Košarica
0,00 €

Vsaka sladka stvar je lahko zdrava

Sladice in sladke stvari imajo že same po sebi prizvok nezdravega. Torte, peciva, piškoti in vse vrste drugih slaščic so zagotovo stvari, ki jim vedno rečete ne v kolikor se želite zdravo prehranjevati ali ste v svojem programu hujšanja. Ponavadi zaradi tega dobimo negodovanje okolice, češ da en kos te ne bo zredil ali zaradi enega piškota ne boš zbolel. A če imamo svoj načrt mu seveda sledimo, saj ne gre samo za en nezdravi kos temveč gre za disciplino, ki jo z enim samim kosom pač uničimo. Torej vsi poznamo odpovedovanje, vsi poznamo negodovanje okolice zaradi našega odpovedovanja sladkarijam. Pa poznamo vsi alternative s katerimi se lahko negodovanja okolice in odpovedovanja znebimo? Vsaka sladka stvar je lahko zdrava v kolikor jo pripravimo na pravilen način. Seveda to pomeni, da uporabimo druge sestavine. Ko začnemo pregledovati sestavine najdemo hitro menjavo za moko ter za preostale stvari. Zatakne se pri sladkorju. Imamo prav? Hitro tehtamo med klasičnim sladkorjem in tistimi brezkaloričnimi nadomestki, ki jim ljudje skoraj vedno rečejo kemija. Na koncu uporabijo klasični sladkor, saj je vendarle po njihovem mnenju boljši od tiste brezkalorične kemije, ki niti ne spominja na sladkor ter popolnoma spremeni okus sladice. In smo spet pri tistih pregrehah, ki kljub pirini, ovseni, mandeljevi moki ostanejo nezdrave pregrehe ker smo jim dodali klasični sladkor. Vsi vemo, kakšne so negativne lastnosti klasičnega sladkorja. Vse več ljudi se tega tudi zaveda in vse več ljudi išče alternative svojemu sladkanju in pripravi slaščic.

Ljudje pa vse premalo poznajo tiste prave naravne nadomestke sladkorja, ki pa so vse prej kot kemija. Najbolj uporabljen v zadnjem času je zagotovo sladkorni alkohol – poliol, ki se imenuje eritritol ter seveda rastlina stevija. Dva nadomestka klasičnega sladkorja, ki pa nista kemija temveč zelo zdrava izbira, ki nam ne prinaša nepotrebnih dodatnih kalorij v sladicah, kavah, čajih in še čemu. Temveč sladice posladka na zdrav in neškodljiv način, hkrati pa nam ne prinaša dodatnih in nepotrebnih kalorij.

Pobrskajte po naši trgovini, kjer vam ponujamo SugarSweet sladkorčke, ki vsebujejo eritritol in stevijo. Torej naravni nadomestek sladkorja brez kalorij, ki nikakor ni kemija. In naravni nadomestek sladkorja, ki lahko vsako sladico naredi zdravo, hkrati pa ohrani pravi okus sladic. SugarSweet sladkorčki namreč nimajo nobenega priokusa, tako da nihče ne bo vedel, da ste ga dejansko zamenjali. Hkrati pa bo v primerjavi s klasičnim sladkorjem, ohranjal tudi zdravje vaših zob, saj jim ne bo škodoval, kot to počne klasični sladkor.

Torej zakaj se ne bi sladkali še naprej? To lahko z alternativnimi možnostmi sladkanja počnemo brez slabe vesti. In tudi v svoji okolici lahko predstavite to možnost – morda bodo ljudje na začetku skeptični, a ko jim boste dokazali, da razlike v okusu ni bodo zagotovo vsaj razmislili o tem. Ne na zadnje gre za naše zdravje in naše življenje. Ne odpovedujte se – sladkajte se na zdrav način.

Uncategorized
Nazaj
Inovativnost v sladkanju
Naprej
Sladkati se, a biti zdrav