Košarica
0,00 €

Sladkor dviguje holesterol bolj kot maščoba

sladkor povzroča holesterol maščoba

1. Sladkor je vodilni povzročitelj debelosti pri otrocih in odraslih.

Sladkor je zaradi svojega vpliva na hormone in možgane idealen recept za nastanek debelosti. Privede do zmanjšane sitosti in lahko ljudi zasvoji, tako da izgubijo nadzor nad zaužito količino. Ni presenetljivo, da imajo ljudje, ki uživajo največ sladkorja, daleč največ možnosti za to, da postanejo prekomerno težki ali debeli. To velja za vse starostne skupine.

Številne študije so preučile povezavo med uživanjem sladkorja in debelostjo ter ugotovile močno statistično povezavo.

Povezava je še posebej močna pri otrocih, ki vsakodnevno uživajo pijače, ki so sladkane s sladkorjem. Pri njih obstaja 60 % tveganje za nastanek debelosti.

Ena najpomembnejših stvari, ki jih lahko storite, če želite izgubiti telesno maso, je znatno zmanjšanje uživanja sladkorja.

POVZETEK:

Zaradi učinka sladkorja na hormone in možgane, sladkor dramatično povečuje tveganje za prekomerno telesno maso ali debelost.

 2. Ni maščoba tista … sladkor je tisti, ki dvigne holesterol in povzroča srčno žilne bolezni.

Že več desetletij  ljudje za bolezni srca krivijo nasičene maščobe. Vendar nove študije kažejo, da nasičena maščoba ni tako škodljiva.

Dokazi so, niso maščobe, temveč sladkor eden od vodilnih dejavnikov bolezni srca zaradi škodljivih učinkov fruktoze na presnovo.

Študije kažejo, da lahko velike količine fruktoze dvignejo trigliceride, LDL holesterol (»slab« holesterol), zvišajo koncentracijo glukoze in inzulina v krvi ter povečajo trebušno debelost – v kar 10 tednih.

To so vsi glavni dejavniki tveganja za bolezni srca. Ni presenetljivo, da mnoge opazovalne študije poiščejo močno statistično povezavo med uživanjem sladkorja in tveganjem za bolezni srca.

Zaključek

Dodan sladkor je zelo škodljiv. Prazne kalorije so samo vrh ledene gore. Dodani sladkor lahko nadomestite s SugarSweet sladkorčki, ki imajo enako strukturo, okus in sladkost kot običajni sladkor. Uporabljate ga popolnoma enako kot običajni sladkor in vsepovsod kjer bi sicer uporabljali sladkor. Čeprav je sladek, je prijazen do vašega zdravja in vašega zdravega načina življenja, ker nima kalorij ter glikemične vrednosti. Lahko ga uporabljajo tudi oboleli s kandido in diabetiki (raziskave).

Prehrana Zdravje
Nazaj
Kako premagati željo po sladkem s petimi naravnimi živili?
Naprej
Zakaj sladkor škoduje?