Košarica
0,00 €

Sovražnik #1 SLADKOR

Sladkor je roko na srce izjemno priljubljeno živilo ali dodatek. Ob besedi sladkor in besedni zvezi sladke stvari se ljudje že ob misli nanj pomirijo in jim hote ali nehote pričara nasmeh na obraz. Splošno znano je, da se ljudje zatekajo k sladkanju tudi takrat ko so v stresu zaradi dogodkov v vsakdanjem življenju. In prav v teh trenutkih, ga ljudje zaužijejo največ. In čeprav navidezno sladkor pomaga pri pomirjanju, je le ta vse prej kot dobra stvar v našem življenju. Sladkorju bi pravzaprav lahko rekli tudi sovražnik našega zdravja številka 1. Znan kot tihi ubijalec, znan kot povzročitelj sladkorne bolezni, znan kot slab za naše zdravje in znan kot  povzročitelj debelosti. Še potrebujete kakšno dodatno negativno besedno zvezo v zvezi z sladkorjem? Verjetno ne. Vse več ljudi se zaveda vseh slabosti, ki jih prinaša klasični sladkor.

V sladkorju se nahajajo prazne kalorije – kar pomeni, da nas ne nasitijo, temveč zgolj dodajo kalorično vrednost ter močno dvignejo naš krvni sladkor, ki pa hitro po zaužitju ponovno drastično pade. Ko le ta pade, naše telo začuti potrebo po dodatnem sladkanju. Zato to sporoči v naše možgane, ki nam povedo in dajo zeleno luč, da posežemo novi dozi sladkorja. Kar pa je seveda za naše zdravje iz vseh vidikov zelo slabo, v kolikor si te sladkosti privoščimo z navadnim sladkorjem. Vam je sedaj bolj jasno zakaj nekateri ljudje lahko pojedo celo čokolado? Zato, ker jim tako povedo in to od njih zahtevajo njihovi možgani. Zato se pogosto uporablja besedna zveza – vse je v naši glavi. Res je. Vendar za to ni odgovorna le naša glava, temveč tudi mi s tem kar vnašamo v naše telo in kakšne procese v telesu s tem povzročamo. In sladkor je zagotovo stvar, ki v našem telesu naredi veliko zmedo in veliko potrebo po dodatnem sladkanju. In na žalost vseh teh procesov in želje po sladkem ljudje ne moremo odpraviti drugače kot da zaužijemo še več sladkorja. Seveda pa obstaja rešitev, ki nam omogoča sladkanje hkrati pa ne povzroča vseh nezaželenih stvari, ki jih povzroča klasični sladkor.

Vse več je na tržišču nadomestkov sladkorja, ki nimajo kalorij vendar seveda niso vsi primerni za naše zdravje. To, da nadomestek ne vsebuje kalorij, mu še ne daje naziva za najboljši nadomestek sladkanja. Tukaj je še seveda pomembnih več dejavnikov. Zmeraj je potrebno preveriti iz česa so nadomestki sestavljeni.  Poznamo seveda ogromno virov, vendar mi priporočamo le dva. Stevia in Eritritol.

Obe sestavini boste našli v nadomestku sladkorja Sugar Sweet, ki je vse bolj priljubljen nadomestek sladkorja. V kolikor želite le čisto stevio pa predlagamo izdelke Sun Stevia.

Oba izdelka lahko uporabljate, popolnoma enako kot klasični namizni sladkor z razliko, da bodo vaše sladice in jedi z njima veliko bolj  prijazne vašemu zdravju, vaši postavi ter seveda ne bodo povzročale neželenega dviga sladkorja. Kar pa je pri preprečevanju sladkorne bolezni seveda nujno. Hkrati pa so vsi ti proizvodi primerni tudi pri zelo priljubljen LCHF načinih prehranjevanja. Njihova velika prednost pa je tudi ta, da obstajajo v več različicah, vse skupaj pa lahko preverite v naši spletni trgovini SLADKO.si.

Sladkajte se in hkrati ostanite FIT.

Uncategorized
Nazaj
Pasti vode z okusi
Naprej
Slabosti klasičnega sladkorja