Košarica
0,00 €

Pomen Zdravega sladkanja

Kakšen je pomen zdravega sladkanja? Zakaj je pomembno, da iščemo alternative in se ne odrekamo sladkim stvarem v življenju? Zakaj sploh reči NE?

Že beseda odrekanje ima nekako negativni pridih. Avtomatsko pomislimo na nekaj negativnega. Ostali bomo brez nečesa. Ko nam nekdo omeni hujšanje izgubo kilogramov, je zmeraj zraven beseda odrekanje. Imamo prav? In prav ta beseda odrekanje lahko hitro pripelje do tega, da se nekdo odloči, da za to ni pripravljen, da ni vredno. Oziroma, da se preprosto ne želi odreči stvarem, ki jih ima rad.

Nekako gresta hujšanje in oblikovanje telesa z roko v roki z odrekanjem. Seveda, se temu povsem ne moremo izogniti. Tukaj vam ne bomo lagali. Določeno odrekanje je seveda potrebno, določena disciplina je seveda potrebna ter seveda predvsem spoznanje, da si  naše telo to zasluži.  Vendar, pa je zmeraj za večino stvari mogoče najti neko alternativo. In če se tukaj dotaknemo sladkanja in sladkih razvad smo prav mi našli rešitev.

Kje smo jo našli?  V eritritolu in steviji. Na kratko. Kako in zakaj? Eritritol je sladkorni alkohol, imenujemo ga tudi poliol. Le ta se nahaja v različni hrani. Stevija pa so zeleni listi – se pravi rastlina, katere listi so izjemno sladki. Oboje je tako naravno in ne škoduje našemu zdravju. Oboje najdemo v izdelkih SugarSweet in Cavalier. Zato sta obe znamki več kot odličen nadomestek tistega nezdravega sladkanja. In to nezdravo sladkanje z njujno pomočjo postane ZDRAVO. Hkrati, pa obe znamki poskrbita, da se vam na dietah, pri hujšanju, pri zdravem načinu življenja ni potrebno več odrekati sladkanju. In ko enkrat spoznate denimo okus prave čokolade, vam na koncu vsega tista čokolada, ki je polna nezdravega sladkorja več ne predstavlja nobenega izziva, kako se ji odreči. Saj vas sploh več ne mika. Ko enkrat spoznate, da je nadomestek sladkorja enakega okusa kot sladkor, ter, da praktično ne opazite razlike v okusu, je odrekanje pozabljeno. Vsaj pri sladkanju. Seveda, pa je potrebno tudi tukaj najti neko zmernost.

Zakaj je ta nadomestek sladkorja boljši? Predvsem ne vsebuje kalorij, njegov glikemični indeks je enako 0, kar pomeni da ne vpliva na porast sladkorja v krvi, ne škoduje zobem, ne hrani glivic kandide in predvsem pomaga vam, da se lahko poslovite od odrekanja sladkanju.

Zakaj je to tako zelo pomembno? Vsi vemo, da drastične diete trajajo zelo kratek čas. Temu botruje predvsem odrekanje. In med drugim je tukaj odrekanje sladkanju. Zakaj bi se odrekali, če vam to ni potrebno. Zakaj se nebi odločili za zdrav način življenja, če pa si vaše telo to zasluži? Zakaj mu nebi ponudili najboljše?

In če primerjamo – vaš avto, dobi najboljše. Skrbite zanj, da dobi najboljše olje, najboljše gorivo, redni servis in najboljše dele. Po drugi strani pa pozabljate na vaše telo. Zakaj tudi vašemu telesu ne bi privoščili najboljše? Paziti na kvalitetno življenjsko dobo avto, medtem ko na svojo pozabljate, ker vam je nekaj predrago? Razmislite.

Tudi vaše telo potrebujete. Veliko bolj kot vaš avtomobil. Potrebujete ga celo življenje, in kot pravijo je edino mesto, kjer zares lahko živite. Zato postavite to na prvo mesto. Postavite se na prvo mesto, poskrbite zase kot za svoj avto, ali kakšno stvar, ki vam je zelo pri srcu. In na koncu vsega bo ves vložen denar, prinesel rezultate in na dolgi rok seveda bolj zdravo telo, za katerega ne bo potrebnega vsakomesečnega vlaganja denarja v obliki zdravil in nakupa v lekarnah. Razmislite.

Pomen zdravega sladkanja ni samo v hujšanju, pomen zdravega sladkanja je tudi v zdravem načinu življenja in v tem, da si pustite privoščiti najboljše. Vaše telo vam bo hvaležno in vaše telo vam bo to povrnilo. V zdravju, v energiji, v delovanju in predvsem v tem, da se boste počutili odlično. Pomen zdravega sladkanje ste VI in VAŠE TELO. In v tem primeru morate imeti sebe bolj radi, kot nezdravo hrano, ki vam škoduje.

 

Uncategorized
Nazaj
Negativna čustva VS sladkanje
Naprej
Sladkor – prepovedano živilo