Košarica
0,00 €

Je sladkor lahko zdrav?

Je sladkor lahko zdrav? Sladkor je ena izmed tistih belih snovi, ki ji pravijo tudi beli ubijalec. Saj veste, tisti sladkor od katerega so mnogi odvisni. In tisti sladkor, brez katerega si morda tudi vi ne predstavljate sladkega življenja.

Tisti sladkor, brez katerega sladice pač niso sladice in tisti sladkor, ki se ga še zmeraj porabi preveč. Veliko preveč. Kljub ozaveščanju, kljub vsem razkritim škodljivim učinkom klasičnega sladkorja, je njegova poraba še zmeraj velika. Prevelika.

Razlog v tem je najverjetneje zato, ker se ljudje ne želijo odrekati sladkim stvarem, ker včasih potrebujemo tisto sladko razvado, pa čeprav pravijo, da je samo enaidvajset dni potrebnih, da se te razvade odvadimo. Včasih pa si pač ljudje morda zakrivajo oči, se jim zdi iskanje nadomestka prezahtevno, ali pa preprosto menijo, da si bodo z nadomestki naredili več škode kot koristi. V večini pri primerov, ta trditev drži. A ne vedno.

Kaj pa če bi si raje poiskali kakšno zdravo alternativo? Kaj pa če bi našli nekaj kar je sladko, kar je enakega okusa kot sladkor, a je veliko manj škodljivo in ne vsebuje kalorij?

Priznajte. Takoj ste pomislili na umetna sladila. Kaj pa drugega. Nič novega, ta umetna sladila poznamo že več desetletij, a niso prav nič zdrava izbira. Tukaj se moramo popolnoma strinjati. Ne umetna sladila niso prav nič zdrava izbira. Vse kar z njimi pridobite je to, da s svojim sladkanjem ne dobite dodatnih nepotrebnih kalorij. Torej kaj pa potem? Sploh obstaja kakšna naravna stvar, ki pa hkrati ne bo vplivala na spremembo okusa – kar nam je roko na srce včasih oziroma ponavadi najbolj pomembno.

Morda pa imamo prav mi za vas najboljšo rešitev. Ste že slišali za SugarSweet naravni nadomestek sladkorja brez kalorij? Ja prav ste prebrali. Gre za popolnoma naravni nadomestek sladkorja, ki ne vsebuje kalorij in hkrati ni škodljiv našemu zdravju. Vsebuje eritritol (ki je pridobljen z naravnim procesom fermentacije) in stevio (rastlina).

Ste vedeli, da uživanje hrane/pijače, ki vsebuje SugarSweet namesto sladkorja prispeva k ohranjanju mineralizacije zob?

Ste vedeli, da uživanje hrane/pijače, ki vsebuje SugarSweet namesto sladkorja povzroči manjši porast ravni glukoze v krvi po zaužitju v primerjavi s hrano/pijačo, ki vsebuje sladkor?

Da, vse to je res, kar pomeni, da ne samo, da boste ohranili zdravo telo, ohranili boste tudi zdrave zobe. In ne samo, da se boste sladkali na zdrav način, sladkali se boste tudi brez tveganja za nastanek odvisnosti od sladkorja ali pojav sladkorne bolezni. Vaš krvni sladkor se namreč tudi ob uživanju našega sladkorja ne bo spreminjal, temveč bo ohranjal svojo raven.

In brez skrbi. Razlike v izgledu in okusu ne boste opazili. Pravzaprav je ne bo opazil nihče.

Razliko boste opazili le na svojem boljšem počutju, na svoji manjšo potrebo po sladkorju, ter seveda bo veliko razliko opazilo vaše telo, ki vam bo za vašo bolj zdravo izbiro neskončno hvaležno.

Pokukajte v našo ponudbo in izberite najboljšo opcijo brezkaloričnega sladkorja zase. Brez slabe vesti.

Uncategorized
Nazaj
Eritritol – ali je umeten
Naprej
Cavalier najboljši sladki čokoladni namaz