Košarica
0,00 €

Zakaj krivimo sladkor le v nezdravi hrani?

Sladkor je zmeraj prvi krivec ko pride do debelosti, ko ni rezultatov, ko se slabo počutimo. In ta sladkor, ki je glavni krivec iščemo zmeraj in le v nezdravi hrani. Je tako? Verjeli ali ne, ta nezdravi sladkor, ki nam povzroča preglavice se ne nahaja le v nezdravi hrani.

Kje se nahaja sladkor?

Sladkor se nahaja tudi v na pogled zdravih izdelkih, sadju in celo zelenjavi. Sladkor je praktično povsod in če se ga želimo v celoti izogniti moramo dobro brati embalaže izdelkov in poiskati kakšno hranilno vrednost sadja in zelenjave. Nikakor ne trdimo, da je sadje ne zdravo, le zavedati se moramo, da se tudi v njem najde sladkor. Pa čeprav je to le sadni sladkor. Morda ni tako škodljiv, a še zmeraj ima kalorije. Slab primer so tudi denimo sadni jogurti. Reklamirani kot najbolj zdrav obrok, saj ne vsebujejo skoraj nič maščob in so polni sadja.

Kako je to mogoče?

Ste se kdaj vprašali s čem nadomeščajo tiste maščobe? S sladkorjem seveda. In brez skrbi ti jogurti so kljub vsemi dobri. In ja seveda so, ko pa so polni sladkorja. Seveda, pa to zdaleč niso edini izdelki, a želeli smo vam stvar predstaviti iz prakse na izdelku, ki ga najbrž zelo dobro poznate. Zakaj torej krivimo le sladkor iz vseh čokoladic, sladic in predelane hrane? Zakaj se čudimo, da se redimo kljub temu, da ne jemo takšne hrane? Morda se razlog skriva popolnoma drugje, v navidez zdravi hrani. Ta zdrava hrana je vam seveda odličen nadomestek sladkanja. Saj z njo vsaj malo potešite željo po sladkem. A žal tudi taka hrana ne spada na jedilnik, sploh v kolikor želite izgubiti kakšen kilogram.

Kaj pa lahko storimo boste rekli?

Uživajte v čim bolj naravni hrani. Sadje omejite na kos ali dva dnevno. Svojo potrebo po sladkem pa zadovoljite z kakšnim izdelkom ki vsebuje stevijo, eritritol ali kaj podobnega. A tudi tukaj so pasti.

Kakšne pasti?

Kako najti pravi nadomestek, da bo zares čist? Zagotovo ga boste našli v SugarSweet izdelkih in Cavalier izdelkih. Vsi ti izdelki vas zagotovo ne bodo razočarali, hkrati pa bodo poskrbeli za vaši lažjo pot do rezultatov.

Ste za? Sladkajte se na sladek način, a naj bo le ta brez sladkorja.In še enkrat, ne pozabite – sladkor je povsod okrog nas, tudi tam kjer ga najmanj pričakujemo.

In še nekaj napotkov:

  • s predlaganimi izdelki, si lahko pripravite domač jogurt brez dodanega sladkorja
  • spečete sladico brez sladkorja
  • pripravite limonado brez sladkorja
  • potešite željo po sladkem brez sladkorja.

Vsi ti izdelki, vam ne bodo naredili dodatne želje po sladkem, kot to naredijo izdelki s klasičnim sladkorjem. Vaš krvni sladkor bo ostal v normalnem razmerju, vaše počutje bo odlično, vaša želja po sladkem pa potešena.

Ste za en SugarSweet sladkorček? Ali bi raje kakšen Cavalier čokoladni izdelek? Ponudba je pestra – izbira pa vaša. Imejte se radi sladkajte se brez sladkorja. Ker si to zaslužite.

 

Uncategorized
Nazaj
Čokolada in učenje
Naprej
Ksilitol kot naravni sladkor?