Košarica
0,00 €

Ars Pharmae Kardio3Aktiv, 30 kapsul

Na zalogi

Kardio3Aktiv vsebuje kombinacijo ključnih bioaktivnih sestavin za močno srce in ožilje v samo eni kapsuli. Učinkovito, naravno in kakovostno.
✓ Optimalna koncentracija omega-3, Q10, Abigenola, vitaminov K2 in D3 za redno, vsakodnevno jemanje.
✓ Omega-3 najvišje kakovosti.
✓ Lahko se jemlje v kombinaciji z vsemi predpisanimi zdravili za srce in ožilje.
✓ Brez spahovanja ali neprijetnega okusa po ribah.
✓ Majhne, anatomsko oblikovanje kapsule za enostavno jemanje.

17,89 

Na zalogi

Količinski popust:
Polna cena 1-2 izdelka17,89 € / kos
-5% 3-4 izdelki17,00 € / kos
-10% 5 ali več16,10 € / kos

Opis

Ars Pharmae Kardio3Aktiv, prehransko dopolnilo

Kako vam pomaga Kardio3Aktiv

Podpre:
delovanje srca in ožilja,
vzdrževanje normalne koncentracije maščob v krvi,
normalno raven krvnega tlaka,
elastičnost ožilja,
moč srca in ožilja.*

Prednosti izdelka

✓ Vsa ključna hranila za srce in ožilje v 1 kapsuli.
✓ Optimalna koncentracija omega-3, Q10, Abigenola, vitaminov K2 in D3 za redno, vsakodnevno jemanje.
✓ Omega-3 najvišje kakovosti.
✓ Lahko se jemlje v kombinaciji z vsemi predpisanimi zdravili za srce in ožilje.
✓ Brez spahovanja ali neprijetnega okusa po ribah.
✓ Majhne, anatomsko oblikovanje kapsule za enostavno jemanje.

Kardio3Aktiv Aktiven življenjski slog

Kako deluje

Omega-3 maščobne kisline

Omega-3 maščobne kisline so vrsta večkrat nenasičenih maščobnih kislin. So tako imenovane esencialne maščobne kisline, kar pomeni, da jih naše telo ne more tvoriti samo, ampak jih moramo nujno pridobiti s hrano. Za telo so izredno pomembne, saj so sestavni del vseh celic (membran).

Kakšne koristi imajo omega-3 maščobne kisline pri srčno-žilnih težavah? Najbolj pomembni sta maščobni kislini EPK (eikozapentaenojska kislina) in DHK (dokozaheksaenojska kislina).

Imata vlogo pri:

  •  delovanju srca,
  • vzdrževanju normalne koncentracije trigliceridov,
  • vzdrževanju normalnega krvnega tlaka.

Kardio3Aktiv Kapsule

Kardio3Aktiv Sestavine

Abigenol

Abigenol je slovenska naravna učinkovina, ki jo pridobivamo iz skorje bele jelke iz kočevskih gozdov. Abigenol je izjemno bogat s polifenoli. To so učinkovine, ki so zelo pomembne za naše telo. V dolgotrajnih raziskavah se je izkazalo, da je redno uživanje večje količine polifenolov koristno za zdravje.

Koencim Q10

Koncim Q10 je prisoten v vsaki celici našega telesa. Še posebej veliko ga je v celicah, ki sestavljajo srce. Koencim Q10 ima pomembno vlogo, ki omogoča celicam, da presnovijo hrano v celično energijo. Vaše telo nekaj koencim Q10 tvori samo, ostalo morate vnesti s hrano. Že po 25. letu starosti začne vaša lastna "notranja" proizvodnja koencima Q10 upadati. Na nizke vrednosti koencima Q10 v vašem telesu poleg staranja še posebej vplivajo: uživanje hrane z nizko vsebnostjo maščob, prekomerno uživanje alkohola in tobaka ter nekatera zdravila, kot so zdravila za zniževanje ravni holesterola (statini). Zato je smiselno dopolnjevanje prehrane s koencimom Q10.

Vitamina K2 in D3

Kako vitamin K2 pomaga pri srčno-žilnih obolenjih?

Ustrezen vnos vitamina K2 pozitivno vpliva na srčno-žilni sistem. Vitamin K prispeva k normalnemu strjevanju krvi. Izkazalo se je, da imajo zdrave arterije do 100-krat več vitamina K2 kot nezdrave.

Vitamin D prispeva k normalni ravni kalcija v krvi.

Kombinacija vitamina K2 in vitamina D3 pripomore k ustreznemu nalaganja kalcija v smeri kosti in ne drugam (npr. na ožilje).

V Kardio3Aktiv® je vitamin D v svoji naravni D3 obliki in je s tem telesu dobro dostopen. Prav tako je vitamin K v obliki K2 (VitamMK7®) v 100 % naravni obliki in je njegova absorpcija v telo zelo velika.

Tiamin, vitamin B1

Ima vlogo pri delovanju srca. Zato je tudi nepogrešljiv del Kardio3Aktiv®.

Vitamin B6, B12 in folna kislina – trojček za homocistein

Vitamini B6, B12 in folna kislina so nujno potrebni, saj prispevajo k presnovi homocisteina. Uravnan homocistein je pomemben za delovanje srca in ožilja. V Kardio3Aktiv® je vključena aktivna oblika folne kisline (Quatrefolic®). To je naravna oblika tega vitamina, ki se v celoti absorbira in takoj uporabi v telesu.

*Tiamin ima vlogo pri delovanju srca. EPK (eikozapentaenojska kislina) in DHK (dokozaheksaenojska kislina) imata vlogo pri delovanju srca (koristni učinek se doseže z dnevnim vnosom 250 mg EPK in DHK). EPK in DHK imata vlogo tudi pri vzdrževanju normalne koncentracije trigliceridov (z dnevnim vnosom 2 g EPK in DHK) in pri vzdrževanju normalnega krvnega tlaka (z dnevnim vnosom 3 g EPK in DHK). Dnevni vnos EPK in DHK naj ne presega 5 g. Vitamin C ima vlogo pri nastajanju kolagena za normalno delovanje žil. Vitamina B6, B12 in folat prispevajo k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti.

Navodila za uporabo

Odmerjanje: 1–2 kapsuli na dan med jedjo ali po jedi z nekaj tekočine.

Shranjevanje: Shranjujte na suhem mestu pri temperaturi pod 25 °C. Shranjujte v originalni ovojnini za zagotovitev zaščite pred vlago in svetlobo.

OpozorilaPrehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporoča se zdrav način življenja. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Sestava

Kaj vsebuje:

  • Omega-3 maščobne kisline najvišje kakovosti in čistosti. Z dobrim razmerjem EPK in DHK za srčno-žilne potrebe.
  • Abigenol (Abies alba Mill.), izvleček iz lubja kočevske bele jelke z visoko vsebnostjo polifenolov.
  • Koencim Q10.
  • Vitamina K2 (VitaMK7®) in D3.
  • Trojček za homocistein; aktivna folna kislina (Quatrefilic®), vitamina B6 in B12.
  • Vitamin C.
Bioaktivne sestavine 1 kapsula PDV* 2 kapsuli PDV*
Ribje olje 357 mg / 714 mg /
Omega-3 maščobne kisline 303 mg / 606 mg /
EPK 250 mg / 500 mg /
DHK 35,7 mg / 71,4 mg /
Abigenol® naravni polifenoli 62,5 mg / 125 mg /
Koencim Q10 30 mg / 60 mg /
Vitamin C 20 mg 25 % 40 mg 50 %
Vitamin B1 0,75mg 68 % 1,5 mg 136 %
Vitamin B6 1 mg 71 % 2 mg 142 %
Aktivna folna kislina (Quatrefolic®) 200 µg 100 % 400 µg 200 %
Vitamin B12 3 µg 120 % 6 µg 240 %
Vitamin D3 10 µg 200 % 20 µg 400 %
Vitamin E 3 mg 83 % 6 mg 166 %
Aktivni vitamin K2 (VitaMK7®) 20 µg 27 % 40 µg 54 %

*PDV – priporočen dnevni vnos

Sestavine: koncentrirano ribje olje (70 % EPA, 10 % DHA, ribja želatina (želirno sredstvo), Abigenol izvleček iz skorje bele jelke (Abies alba Mill.), glicerol (sredstvo za ohranjanje vlage), rumeni čebelji vosek (sredstvo za glaziranje), sončnični lecitin (emulgator), koencim Q10, trigliceridi (kaprilna, kapronska, miristinska, stearinska), D-alfa-tokoferol (vitamin E), menakinon (vitamin K2-VitaMK7®), železov oksid (barvilo), piridoksin hidroklorid (vitamin B6), tiamin mononitrat (vitamin B1), holekalciferol (vitamin D3), (6s)-5-metiltetrahidrofolni glukozaminat (folna kislina-Quatrefolic®), cianokobalamin (vitamin B12).

Pakiranje: 30 kapsul, zadošča za 15-30 dni

Proizvajalec: Ars Pharmae d.o.o., Litostrojska cesta 46A, 1000 Ljubljana

Pogosta vprašanja in odgovori

Če nimate uvedene nobene terapije za srčno-žilne težave, vam svetujemo 1 kapsulo na dan. Če imate že uvedeno terapijo, vam svetujemo dve kapsuli Kardio3Aktiva® na dan. Jemljete jih po jedi, v dveh ločenih odmerkih. Eno kapsulo po zajtrku in eno po kosilu ali večerji.
Da, lahko. Ob vseh tipih zdravil za zniževanje pritiska. Tudi dolgotrajno.
Kardio3Aktiv® lahko jemljete s Marevanom. Svetuje se le, da Kardio3Aktiv® začnete jemati vsaj 14 dni prej, preden greste na kontrolo v antikoagulantno ambulanto. Tam tudi povejte, da redno jemljete izdelek za zaščito srca in ožilja, ki vsebuje vitamin K2. Nato je potrebno Kardio3Aktiv® jemati redno in vsak dan enak odmerek (ljudem, ki imajo težave s strjevanjem krvi in so zaradi tega na Marevanu, priporočamo jemanje 2 kapsul Kardio3Aktiv® dnevno). Če želite odmerek Kardio3Aktiv® spremeniti ali celo prenehati z jemanjem Kardio3Aktiv®, morate to storiti spet 14 dni pred kontrolo v antikoagulantni ambulanti in tam to povedati.
V Kardio3Aktivu® se nahajajo ključne sestavine v pravilnem razmerju. Ob rednem jemanju boste zaužili dovolj vseh ključnih sestavin.

Morda vam bo prav tako všeč…