Košarica
0,00 €

Ars Pharmae Enduranza, 30 tablet

Na zalogi

Enduranza tablete so številka 1 za zmanjšanje utrujenosti in izčrpanosti.

Ščiti pred izgorelostjo in pomaga v boju s stresom.*
Za hitro obnovo energije z močjo, ki izhaja iz mogočnih kočevskih gozdov.
Vsebuje izvleček iz lubja kočevske bele jelke Abigenol (Abies alba Mill.) z visoko vsebnostjo naravnih polifenolov za močno zaščitno delovanje na telo.
Vsebuje tudi naravni vitamin C iz acerole, vitamin E, D3, tiamin, železo, selen, cink, krom in baker.
Zadostuje že 1 tableta dnevno.
Filmsko obložene tablete za lažje jemanje.

Nova Enduranza® je še bolj energična! Nova oranžna obloga jo loči od ostalih in poudarja njen karakter.

24,49 

Na zalogi

Količinski popust:
Polna cena 1-2 izdelka24,49 € / kos
-5% 3-4 izdelki23,27 € / kos
-10% 5 ali več22,04 € / kos

Opis

Ars Pharmae Enduranza, prehransko dopolnilo

Kako vam pomaga Enduranza

Zmanjša utrujenost.*
Hitro vrača energijo.*
Ščiti pred izčrpanostjo in izgorelostjo.*
Pomaga v boju s stresom.*

Prednosti izdelka

•  Že tretjič zapored številka 1 za zmanjšanje utrujenosti in izčrpanosti v Sloveniji.**

•  Deluje hitro in močno.

•  Vsebuje Abigenol, prvo 100 % naravno in patentirano slovensko učinkovino iz lubja bele jelke kočevskih gozdov.

•  Zadostuje že 1 tableta dnevno.

•  Brez sladil, sladkorja, laktoze ali glutena.

•  Učinkovita tudi pri spomladanski utrujenosti in nočnem delu.

Enduranza

Kako deluje Enduranza

Bioaktivne sestavine v Enduranzi podpirajo nastanek energije v telesu,* za razliko na primer od magnezija, ki zgolj pomaga, da se energija pravilno troši.

Energijo pridobivamo v osnovi iz treh glavnih skupin hranil:

  • ogljikovih hidratov,
  • maščob
  • in beljakovin.

Hranila se presnovijo in končni rezultat je nastanek energije v celicah. Celica je sestavljena iz več organelov. Vsak je za nekaj odgovoren.

Mitohondriji v celicah so odgovorni za pridobivanje energije, zato jim rečemo tudi celične energijske centrale.

Energija tam nastaja v obliki malih in zelo pomembnih energijskih molekul z imenom ATP (adenozin trifosfat).

Enduranza podpira mitohondrije

Kadar je telo preobremenjeno, zastrupljeno (toksicirano) ali v stresu, se poveča oksidativni stres.

Ta škodljivo deluje na mitohondrije in zmanjša nastajanje ATP energijskih molekul. Enduranza podpre mitohondrije in energija lahko nemoteno nastaja. Posledično se zmanjša utrujenost in izčrpanost.

Vzpostavljen je ščit pred izgorelostjo.

Zanimivost: brez ATP, ki ga priskrbi Enduranza, magnezij NE more delovati.

  1. Magnezij se veže na ATP, ko ta nastane.
  2. Kompleks ATP Mg2+ je nato v nadaljevanju odgovoren za kar 300 procesov v telesu.
  3. Pomembno: če ATP-ja ni, se magnezij nanj ne more vezati.

* Vitamin C In železo prispevata k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti. Vitamin C, vitamin E, selen, cink in baker imajo vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. VitaminC, tiamin (vitamin B1), železo prispevajo k sproščanju energije pri presnovi. Vitamin C, vitamin D, železo, selen, cink in baker imajo vlogo pri delovanju imunskega sistema. Tiamin (vitamin B1) prispeva k normalnemu psihološkemu delovanje.

** QUDAL 2020/2021

Navodila za uporabo

Kdaj in kako jemati Enduranzo?

Odrasli in mladostniki od 12. leta dalje: 1 tableta na dan z malo tekočine. Najbolje med obrokom ali neposredno po njem.

Vzamemo jo vsak dan, ko smo obremenjeni. Za najboljšo zaščito jo jemljemo še 14 dni po obremenitvi, da si pomagamo pri obnavljanju telesnih funkcij. Jemanje je lahko dolgotrajno.

Enduranza® tablete ne vsebujejo sladil, laktoze ali glutena.

Enduranza® tablete so primerne tudi za diabetike in vegetarijance.

ShranjevanjeShranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte na suhem mestu pri temperaturi pod 25 ⁰C.

OpozorilaPrehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporoča se zdrav način življenja. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.,

Sestava

Enduranza® vsebuje inovativno kombinacijo bioaktivnih sestavin; naravnega izvlečka Abigenola ter najpomembnejših vitaminov in mineralov:

Izvleček iz lubja kočevske bele jelke Abigenol (Abies alba Mill.) z visoko vsebnostjo polifenolov za močno zaščitno delovanje na telo. Abigenol je prva in edina naravna slovenska učinkovina. Razvit je bil v sodelovanju s slovenskimi znanstveniki.
Češnja acerola je vir izredno visoko koncentriranega naravnega vitamina C. Vsebuje ga tudi do 32-krat več kot pomaranča. Vitamin C prispeva k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti in varuje celice pred oksidativnim stresom in ima vlogo pri delovanju imunskega sistema
Vitamin D3 iz lanolina prispeva k delovanju imunskega sistema in ima vlogo pri delitvi celic.
Železo prispeva k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti.
Vitamin E, selen in cink imajo vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.
Tiamin (vitamin B1) prispeva k sproščanju energije pri presnovi in k normalnemu psihološkemu delovanju.
Selen, cink in baker imajo vlogo pri delovanju imunskega sistema.

Bioaktivne sestavine 1 tableta
Abigenol® naravni polifenoli (iz kočevske bele jelke) 150 mg
Češnja acerola suhi izvleček 50 mg vitamina C (63 % PDV*)
Železo 14 mg (100 % PDV*)
Vitamin E 12 mg (100 % PDV*)
Cink 10 mg (100 % PDV*)
Tiamin (vitamin B1) 1,1 mg (100 % PDV*)
Selen 55 μg (100 % PDV*)
Krom 40 μg (100 % PDV*)
Baker 1 mg (100 % PDV*)
Vitamin D3 10 μg (200 % PDV*)
*PDV - priporočen dnevni vnos

Sestavine: sredstvo za povečanje prostornine: dikalcijev fosfat, mikrokristalinična celuloza; Acerola (Malpighia punicifolia L., sredstvo za uravnavanje kislosti: magnezijev hidroksid) suhi izvleček soka s 34 % vitamina C; Abigenol - izvleček iz skorje bele jelke (Abies alba Mill., emulgator: betaciklodekstrin); železov glukonat; sredstvo za glaziranje: hidroksipropilmetilceluloza, polidekstroza, kalcijev karbonat, srednje verižni trigliceridi; cinkov citrat; sredstvo proti sprijemanju: mono- in digliceridi maščobnih kislin; vitamin E (D-alpha- tokoferil acetat); L-selenmetionin; bakrov glukonat; vitamin D (holekalciferol); vitamin B1 (tiamin hidroklorid); kromijev pikolinat; sredstvo proti sprijemanju: slicijev dioksid, magnezijeve soli maščobnih kislin, zamrežena natrijeva karboskimetil celuloza; barvilo: železovi oksidi in hidroksidi.

Pakiranje: 30 tablet, zadošča za 15-30 dni

Proizvajalec: Ars Pharmae d.o.o., Litostrojska cesta 46A, 1000 Ljubljana

Pogosta vprašanja in odgovori

Enduranza® je namenjena vsem, ki se borijo z utrujenostjo in izčrpanostjo, so v stresu ali na meji z izgorelostjo. Še posebej pa jo priporočamo: Zelo zaposlenim mamicam. Moškim, razpetim med službo in družino. Športnikom, ki želijo še hitreje in bolje. Managerjem, ki ne znajo odnehati. Zdravstvenim delavcem, da zdržijo. Utrujenim in izčrpanim po bolezni.
Jemanje priporočamo toliko časa, kolikor sta utrujenost in izčrpanost prisotni, ter še nekaj časa po izboljšanju, da se energijske zaloge obnovijo. Lahko pa se jemlje neomejeno dolgo, če vzrok za stres ne popusti.
Enduranzo® lahko uživate z vsemi zdravili.
Ko je telo utrujeno in izčrpano, potrebuje različna hranila. Poleg Enduranze® in njenih bioaktivnih sestavin še posebej omega-3. Omega-3 so gradniki vseh celic in imajo v telesu velik pomen in funkcijo. Vključene so v številne procese. Zato so zelo smiselna podpora ob utrujenosti in izčrpanosti.
Utrujenost, kadar je problem premalo delujoča ščitnica, se kaže v tem, da je človek že zjutraj popolnoma brez energije in bi samo spal. Težko opravlja svoje delo in zvečer je že zgodaj v postelji. Poleg tega se pojavi mrazenje in megla glavi ter težave s koncentracijo. Pri taki utrujenosti je rešitev TiroKontrol®. Jemlje se 1–2 tableti na dan. Kadar je za utrujenost kriva tesnoba, nemir, panika, je potrebno uravnati delovanje živčnih prenašalcev. Takrat pride v poštev Ars Lyra®. Pogosto se zgodi, da se vzroki za utrujenost med seboj pokrivajo. Na primer: če gre za fizično (pomanjkanje energije zaradi preveč obveznosti) in hkrati psihično utrujenost (strah, tesnoba, panika …) svetujemo sočasno jemanje Enduranze® in Ars Lyre®.
Nekateri izboljšanje občutijo že zelo kmalu, že po nekaj dneh, pri nekaterih je potrebno jemanje mesec dni in še dlje, da se začnejo kazati učinki. Odvisno, kako prizadete so bile energijske centrale (mitohondriji). Prej, ko se bodo obnovile, prej bo viden učinek.
Magnezij sodeluje v približno 300 procesov v telesu. Za vse te procese potrebuje magnezij energijo, ki jo priskrbi Enduranza®. Enduranza® deluje na viru pridobivanja energije in posledično hitreje lajša utrujenost.
Enduranzo® uživa naša košarkaška ekipa, nordijska ekipa (moški skakalci, ženske skakalke), prvakinja v triatlonu Nataša Nakrst in mnogo rekreativnih športnikov. Omogoča hitro regeneracijo in večje obremenitve.

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Ars Pharmae Enduranza, 30 tablet”

Morda vam bo prav tako všeč…