Čičerikini rjavčki brez moke
Zahtevnost:
Srednje zahtevno
Število porcij:
9
Recept za čičerikine rjavčke oz. “brownies”. Naj vas čičerika med sestavinami ne skrbi, ker se njen okus prekrije z okusom čokolade, hkrati pa je sladica na ta način bolj zdrava, kot če bi bila pripravljena z moko.
Foto in recept: Homemade with Vesna
Navodila za pripravo
- 400 g čičerike skuhamo ali gremo raje po krajšem postopku in kupimo konzervirano. Čičeriko odcedimo in na cedilu speremo pod tekočo vodo. Nato jo pokusimo na kuhinjski krpi oziroma papirnati brisački čim bolj osušiti, da ne bodo rjavčki preveč pacasti. Čičeriko stresemo v multipraktik.
- Zraven dodamo vse ostale sestavine razen čokoladnih kapljic. Kakav dodatno presejmo, da ne bi imeli nepotrebnih grudic. Mešamo dokler se vse lepo ne poveže med seboj.
- Kvadraten pekač velikosti cca. 20×20 cm obložimo s papirjem za peko in vanj stresemo polovico mase. Po masi potresemo pol čokoladnih kapljic, ki jih prekrijemo s preostankom čokoladne mase. Po vrhu potresemo še preostale kapljice in lepo pogladimo s spatulo.
- Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180°C okoli 35-40 minut. Pri testu z zobotrebcem, ta ven ne bo prišel povsem čist, saj se morejo naši rjavčki najprej nekoliko ohladiti, zato naj nas ne skrbi, če bo še nekoliko od čokoladne mase.
- Pustimo jih, da se nekaj časa hladijo v pekaču, ker so precej rahli in nočemo, da nam razpadejo, nato pa jih prestavimo na rešetko. Hladne razrežemo na poljubne kocke in si jih brez slabe vesti privoščimo.