Košarica
0,00 €

Wedderspoon jabolčni kis z manuka medom KFactor™ 16, 750 ml

Razprodano, kmalu na zalogi.

Wedderspoon jabolčni kis z manuka medom je pridobljen s postopkom naravne fermentacije hladno stiskanih ekoloških novozelandskih jabolk z dodatkom surovega manuka medu.

Ker je naravno fermentiran vsebuje tudi osnovno vinsko fermentacijo kulturo  “THE MOTHER“(“mati“ je koristna bakterija, ki naravno jabolko pretvori v kis).

Poživljajoči eliskir lahko uživamo dnevno v kozarcu hladne ali tople vode, v solatnem prelivu ali ga uporabimo za obogatitev jedi s sladko-kislim okusom.

Manuka med v izdelku je certificiran s KFactor™ 16, ki  zagotavlja njegovo najvišjo kakovost, 100% sledljivost in čistost manuka medu.

Surov, nepasteriziran, nefiltriran in popolnoma naraven jabolčni kis z manuka medom brez GSO in brez umetnih dodatkov.

17,90 

Razprodano, kmalu na zalogi.

Opis

Wedderspoon jabolčni kis z manuka medom je pridobljen s postopkom naravne fermentacije hladno stiskanih novozelandskih jabolk iz organske pridelave z dodatkom surovega manuka medu.

Ker je naravno fermentiran vsebuje tudi osnovno vinsko fermentacijo kulturo  “THE MOTHER“(“mati“ je koristna bakterija, ki naravno jabolko pretvori v kis).

Surov, nepasteriziran, nefiltriran in popolnoma naraven jabolčni kis z manuka medom brez GSO in brez umetnih dodatkov.

Manuka med v izdelku je certificiran s KFactor™ 16, ki  zagotavlja njegovo najvišjo kakovost, 100% sledljivost in čistost manuka medu.

Študija, objavljena v European Journal of Clinical Nutrition l. 19981 je ugotovila, da kis, zaužit z obrokom, upočasnjuje praznjenje želodca, zmanjšuje inzulinski odziv in ublaži dvig krvnega sladkorja po obroku, bogatem z ogljikovimi hidrati.

V študiji2, izvedeni na 144 posameznikih s prekomerno težo, je imelo uživanje kisa bistveni vpliv na zmanjšanje telesne teže. Po tem ko so posamezniki 3 mesece uživali 2 žlici kisa na dan, so zabeležili naslednje povprečne učinke:

  • zmanjšanje telesne teže za 1,7 kg
  • zmanjšanje trebušnega obsega za 1,4 cm
  • zmanjšanje deleža telesne maščobe za 0,7%
  • znižanje trigliceridov v krvi za 26%.

Manuka med

Manuka grm raste v nedotaknjenih in oddaljenih območjih Nove Zelandije. Ta poseben grm je v sorodu s čajevcem in njegovi cvetovi cvetijo le 6 tednov v letu. Čebele se hranijo z Manuka cvetovi in proizvajajo Manuka med, ki je najslajše super živilo narave.

Pravi Manuka med izvira iz Nove Zelandije. Maori, domorodno ljudstvo Nove Zelandije, so prvi odkrili posebne lastnosti Manuke. Wedderspoon uporablja KFactor™ novozelandski sistem za ocenjevanje in preverjanje kakovosti Manuke. Uživajte v žlici Wedderspoon Manuka medu. Najboljša, pristna, surova, brez GMO certificirana Manuka iz Nove Zelandije.

Wedderspoon Manuka med je surov, brez gensko spremenjenih organizmov, nepasteriziran in vsebuje naravno prisoten čebelji cvetni prah, žive encime in propolis. Med našim lastniškim postopkom se med nežno segreje na temperaturo, podobno notranjosti delovnega čebelnjaka. Nikoli se ne segreje nad 42 °C, kar zagotavlja, da encimi, antioksidanti, vitamini, minerali in druge aktivne učinkovine ostanejo nespremenjene in se ohranijo tudi v postopku pakiranja.

Wedderspoon Manuka med je surov od panja do kozarca, točno tak kot ga je ustvarila narava.

Visoki standardi kakovosti Wedderspoon manuka medu

Wedderspoon jabolčni kis z manuka medom vsebuje Wedderspoon KFactor™ 16 manuka med – to je surovi Manuka med, v katerem 75 % cvetnega prahu v medu predstavlja cvetni prah Manuka.

Vsaka serija manuka medu je laboratorijsko testirana, da 100% izpolnjuje standarde, kot so delež cvetnega prahu manuka rastline, živi encimi, antioksidanti in druge fitokemikalije. Na ta način je zagotovljeno, da do končnega potrošnika pride samo med najvišje kvalitete.

Novozelandska vlada je sprejela strožje predpise glede manuka medu, ki jih po novem morajo izpolnjevati vsi izdelki, ki želijo biti označeni in izvoženi iz Nove Zelandije v svet kot “manuka med”.

Strogi kriteriji MANUKA 5 so bili določeni v večletnem projektu Ministrstva za primarno industrijo Nove Zelandije. Avtentičnost manuka medu je potrjena z laboratorijskimi testi, ki preverjajo, ali je izpolnjenih 5 KRITERIJEV: 4 aktivne učinkovine, ki so značilne samo za manuka med + 1 DNA marker iz manuka cvetnega prahu.

Na ta način je razvidno:

  • ali gre za manuka med ali kakšno drugo vrsto medu;
  • ali gre za monocvetlični ali multicvetlični manuka med.

Razlika med monocvetličnim in multicvetličnim manuka medom

Monocvetlični (monofloral) manuka med zagotavlja, da med v celoti ali večinoma izvira iz rastline manuka (Leptospermum scoparium). Gre za enovrstni med, ki ga je izjemno težko dobiti – to je možno le na strogo kontroliranih monokulturnih rastiščih Leptospermum scoparium, kar se odraža v ceni. Le majhen delež nektarja prihaja iz drugih rastlin, zato je to najčistejši manuka med, ki ga je mogoče pridelati. Nikoli pa ne more biti med 100% enovrsten, ker čebele letijo precej daleč in potrebujejo nekaj raznovrstnosti v svoji prehrani.

V naši ponudbi imamo izjemno kvaliteten in težko dobavljiv Monofloral manuka med: Wedderspoon KFactor™ 16 – surovi Manuka med s 75% cvetnega prahu od manuke

Multicvetlični (multifloral) manuka med je večvrstni med, ki vsebuje bistveni delež rastline manuka (Leptospermum scoparium)To pomeni, da čebele med nabirajo iz več različnih vrst rastlin, še vedno pa velik delež prihaja iz rastline manuka, kar je potrjeno z laboratorijskimi testiranji.

V ponudbi imamo tudi multifloral manuka med, ki še vedno zagotavlja zelo visok delež cvetnega prahu iz rastline manuka – kar 65%: Wedderspoon KFactor™ 12 – surovi Manuka med s 65% cvetnega prahu od manuke

Wedderspoon v celoti izpolnjuje ali celo presega s strani novozelandske vlade določene standarde in je testiran v neodvisnem laboratoriju, odobrenem od Ministrstva za primarno industrijo. Zato ste lahko prepričani, da izdelek Wedderspoon jabolčni kis z manuka medom KFactor™ 16 vsebuje 100% avtentičen monofloral manuka med!

Uporaba: uživamo dnevno v kozarcu hladne ali tople vode, v solatnem prelivu ali ga uporabimo za obogatitev jedi s sladko-kislim okusom.

Sestavine:  jabolčni kis, manuka med, med iz bukovega lesa

Povprečna hranilna vrednost na odmerek (15 mL):
energijska vrednost 15 kcal
maščobe 0 g -od tega nasičene maščobe 0 g
ogljikovi  hidrati 3 g -od tega sladkor 2 g
beljakovine 0 g

Predlog za serviranje: Pred uporabo pretresemo. Zmešamo 1 jedilno žlico (15 mL) s kozarcem vode in popijemo.

Poreklo:  Nova Zelandija
Neto količina: 750 ml
Proizvajalec: Wedderspoon, Malvern, Pennsylvania 19355

Distributer (za SLO in HR)Pozitivna sprememba d.o.o., Šenčurska pot 29, 4208 Šenčur
Kontakt: [email protected]