Košarica
0,00 €

Zinzino BalanceOil+ vegansko omega3, okus limona, 300 ml

Na zalogi

BalanceOil+ je sinergična mešanica visoko kakovostnega omega-3 veganskega olja.

  • Olje morskih mikroalg z visoko vsebnostjo EPA, DHA in DPA.
  • Ekstra deviško oljčno olje Z visoko vsebnostjo oleinske kisline in polifenolov.
  • Olje iz semen rastline Ahiflower z visoko vsebnostjo SDA, ALA in GLA.
  • Veganski vitamin D3 iz lišajev.

Pomaga zaščititi celice pred oksidacijo in pripomore k ohranjanju dobrega omega-6: 3 razmerja: tako podpira normalno funkcijo možganov, srca ter imunskega sistema.

102,00 

Na zalogi

Količinski popust:
Polna cena 1-2 izdelka102,00 € / kos
-5% 3-4 izdelki96,90 € / kos
-10% 5 ali več91,80 € / kos

Opis

Sinergična mešanica olja morskih mikroalg z visoko vsebnostjo EPA, DHA in DPA, ekstra deviško oljčno olje z visoko vsebnostjo oleinske kisline in polifenolov, olje iz semen rastline Ahiflower z visoko vsebnostjo SDA, ALA in GLA ter veganski vitamin D3 iz lišajev.

BalanceOil + vegansko omega-3 olje pomaga zaščititi celice pred oksidacijo in pripomore k ohranjanju dobrega omega-6: 3 razmerja, ki podpira normalno funkcijo možganov, srca ter imunskega sistema.

Veganska prehrana in omega-3 maščobe

Veganska prehrana je pogosto bogatejša s hranili, kot so vlaknine, vitamin C in fitokemikalije. A nekatera mikrohranila je vseeno dobro, da jih dodajamo k prehrani, če si želimo optimalnega zdravja: dve izmed teh sta zagotovo vitamin D in omega-3 maščobe. Dovoljšen vnos vitamina D je problematičen pri vsej populaciji ljudi in ga je zato nujno potrebno dodajati.

Z omega-3 maščobami so precej bogate ribe, saj se hranijo z mikroalgami, ki imajo visoke vsebnosti slednjih maščob. A ker na veganski prehrani ne uživamo živil živalskega izvora, se poslužujemo rastlinskih virov omega-3 maščob: te sicer najdemo v živilh kot so lanena, chia semena ter orehi, a žal pa se te ne nahajo v njihovi dolgoverižni obliki - EPA in DHA, ki je tako pomembna za naše zdravje.

Ker je pretvorba iz srednjih v dolgoverižne omega-3 m.k. v telesu zelo majhna, moramo te v svojo prehrano vnesti s pomočjo dopolnil, ki vsebujejo omega-3 maščobe pridobljene direktno iz mikroalg (torej brez vmesnega člena - rib).

To najdete tudi v izdelku Zinzino BalanceOil+, ki je odličen za vse, ki rib ne uživate (dovolj) in iščete alternativo ribjemu olju.

✓ 100% veganski, naravni vir EPA in DHA iz morskih alg.

Podpira zdravje možganov, srca in vida.

 Prispeva k normalnemu delovanju možganov in srca, ker vsebuje dnevni odmerek 1500 mg DHA. Pri nosečnicah in doječih materah DHA prispeva k normalnemu možganskemu razvoju ploda in dojenčka. Dolgoverižne maščobne kisline omega-3 so pomembne za naše zdravje in tudi za zdravje naslednjih generacij.

Prispeva k normalnemu delovanju srca, ker vsebuje dnevni odmerek 780 mg EPA in 1150 mg DHA

Prispeva k normalnemu imunskemu sistemu, saj dnevni odmerek vsebuje 20 μg vitamina D3 (100 % PDV).

Pomaga ohranjati dobre ravni EPA in DHA v telesu.

Pomaga vzdrževati optimalno raven razmerja omega-6: 3 v telesu.

Pomaga ohranjati raven polifenolov v telesu za zaščito lipidov v krvi pred oksidativnim stresom. Za to je odgovoren hidroksitirosol iz oljk v primeru dnevnega odmerka  5 mg ali več.

Podpira zdravo in normalno delovanje oči saj vsebuje 700 mg DHA na dnevni odmerek.

Prispeva k zdravim kostem, dobri mišični funkciji, ohranja zdravje zob in pripomore k normalni delitvi celic, saj dnevni odmerek vsebuje 20 μg vitamina D3

Podpira normalno raven trigliceridov v krvi, vzdržuje normalni krvni tlak in normalno raven kalcija v krvi.

Sestavine:

hladno stiskano oljčno olje, olje iz mikroalg Schizochytrium sp., rafinirano olje Ahiflower®, aroma (naravna aroma limone), antioksidanti (izvleček bogat s tokoferolom), vitamin D3 (holekalciferol iz rastlinskega izvlečka).

Povprečna hranilna vrednost:

Povprečna hranilna vrednost v: 7,5 ml 12 ml
Skupne omega-3 maščobne kisline 1764 mg 2822 mg
Olje alg 2092 mg 3348 mg
od tega EPA 492 mg 787 mg
od tega DHA 716 mg 1146 mg
od tega DPA 115 mg 184 mg
Echijevo olje 968 mg 1550 mg
od tega SDA 130 mg 209 mg
od tega ALA 310 mg 496 mg
od tega GLA 101 mg 162 mg
Oljčno olje 3986 mg 6377 mg
od tega oleinska kislina (omega-9) 3279 mg 5247 mg
od tega polifenoli 3,4 mg 5.5 mg
Vitamin D3 (250 % of RV*) 12,6 ug
Vitamin D3 (400 % of RV*) 20 ug

*RV = referenčna količina

Aktivne učinkovine v izdelku Zinzino BalanceOil +

OLJE ALG

Olje, pridobljeno iz morskih mikroalg Schizochytrium sp. je bogato z maščobnimi kislinami omega-3, eikosapentaenojsko kislino (EPA) in Dokozaheksaenojska kislino (DHA). To je vegetarijanska/vegansk različica EPA in DHA, ki ponuja trajnostno aleternativo tradicionalnim ribjim oljem. Proizvedeno v proizvodnem obratu v ZDA, ki je pod strogim nadzorom FDA in tako zagotavlja kakovost na najvišjem nivoju.

AHIFLOWER  OLJE

Hladno stisnjeno Ahiflower olje (olje iz semen rastline navadno ptičje seme) je obdelamo pri nizki temperaturi in očiščeno, da dobi jasen, bled rumenkast videz in nevtralen vonj. Je brez GSO in bogato z omega-3 maščobnimi kislinami: SDA (stearidonska kislina) in ALA (alfa-linolenska kislina), vsebuje pa tudi omega- 6 maščobne kisline: GLA (gama-linolensko). To olje je dobra izbira, saj ima ta idealen maščobno-kislinski profil. Vsebuje dvakrat več omega-3 kot omega-6 maščob in zato lahko pripomore k boljšemu razmerju med omega-6 in omega-3. Ahiflower olje vsebuje tudi redko omega-3 maščobno kislino SDA, ki se v telesu petkrat bolje pretvori v EPA kot bolj pogosta omega-3 kislina ALA, ki jo npr. najdemo v lanenih semenih. Echijevo olje vsebuje tudi dragoceno GLA omega-6 maščobno kislino.

EKSTRA DEVIŠKO OLIVNO OLJE

Izbrana je bila španska oljka Picual zaradi bogastva omega-9 m.k. in zaradi zelo visoke vsebnosti antioksidantov. Izredno kvalitetnim olivam  v procesu odstranijo samo koščice in hladno stiskajo le plodove. Olje je zaradi tega postopka bogato z omega-9 (oleinsko maščobno kislino) maščobami in ima zelo visoko vsebnost antioksidatnov - polifenolov (nad 750 mg/kg), ki celice ščitijo pred oksidacijo.

VITAMIN D3

Veganski vitamin D3 (holekalciferol), ki se nahaja v tem izdelku je zelo poseben, saj gre za rastlinski vir in je ekološko pridobljen iz lišajev, ki kopičijo velike količine koristnih hranil, vključno z vitaminom D3. Izvlečku vitamina D3 je dodano tudi nekaj kokosovega olja za boljšo topnost (gre za maščobotopen vitamin). Vitamin D3 ima veganski certifikat in je seveda brez GSO.

NARAVNI TOKOFEROLI

Mešanica tokoferolov se pogosto uporablja kot vir antioksidantov v prehranskih dopolnilih. Uporabljeni naravni tokoferoli so narejeni iz visoko rafiniranih destilatov sojinega olja, ki so dodatno obdelani in zato ne vsebujejo sojinih beljakovin - kar pomeni, da ni prisotnih alergenov. Tipična sestava: alfa-, beta-, gama- in delta-tokoferoli.

Prehranski viri ALA, DHA in EPA

Znanstvene študije ugotavljajo, da imajo vegetarijanci in vegani precej nižje koncentracije DHA in EPA maščobnih kislin kot posamezniki, ki uživajo ribe.1

Omega 3 maščobna kislina, ki je najbolje zastopana v veganski prehrani, je ALA (alfa-linolenska kislina). Ta se nahaja npr. v lanenih semenih, orehih,  chia semenih, konopljinih semenih. DHA in EPA maščobni kislini sta prisotni predvsem v ribah in ribjem olju, pa tudi v določenih vrstah alg.

Naše telo DHA in EPA zelo učinkovito izkoristi in neposredno uporabi. Na drugi strani pa je ALA prekurzor DHA in EPA, kar pomeni, da jih naše telo pretvori v dolgoverižne omega 3 kisline DHA in EPA, vendar pa je stopnja te pretvorbe zelo nizka - 0,3% do max 10%.

Znanstvene študije vedno znova potrjujejo pozitivne učinke povišanega vnosa omega 3 na zdravje. Ker so ribe in ribja olja dober vir DHA in EPA, so posamezniki, ki ne uživajo (dovolj) rib, podvrženi večjemu tveganju za pomanjkanje DHA in EPA. Tukaj ne gre samo za vegane in vegetarijance, ampak tudi za vsejedce, ki ne uživajo rib.2

Strokovne študije in raziskave o koristih Omega 3

DHA je bistvena strukturna komponenta očesne mrežnice in možganov. Ob pomanjkanju te esencialne maščobne kisline se lahko pojavijo težave z vidom.3

Zadosten vnos DHA je še posebej pomemben v času nosečnosti. Znanstvene študije ugotavljajo pozitivne vplive dopolnjevanja z DHA v času nosečnosti na otroka: pomembna je za razvoj možganov in očesne mrežnice ploda. Nekatere raziskave pa so povezale uživanje DHA v nosečnosti tudi z višjo inteligenco otroka4, večjo sposobnostjo reševanja problemov5, manjšim tveganjem za nastanek nekaterih bolezni (avtizem, cerebralna paraliza, motnja pozornosti in hiperaktivnosti)6.

Omega 3 maščobne kisline imajo bistveno vlogo za delovanje srca. Koristi omega 3 za srčno-žilno zdravje, ki jih ugotavljajo strokovne raziskave:

  • znižanje ravni trigliceridov7
  • znižanje previsokega krvnega pritiska8,
  • povišanje ravni dobrega HDL holesterola9,
  • preprečujejo nastajanje krvnih strdkov10,
  • zmanjšujejo vnetja11.

Kronično vnetno stanje v telesu je povezano z večjim tveganjem za nastanek številnih bolezni razvitega sveta, npr. srčno-žilnih in raka. Protivnetno delovanje DHA in EPA maščobnih kislin je zelo dobro raziskano. Zaradi anti-inflamatornih učinkov nekatere študije ob uživanju dovolj visokih količin omega 3 ugotavljajo izboljšanje simptomov revmatoidnega artritisa ter stabilizacijo aterosklerotičnih oblog.12

Zaradi pomembne vloge pri delovanju možganov omega 3 vplivajo tudi na mentalno zdravje in počutje, med drugim meta-analiza iz l. 201913 ugotavlja, da bi lahko imele omega 3 (predvsem EPA) pozitivno vlogo pri izboljšanju depresije.

Študija iz l. 201114, izvedena med 120 ženskami z dismenorejo, je ugotovila, da uživanje omega 3 bistveno ublaži menstrualne bolečine, glede na rezultate dotične raziskave v povprečju celo bolj kot ibuprofen.

Raziskave, izvedene na otrocih in odraslih, kažejo na to, da omega 3 lahko podaljšajo dolžino in kvaliteto spanca15, 16.

V metaštudiji iz l. 201617 je bilo ugotovljeno, da bi omega 3 lahko pripomogle k izboljšanju stanja pri nealkoholni zamaščenosti jeter.

Uporaba: 0,15 ml na kilogram telesne teže. Prilagodite odmerek glede na telesno težo. Odrasli s telesno maso 50 kg: 7,5 ml dnevno. Odrasli s telesno maso 80 kg: 12 ml dnevno. Ne prekoračite priporočenega dnevnega odmerka. Prehranska dopolnila niso namenjena kot nadomestilo za uravnoteženo in raznoliko prehrano.

POZOR: Če jemljete zdravila za redčenje krvi, se posvetujte s svojim zdravnikom pred uporabo BalanceOil Vegan+.

Shranjevanje: Zaprt izdelek shranjujte v temnem in suhem prostoru pri sobni temperaturi. Odprt izdelek shranjujte v hladilniku in ga porabite v
45 dneh. Olje lahko pri temperaturah nižjih od 4 °C postane motno zaradi strjevanja oljčnega olja. Olje se zopet zbistri pri sobni temperaturi.
temperaturi. Hranite zunaj dosega otrok.

Neto količina: 300 ml

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Zinzino BalanceOil+ vegansko omega3, okus limona, 300 ml”

Morda vam bo prav tako všeč…