Košarica
0,00 €

Alzheimerjeva bolezen in kurkumin – kako lahko pomaga?

V tem članku sta opisana Alzheimerjeva bolezen in kurkumin, oziroma pomoč, ki nam jo lahko nudi kurkumin ob pojavu te bolezni.

Zagotovo vsi poznate, ali pa ste vsaj slišali za kurkumo. Ja, to je tista začimba, ki je tudi del curry mešanice, ki ji daje tisto močno rumeno barvo.

Začimbe imajo mnoge pozitivne učinke na naše telo, a šele v zadnjem času so znanstveniki odkrili, kako zelo koristna je glavna sestavina kurkume – kurkumin.

Naj najprej spregovorimo nekaj besed o koristih kurkumina nasploh.

Kurkumin ima odlične antiinflamatorne učinke. To pomeni, da deluje protivnetno in je zato odličen v borbi proti vnetju mehurja, dlesni, oči in podobno. Je tudi odličen vir antioksidantov, ki »lovijo« proste radikale, kar pomeni, da upočasnjuje procese staranja.

Na Kitajskem ga uporabljajo tudi za zdravljenje luskavice in nekaterih drugih bolezni. Ker deluje protivnetno, daje vedno boljše rezultate pri obravnavi vnetnih črevesnih boleznih (Chronova bolezen, ulcerozni kolitis in razdražljivo črevo).

To pa še zdaleč niso vse koristne lastnosti kurkumina, kje pa! Kurkumin stimulira proizvodnjo prebavnih tekočin, zato tudi lajša prebavo (sploh prebavo maščob), obenem pa podpira funkcijo jeter, ki so za naš organizem tako pomembna. Odlično, kajne?

Ker je kurkumin dober antioksidant, ima odličen vpliv na naš imunski sistem, obenem pa pozitivno deluje na našo kožo. Zmožnost kože, ki ima »na zalogi« dovolj antioksidantov, se tudi proti vplivom sončnih žarkov bori veliko bolje.

Alzheimerjeva bolezen in kurkumin

Pri Alzheimerjevi bolezni gre za kronično degenerativno bolezen živčevja, za katero so značilni znaki demence, ki se počasi, a vztrajno krepijo. Sprememba, s katerimi potrdimo diagnozo Alzheimerjeve bolezni, je pojav nevrofibrilarnih pentelj.

Glavna sestavina teh pentelj je prekomerno fosforiliran protein tau, katerega količino kurkumin zmanjšuje in s tem direktno pomaga pri izboljšanju spomina. Obenem zmanjšuje nastanek novega fosforiliranega proteina tau.

Ker preprečuje smrt možganskih celic in spodbuja nastanek novih, je odlična snov za podporo našega živčnega sistema. Tako obenem upočasnjuje nastanek Alzheimerjeve bolezni.

NatureVibe Longvida® OPTIMIZIRAN KURKUMIN je edini kurkumin,  za katerega je dokazano, da dejansko prehaja preko krvne-možganske pregrade.

 

Kurkumin Zdravje
Nazaj
Sladka strategija med prazniki
Naprej
Koliko vode je priporočljivo popiti na dan?