Vse najboljše Sunwarrior! Za 13 let delovanja znamke Sunwarrior v Sloveniji vam podarjamo 13% popust s kodo 13LET na vse Sunwarrior izdelke. Akcija traja od 29. 5. do vključno 18. 6. 2024.

Košarica
0,00 €

Vse najboljše Sunwarrior! Za 13 let delovanja znamke Sunwarrior v Sloveniji vam podarjamo 13% popust s kodo 13LET na vse Sunwarrior izdelke. Akcija traja od 29. 5. do vključno 18. 6. 2024.

Premium Asta Omega-3, 250 ml

Na zalogi

Biorazpoložljivo omega-3 olje z astaksantinom

2.750 mg Omega3 maščobnih kislin v dnevnem odmerku
V naravni obliki trigliceridov, ki zagotavlja najvišjo stopnjo absorpcije.
Z najnižjo stopnjo oksidacije TOTOX
Brez okusa po ribah ali neprijetnega refluksa
Z dodanim astaksantinom
Tekoča oblika omogoča enostaven način uživanja

46,90 

Na zalogi

Količinski popust:
Polna cena 1-2 izdelka46,90 € / kos
-5% 3-4 izdelki44,56 € / kos
-10% 5 ali več42,21 € / kos

Opis

Premium Asta Omega-3 je biorazpoložljivo Omega-3 olje z astaksantinomčisti, ki predstavlja trajnostni vir EPK in DHK za vso družino.

Pozitivno delovanje EPK in DHK na celostno zdravje je poznano že iz 60-ih let prejšnjega stoletja, ko je bil prvič potrjen pozitiven vpliv omega-3 maščobnih kislin, še posebej EPK in DHK, na zdravje srca. V vmesnem času sta EKP in DHK postali eni izmed najbolj raziskovanih naravnih substanc. Danes vemo, da sta EKP in DHK pomembni sestavini celičnih membran in s tem povezanih procesov ter da imata izjemen pomen predvsem za razvoj in delovanje možganov, kognitivne sposobnosti, preprečevanje s starostjo povezanega upadanja umskih sposobnosti in podporo ohranjanju normalne funkcije vida.

Premium Asta-Omega Omega3 olje je pridobljeno iz svežih rib, ulovljenih v čistih arktičnih vodah. Zagotavlja najvišjo čistost in posledično tudi najboljši okus, zaokrožen z naravno esenco limone. Sveže ribe prihajajo iz trajnostno certificiranega ribolova in so preverjane na vsebnosti težkih kovin. Za maksimalno biorazpoložljivost so ohranjene naravne kompozicije trigliceridov.

Visoka kakovost izdelka Premium Asta Omega-3

TOTOX vrednost vedno pod 5!

V letu 2010 so znanstveniki v okviru EFSA prvič resno izrazili skrb glede stopnje oksidacije v omega-3 izdelkih*. Oksidacija je v bistvu proces kemijske razgradnje nenasičenih maščobnih kislin, v katerem nastajajo prosti radikali in aldehidi. Slednji po novejših znanstvenih dognanjih delujejo vnetno in lahko izničijo dobrodejnost vpliva EPK in DHK.**

V proizvodnem procesu Premium Asta - Omega3 se še posebej veliko pozornosti polaga na preprečevanje oksidacije. Ključni element pri tem je predvsem uporaba popolnoma svežih surovin in proizvodni proces, ki poteka pri zelo nizkih temperaturah. Rezultat je olje z najnižjo stopnjo oksidacije na trgu (TOTOX pod 5), kar se izraža tudi v 100% nevtralnem okusu olja. Posebna tehnologija polnitve omogoča ohranjanje nizke TOTOX stopnje tudi v steklenički.

V nedavni Skandinavski študiji so preverjali oksidacijske nivoje omega-3 izdelkov na Norveškem trgu, s testiranjem peroksidnega in anisidinskega števila, ki se skupaj izračunata v TOTOX vrednost. Testirana olja so imela povprečno TOTOX vrednost 36.5, koncentrati ribjih olj pa povprečno vrednost 31.9.***

*EFSA Scientific Opinions: Fish Oil for Human Consumption. Food Hygiene, including Rancidity (2010)

**Turner et al.: Are health benefits of the fish oil limited by products of oxidation? (2006)

***RUBIN Report 196: Potential health benefits of low-oxidized omega-3 oil.

Znanstveno dokazane trditve o koristih Omega 3 za zdravje

DHK in EPK prispevata k vzdrževanju normalnih ravni krvnega tlaka.
DHK in EPK prispevata k vzdrževanju normalnih vrednosti trigliceridov v krvi.
DHK pripeva k vzdrževanju normalnega delovanja možganov.
DHK prispeva k vzdrževanju normalnega vida.
EPK in DHK prispevata k normalnemu delovanju srca.
Uživanje DHK v času nosečnosti in dojenja prispeva k normalnemu možganskemu razvoju zarodka oz. dojenčka.
Uživanje DHK v času nosečnosti in dojenja prispeva k normalnemu razvoju vida zarodka oz. dojenčka.

Navodila za uporabo:

Otroci 5 ml (1 čajna žlička), odrasli 10 ml (1 jedilna žlica) dnevno.

Namig: Prijeten okus limone omogoča, da se olje lahko uživa samostojno, lahko pa se tudi vmeša v katerokoli pijačo ali hrano. Ni primero za segrevanje nad 35°C. Še posebej primero za otroke in vse, ki imajo težave z uživanjem kapsul.

Sestavine:

ribje olje iz jeter trske (Norveška), koncentrat ribjega olja aljaške trske (ZDA), naravna aroma limone, antioksidant: alfa-tokoferol, astaksantin.

Povprečna hranilna vrednost:

Sestavine Na dan
Omega-3 maščobne kisline 2.750 mg
  od tega Eikozapentaenojska kislina (EPK) 1.150 mg
  od tega Dokozaheksaenojska kislina (DHK) 1.000 mg
astaksantin 1 mg

Navodilo za shranjevanje:

Zaščititi pred vročino in direktno sončno svetlobo. Po odprtju hraniti v hladilniku (do 7°C). Za ohranjanje maksimalne kakovosti se priporoča uporabiti v roku 6-8 tednov po odprtju.

Opozorila:

Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti! Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom! Pomembna sta raznolika in uravnotežena prehrana in ter zdrav način življenja.

Neto količina: 250 ml

Proizvajalec: Za Eubioma d.o.o. skrbno proizvedeno v Nemčiji.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Premium Asta Omega-3, 250 ml”

Morda vam bo prav tako všeč…