprej
Glikemični indeks živil: Kaj je to in zakaj je pomemben?