Košarica
0,00 €

Tekoči vitamin D3 Viridian, 50 mL

Na zalogi

TEKOČI VITAMIN D3 VIRIDIAN se nahaja v priročni embalaži – steklenički s kapalko – in ponuja 2000 IU vitamina D3 v 0.5 mL.

Veganskemu D3 je za boljši okus dodano malo naravnega pomarančnega olja, ki poskrbi za nežen priokus.

Vitamin D prispeva k delovanju imunskega sistema, k normalni ravni kalcija v krvi ter k ohranjanju zdravih kosti in zob.

Izdelek je 100% primeren za vegane (vitamin D3 je pridobljen iz lišajev).

Za otroke vam priporočamo izdelek Vitamin D3 kapljice za otroke Viridian, ki so primerne za otroke od 6. meseca starosti dalje.

16,95 

Na zalogi

Količinski popust:
Polna cena 1-2 izdelka16,95 € / kos
-5% 3-4 izdelki16,10 € / kos
-10% 5 ali več15,26 € / kos

Opis

TEKOČI VITAMIN D3 VIRIDIAN se nahaja v priročni embalaži – steklenički s kapalko – in ponuja 2000 IU vitamina D3 v 0.5 mL. Veganskemu D3 je za boljši okus dodano malo naravnega pomarančnega olja, ki poskrbi za nežen priokus.

Vitamin D prispeva k delovanju imunskega sistema, k normalni ravni kalcija v krvi ter k ohranjanju zdravih kosti in zob. Ker je strah pred sončnimi žarki vedno večji, naše izpostavljanje soncu pa tudi zaradi načina življenja, prekratko, se posledice pomanjkanja vitamina D kažejo kot vedno večje pojavljanje rahitisa.

Koža sama ne more proizvesti vitamina D, če je zaščitena z oblačili ali namazana s kremo z zaščitnim faktorjem 15, ki pri otrocih celo drastično zmanjša sporosobnost kože proizvajanja vitamina D za kar 95%. Tudi večina starejših ljudi, ki zaradi fizične nezmožnosti ne prejme dovolj sončnih žarkov, trpi za pomanjkanjem vitamina D.

Znanstveniki zato svetujejo, da ljudje, ki se večino dnevnega časa zadržujejo v notranjih prostorih, nujno pa tudi vse nosečnice in doječe matere ter starejši od 65 let in vsi otroci med 6 meseci in 5 leti, poskrbijo za svoje potrebe po vitaminu D v obliki prehranskih dopolnil.

Vitamin D3 je naravna oblika vitamina D, ki ga telo naravno proizvaja, z biotransformacijo holesterola, natančneje se sama pretvorba vitamina D3 zgodi v jetrih, v obliko ­25(OH)D3. Ta oblika je nato v ledvicah in še nekaterih drugih tkivih pretvorjena v aktivno obliko 1­25(OH)2D3, ki nato sproži različne fiziološke procese v telesu.

Vsa Vitamin D Viridian prehranska dopolnila so veganom prijazna.  Viridian vitamin D3 je pridobljen iz lišajev.

VIRIDIAN ČISTOST: 100% aktivne sestavine. Ta veganski izdelek ne vsebuje glutena, pšenice, laktoze, dodanega sladkorja, soli, kvasa, konzervansov ali umetnih barvil. Brez obsevanja. Brez testiranj na živalih.

Deklaracija:

Tekoči vitamin D3 Viridian - deklaracija

 

Morda vam bo prav tako všeč…