Košarica
0,00 €

Osteoporoza in kalcij

Beli sladkor je velik tat kalcija, saj ta pri svoji predelavi porabi naše zaloge kalcija, vitamine in minerale.

Presnova sladkorja in hiter vstop preprostih sladkorjev v krvni obtok zakisata našo kri. Za rešitev nastalega neravnovesja in presnovo sladkorja telo potrebuje najrazličnejše oligoelemente,predvsem kalcij, magnezij, cink in železo, med vitamini pa predvsem skupino B-kompleksa. Ker se minerali v procesu rafinacije sladkorja odstranijo, telo nima druge izbire, kot da jih črpa iz svojih lastnih zalog ‒ kalcij iz zobovja in kosti (kar povzoči osteoporozo), oligoelemente, minerale in vitamine pa iz svojih zalog (kar povzroči motnje presnovnih procesov, hormonsko neravnovesje, motnje centralno živčnih in možganskih funkcij, kožne bolezni ipd.)

Sladkor je zelo škodljiv v kombinaciji z belo moko, ker organizmu odvzame še večje količnine kalcija, oligoelementov, mineralov in vitaminov.

Za presnovo sladkorja se uporabljajo za telo pomembni vitamini B-kompleksa, ki sodelujejo pri presnovi ogljikovih hidratov, maščob in beljakovin, pri gradnji in razgradnji rdečih krvničk, pri odstranjevanju strupov iz krvi, rasti in razvoju zarodka, ohranjanju zdrave kože, zdravljenju razjed na ustni sluznici in razpok v ustnih kotičkih, izboljševanju vida, preprečevanju vnetij in izpuščajev okrog oči, ust in nosu, slabokrvnosti, preprečevanju sivenja las, lajšanju bolečin v mišicah …

Manjko vitaminov B-kompleksa povzročajo tudi motnje v delovanju centralno živčnega sistema.

Prav zato je uživanje belega sladkorja in rafiniranih izdelkov glavni razlog za pomanjkanje kalcija v telesu in različna bolezenska stanja.

V kolikor iščete naravno alternativo za zamenjavo sladkorja predlagamo SugarSweet, ki je v primerjavi s sladkorjem brezkaloričen, brez glikemičnega indeksa in za svojo presnovo ne potrebuje vitaminov in mineralov iz našega telesa.
SunStevia je naravno sladilo iz 100% stevije, ki je tudi brez kalorij, ne obremenjuje organizma, ne zakisa telesa in za svojo presnovo ne potrebuje vitaminov in mineralov iz našega telesa.

Uncategorized
Nazaj
Pomen Zdravega sladkanja
Naprej
Dvig krvnega sladkorja – Dvig apetita