Košarica
0,00 €

Bolečine v vratu: 5 predlogov, kako jih lahko olajšate

Bolečine v vratu - 5 predlogov, kako jih lahko olajšate

Ne glede na to, ali so bolečine v vratu posledica prometne nesreče, druge akutne poškodbe, slabe telesne drže, spanja na trebuhu s prevelikim vzglavnikom ali sedenja več ur dnevno za računalnikom z glavo, nagnjeno naprej, ni presenetljivo, da je bolečina v vratu tako pogosta med ljudmi.

Preden se lotite vaj, ki jih lahko naredite za lajšanje bolečin v vratu, si poglejmo, kako lahko z majhnimi, a učinkovitimi spremembami življenjskega sloga naredite nekaj za opisan problem.

1. Sprememba v položaju vašega prenosnega računalnika

Ne skrbite, niste edini, ki mogoče nikoli ne bi pomislili, da bi taka sprememba koristila stanju vašega vratu. Če veliko ur preživite za računalnikom, je dobro, da računalnik postavite v višino oči in s tem ne porabite več ur z gledanjem navzdol ali navzgor, kar lahko predstavlja nepotreben stres za vrat.

Bolečine v vratu zaradi nepravilnega spanca

2. Sprememba v vzglavniku

Najverjetneje obožujete svoj velik, puhast vzglavnik, a resnica je, da vam ta po vsej verjetnosti ne pusti spati s hrbtenico in vratom v nevtralnem položaju, kar pa lahko privede do bolečin v vratu. Boljša izbira je uporaba tanjšega vzglavnika, ki podpira naravno krivino vratu, še posebej, če spite na trebuhu. Primerna je tudi uporaba ortopedskega vzglavnika, ki s svojo obliko in zgradbo podpira glavo in vrat. Razmislite tudi o spanju na hrbtu: strokovnjaki pravijo, da je to najboljši položaj za hrbtenico.

3. Sprememba položaja telefona med pošiljanjem sporočil

Morda se vam bo zdelo smešno, da držite telefon višje kot vsi ostali okoli vas, a enako velja kot pri računalniku. Če ure in ure gledate navzdol v telefon medtem ko pišete sporočila ali brskate po družabnih omrežjih, lahko hitro nastopijo bolečine v vratu.

4. Vnos magnezija

Magnezij je mineral, ki je zelo zastopan in tudi pomemben v mnogih procesih v našem organizmu. Njegovo uživanje ugodno podpre naše zdravje predvsem v primeru anksioznosti, pri težavah s spanjem, glavobolih in tudi v primeru mišičnih krčev ter bolečinah v mišicah. Če vas obremenjuje občutek napetosti in/ali bolečine v vratu, razmislite o dodajanju magnezija v svojo vsakdanjo rutino. Mi priporočamo jemanje magnezija znamke Viridian Nutrition.

V prehranskih dopolnilnih te večkrat nagrajene znamke najdemo samo enostavne in čiste sestavine, ki ne vsebujejo nobenih nepotrebnih in škodljivih sestavin. Ko izbiramo magnezij v obliki prehranskega dopolnila, je pomembno, da izberemo takega, ki vsebuje ustrezne oblike le-tega, da ga lahko naše telo absorbira, dobro pa je tudi, da ne vsebuje dodanega sladkorja. Izogibajte se predvsem karbonatnim oblikam magnezija, magnezija v šumečih tabletah ipd.

Viridian Nutrition ima na voljo 2 super izdelka: Aktiven magnezij v kapsulah s tremi odličnimi oblikami in Magnezij Citrat v prahu, ki se prav tako izjemno dobro absorbira v telo.

5. Zadostna hidracija

Pitje zadostne količine vode je zelo pomembno za zdrav in vitalen organizem. Z zadostno hidriranostjo pa so hidrirani tudi diski vaše hrbtenice: s tem jih naredite bolj močne in upogljive ter na ta način nekoliko ublažite bolečine v vratu.

Zdravje
Nazaj
Probiotiki: Kaj so in kako izbrati najboljšega za vas
Naprej
NatureVibe LongVida optimiziran kurkumin