Vse najboljše Sunwarrior! Za 13 let delovanja znamke Sunwarrior v Sloveniji vam podarjamo 13% popust s kodo 13LET na vse Sunwarrior izdelke. Akcija traja od 29. 5. do vključno 18. 6. 2024.

Košarica
0,00 €

Vse najboljše Sunwarrior! Za 13 let delovanja znamke Sunwarrior v Sloveniji vam podarjamo 13% popust s kodo 13LET na vse Sunwarrior izdelke. Akcija traja od 29. 5. do vključno 18. 6. 2024.

Odvisnost od sladkorja

Zakaj smo ljudje odvisni od sladkorja? Za to obstaja popolnoma nezapletena razlaga. Ko zaužijemo klasični sladkor se naše telo nanj sprva odzove z blagodejnimi občutki, saj nam je okus seveda všeč, hkrati, pa smo potešili tisto svojo veliko željo po sladkem. Saj veste, sladkosnedi ljudi se zelo težko odpovejo občutku sladkega oziroma imajo s tem velike težave. Ravno iz tega razloga pravimo, da lahko tudi od sladkorja razvijemo odvisnost, ki ni nič drugačna od ostalih nezdravih odvisnosti, ki jih poznamo. Brez skrbi jo lahko primerjamo celo s kajenjem, vendar se nanjo vse premalo opozarja. Vsi resno jemljemo cigarete, ki so tako zelo škodljive za naše zdravje in naše telo. Nihče pa ne pomisli, da tudi klasični beli sladkor ne zaostaja prav nič po škodljivosti, kot cigarete. In še več – najdemo ga praktično povsod in veliko težje se mu izognemo kot cigaretom, saj ga v primerjavi z cigareti velikokrat zaužijemo skoraj nevede v velikih količinah.

Zakaj je klasični sladkor tako nezdrav in tako nevaren?

Dejstvo je, da sladkor vsebuje predvsem čisto prazne kalorije, kar pomeni, da ne vsebuje nobenih vitaminov in mineralov – še več naj bi celo uničeval vitamine in minerale, ki pridejo v naše telo oziroma preprečeval njihovo absorbcijo. Hkrati je izjemno nezdrav za naše zobe, saj povzroča karies. Medicina dokazuje, da je sladkor prav tako kriv za marsikatero bolezen sodobnega časa. Predvsem bi naj bil odgovoren za pojav sladkorne bolezni in nastanek nekaterih vrst raka. Pri otrocih, pa je prav sladkor odgovoren za pojav hiperaktivnosti. Vsekakor pa vpliva na drastičen porast sladkorja v krvi in prav tega se bomo dotaknili v nadaljevanju, saj prav v tem tiči razlog zaradi katerega ljudje postanemo odvisni od sladkorja.

Torej – zakaj razvijemo odvisnost in zakaj se ne moremo ustaviti pri enem koščku čokolade, torte, pri enem bombonu in pri enen sladoledu?

Zato, ker vsi ti proizvodi vsebujejo ogromne količine klasičnega sladkorja. Kaj se zgodi ko zaužijemo izdelke, ki vsebujejo klasični sladkor ali sam klasični sladkor? Naš krvni sladkor se v trenutku po zaužitju drastično dvigne, kar povzroči v telesu zelo lagodne občutke in neko sprostitev.  A ta dvig sladkorja je kratkotrajen. Kmalu za tem se zgodi padec sladkorja in ko do tega pride, si naše telo zaželi nove doze sladkanja. In tako se ponavlja od sladice do sladice in od grižljaja do grižljaja. Zato pravimo, da se znajdemo v začaranem krogu. Sladkor raste in pada. In to je tisto nihanje sladkorja, ki je za nas izjemno nevarno in nezdravo. Prav tako nihanje sladkorja v naši krvi povzroča na dolgi rok veliko bolezni in nezdravih posledic. Med drugim tudi sladkorno bolezen, ki je v velikem porastu in bi ji lahko rekli tudi najbolj pogosta bolezen sodobnega časa.

Kako lahko ukrepamo? Predvsem tako, da sprejmemo dejstvo, da je klasični sladkor nevaren in povzroča odvisnost, ki je enako nevarna kot ostale nezdrave odvisnosti. Nato pa poiščemo alternative sladkanja, s katerimi se bomo lahko sladkali brez slabe vesti, hkrati pa ne bomo opazili razlike v okusu. Pobrskajte po naši spletni trgovini in izberite naše Sun Stevia ali SugarSweet proizvode. Obe znamki, vam nudita zdravo sladkanje z vsebnostjo stevije ali eritritola, ki veljata za naravna in zdrava nadomestka sladkanja.

Naj bo vaša odvisnost od sladkorja zdrava – z stevijo ali eritritolom.

Uncategorized
Nazaj
Sladko darilo – Zdravo darilo
Naprej
Eritritol – ali je umeten