Košarica
0,00 €

Vitamina D3 in K2 v spreju – DLux PLUS BetterYou, 12 mL

Na zalogi

DLux PLUS BetterYou v spreju vsebuje optimalno kombinacijo VITAMINOV D3 IN K2, ki prispevata k ohranjanju zdravja kosti in k delovanju imunskega sistema.

Posebno emulgirane sestavine omogočajo mikro razpršitev, zaradi katere se hranila dokazano hitro in učinkovito vsrkajo skozi ustno sluznico neposredno v krvni obtok.

Dnevni odmerek zagotavlja 3000 i.e. (75 μg) vitmina D3 in 75 μg vitamina K2.

Priročna alternativa tabletam in kapsulam. Odličen okus poprove mete.

Izdelki DLux so prejeli že številna priznanja in nagrade:

Vitamin D v spreju BetterYou nagrade

14,50 

Na zalogi

Količinski popust:
Polna cena 1-2 izdelka14,50 € / kos
-5% 3-4 izdelki13,78 € / kos
-10% 5 ali več13,05 € / kos

Opis

Zakaj izbrati vitamina D3 in K2 v obliki ustnega spreja oz. pršila?

Za zdravje kosti ni odgovoren samo kalcij. Bistvenega pomena sta vitamina D3 in K2, ki usmerjata zaužiti kalcij v kosti, kjer pomaga izboljšati kostno gostoto.
Sestavine v izdelku DLux PLUS torej povečajo absorpcijo kalcija1, obenem pa uravnavajo odlaganje oz. nalaganje kalcija – pripomorejo, da se kalcij nalaga v kosteh in preprečuje njegovo odlaganje na notranjih stenah žil2,3Ob pomanjkanju K2 se lahko pojavi kalcinacija žil.

PREDNOSTI izdelka Vitamina D3 in K2 v spreju – DLux PLUS BetterYou:

 • Visoka stopnja absorpcije v ustih ter hitro in učinkovito delovanje.
 • Brez težav pri uživanju kot pri kapsulah, tabletah ali grenkih kapljicah.
 • Izjemno priročen za vse, ki težko požirajo ali imajo težave s prebavili.
 • Ne napenja in ne povzroča krčev (kot nekatera druga dopolnila z vitaminom D).
 • Prijeten okus z naravno aromo poprove mete.
 • Ni potrebno hranjenje v hladilniku.
 • Ne vsebuje sladkorja ali glutena.
 • Brez umetnih barvil, brez umetnih arom, brez dodatkov, brez GMO.

Aktivne učinkovine v izdelku DLux PLUS

VITAMIN D3 ima številne znanstveno potrjene pozitivne učinke, ki jih je potrdila tudi Evropska agencija za varnost hrane (EFSA)4:

 • Prispeva k normalni absorpciji/uporabi kalcija in fosforja.
 • Prispeva k normalni ravni kalcija v krvi.
 • Prispeva k ohranjanju zdravih kosti.
 • Prispeva k delovanju mišic.
 • Prispeva k ohranjanju zdravih zob.
 • Prispeva k delovanju imunskega sistema.
 • Ima vlogo pri delitvi celic.

Vitamin D lahko zaužijemo iz prehrane v dveh oblikah:

 • D3 (holekalciferol), ki ga najdemo v nekaterih živilih živalskega izvora, npr. jajčnih rumenjakih in ribah.
 • D2 (ergokalciferol), ki se nahaja v nekaterih rastlinah, gobah, kvasu, plesnih.

Naše telo bolje izkoristi D3 obliko. Po zaužitju vitamina D3 se krvna koncentracija vitamina D dvigne 2x toliko kot po zaužitju D2.5

Vitamin D se sintetizira v človeški koži, kadar je ta izpostavljena UVB sončnim žarkom. Vendar pa jeseni in pozimi ta sinteza ni dovolj učinkovita, poleti pa se zaradi upravičene uporabe krem za zaščito pred soncem v naši koži ne sintetizira dovolj vitamina D. Pomanjkanje vitamina D je v Evropi značilno za velik del splošne populacije.6

Pomanjkanje vitamina D je povezano s povečanim tveganjem za nastanek osteoporoze, srčnožilnih bolezni, diabetesa, demence in nekaterih avtoimunih bolezni.7

Nekatere študije ugotavljajo, da lahko vitamin D3 pomaga tudi pri klinični depresiji8, raziskuje pa se tudi vpliv na nastanek diabetesa in raka, vendar je na teh področjih potrebnih še več študij, da se pozitiven vpliv potrdi.

VITAMIN K2 je v maščobi topen vitamin, ki opravlja v človeškem telesu pomembne funkcije:

 • Prispeva k normalnemu strjevanju krvi.

Vitamin K2 je nujno potreben za normalno delovanje mnogih encimov, ki sodelujejo v procesih koagulacije (strjevanja krvi).

 • Prispeva k ohranjanju zdravih kosti.

Vitamin K2 je znan po tem, da ohranja trdne in močne kosti. Študija9, izvedena na 244 starejših ženskah, je ugotovila, da uživanje prehranskih dopolnil z vitaminom K2 bistveno upočasni zmanjševanje kostne gostote. Druge študije povezujejo vitamin K2 z zmanjšanim tveganjem za nastanek osteoporoze ter z zmanjšanim tveganjem za zlome kosti.10

Pomembna vloga vitamina K2 je uravnavanje odlaganja kalcija. K2 omogoča, da se kalcij nalaga v kosteh in preprečuje njegovo odlaganje na notranjih stenah žil, v ledvicah ali mehkih tkivih.11,12 Ob pomanjkanju K2 se lahko pojavi kalcinacija žil.

Ker je nalaganje kalcija v žilah pomemben dejavnik povečanega tveganja za razvoj bolezni srca in ožilja13, posredno vitamin K2 pomaga pri preprečevanju nastanka teh bolezni. V študiji14, izvedeni na 4807 posameznikih, je bilo ugotovljeno, da so imeli tisti, ki so uživali največ vitamina K2, 57% manjše tveganje za smrt zaradi srčnih bolezni.

Za koga je primerno uživanje izdelka DLux PLUS?

Vitamina D3 in K2 sta vitalnega pomena v vseh življenjskih obdobjih, vendar se pri nekaterih skupinah pogosteje pojavi pomanjkanje in imajo zato povečane potrebe.

Prvo takšno obdobje je puberteta, ker takrat hitreje rastejo kosti. Drugič pa se potrebe povečajo po 50. letu starosti, ko kostna masa začne upadati.

Uživanje vitamina K2 v nosečnosti ni priporočljivo (čeprav ni nevarno), razen če vam tako predpiše zdravnik. Uživanje v obdobju dojenja je varno.

Izdelek ni primeren za otroke, mlajše od 13 let.

Izdelek ni primeren za vegane.

Če uživate antikoagulante (zdravila za redčenje krvi), vam uživanje vitamina K2 odsvetujemo, razen po navodilu zdravnika.

Sestavine: prečiščena voda, sladilo: ksilitol, emulgator: gumi arabikum, menakinon-7 (vitamin K2), emulgator: sončnični lecitin (trikalcijev fosfat, riževa moka), sredstvo za uravnavanje kislosti: citronska kislina, konzervans: kalijev sorbat, olje poprove mete, holekalciferol (vitamin D3), DL-alfa-tokoferil acetat (vitamin E).

Vitamin D3 je bil pridobljen iz lanolina, ki izvira iz volne ovac, vzrejenih za pridobivanje volne v Avstraliji, vendar razpršilo ne vsebuje lanolina.

Priporočeni dnevni odmerek (3 razprški) vsebuje:

Sestavina: Količina: %PDV*:
Vitamin D3 3000 i.e. / 75 μg 1500
Vitamin K2 75 μg 100

* Priporočen dnevni vnos

Priporočen dnevni vnos vitamina D s strani slovenskega Nacionalnega inštituta za javno zdravje je za starejše od 1. leta 20 µg15, in po teh smernicah bi dnevni odmerek vitamina D v izdelku DLux PLUS predstavljal 375% PDV. Tudi Evropska agencija za varnost hrane je svoja priporočila za vnos vitamina D že zvišala.16 Vendar pa se v skladu s Pravilnikom o označevanju hranilne vrednosti živil17 zaenkrat še uporablja 5 µg kot PDV za vitamin D.

Uporaba: Popršite pod jezik ali na notranjo stran ličnic 3 x dnevno. Pred uporabo pretresite.

Shranjevanje: Ne izpostavljajte neposredni sončni svetlobi. Hranite pri sobni temperaturi. Izdelek porabite v šestih mesecih po prvi uporabi.

Opozorila:

 • Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.
 • Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.
 • Shranjevati nedosegljivo otrokom!
 • Prekomerno uživanje ima lahko odvajalni učinek.

Neto količina: 12 ml (zadostuje za 30 dni jemanja).

Proizvajalec: BetterYou Ltd., Velika Britanija.

Uvoznik in ekskluzivni zatopnik: SITIS d.o.o., Jocova ul. 3, Maribor.

Oglejte si celotno ponudbo prehranskih dopolnil v spreju BetterYou TUKAJ.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Vitamina D3 in K2 v spreju – DLux PLUS BetterYou, 12 mL”